Dagens Dubbel Solvalla fredag

DD-1 Solvalla Grand Prix
Vilket race kvällens första dubbel är. 300.000:- till vinnaren har lockat ett vasst startfält.

10 Ecurie D. lär nog bli favorit trots bakspår, återupptog segerraden sist efter en galopp och har nu 14 vinster på 16 starter.  Tror faktiskt den här superstjärnan kan få det tufft att runda det här gänget i kväll.
2 Power vann Europaderbyt knappt för inte så länge sen och avslutade bra i Breeders Crownfinalen sist. Kanonläge och given topptre.
5 Brother Bill får dock mitt tips här! Tycker Kontios uppsittning var fruktansvärt bra när han fick dra tåget i tredjespår sista 600m sist, var trots det den enda som närmade sig och utmanade vinnande Hail Mary och gjorde ett ruggigt lopp med 08/800 mestadels i spåren. Klart intressant spelmässigt och vi spikar på Dubbel spiken som ni hittar här 

Rank: 5-10-2-9-8

DD-2 Diamantstoet - 15 ston över tre volter 2140m

5 Iceland Radio fick gå sista 600m i tredjespår sist men hade inga problem att avgöra och ta andra raka på ett bra sätt. Melanders stall går som tåget nu och han passar på att rycka skorna nu sista veckan innan nästa veckas obligatoriska skor på hästarna. Rätt hygglig chans och jag var länge i valet och kvalet om ranka Iceland etta men valet föll på..
11 Hossiana Boko hade jag som drag sist på V75 Romme. Blev då fast för andra gången i rad och hon såg verkligen dunderfin ut. Inget vidare läge med innern på 40m tillägg men Erik Adielsson i sulkyn och bara ston emot nu. Spikar på Dubbelspiken 
15 Mellby Harrissa åkte dit mot Global Adventure sist, Tål tuffa resor och är anmäld barfota runt om till kvällens race.
13 Zeta Kronos var riktigt bra direkt i combacken sist och lär nog vara ännu bätttre nu. Given vid gardering.

Rank: 11-5-13-15