Dagens dubbel tips 19/1

Kvällens DD hämtar vi från Jägersrotravet i malmö. Ovalen mäter 1000m och upploppets längd är 190m. Jag har stått vid staketet på jägersro otaliga gånger och varje gång man är på plats inser man att det känns lite svårare än på andra banor att attackera bakifrån och hinna fatt ledaren på upploppet trots de ganska hyggliga 190m. Två stolopp på kvällens dubbel som även avslutar kvällens jackpot omgång på V64.

DD-1 1640m Auto stolopp 155-450kr intjänat

11 Gaya De Pervenche ser ut att bli favorit trots det bedrövliga utgångsläget över kort distans. Åkte dit från ledningen sist som storfavorit (spelad till 1.88) mot färska V75 vinnaren Symphonic Lincoln. Men borde verkligen vunnit det loppet för att få "ok" betyg. Motståndet ganska passande denna gången men jag tycker det är en helt iskall favorit från läget och med lite tveksam form.
10 Au Revoire Font avslutade bra sist. Står bra inne här och är stark och rejäl. Dock känns sprinterdistans och bakspår inte optimalt. Kan bli aktuell om det blir tung bana och överljuds fart i täten.
Tror det här loppet står mellan 4 La Paradeta och 6 Aronia. Den som sitter i ledningen efter 500m skall ha toppchans att leda hela vägen in till linjen. Aronia kunde överta ledningen ganska tidigt sist och sen vinna på ett bra sätt. La Paradeta har kanske lite mer tveksam form. Dock är förutsättningarna de rätta den här gången och man har även anmält med jänkarvagn som det var vid vinsten näst sist. 

Rank: 4-6-10-11-9-7-1


DD-2 2140m Auto stolopp 675-1.250k intjänat

6 Inertial har verkligen hittat en härlig formtopp så som hela stall Ola Karlsson. Tycker även om han "bara" var trea sist att formen såg fortsatt riktigt bra ut. Trots att det var tuffa bronshästar mot öppnade Inertial dunder bra från exakt samma läge som nu. Förefaller inte helt omöljigt att han skulle kunna ta sig till täten denna gågen. Såfall en bra vinstchans men kan även vinna från andra positioner.

Det är lite klurigt med loppscenarion när ekipage som 4 Neelix/Adrian Kolgjini och även 7 Nero Maximus / Conrad Lugauer finns med bakom bilen. Båda dessa kan springa fort, det vet vi onekligen men hur formen är just vid löptillfället för kuskarna återstår att se :) Jag tvekar inte när jag ger Inertial tipset och vill man ha ett riktigt kul skräll streck så har 1 Adiago trot bra form och kaonläge och är streck/spelvärd i V64- dd-avslutningen om man garderar.

Rank: 6-1-7-4-10-9-3