Dagens dubbel tipset måndag

DD-1 2140m Autostart med starka favoriter

5 Man Of Steel har alltid visat kapacitet och faktiskt 19 topp tre placeringar på karriärens 25 starter varav 8 av dem är vinster. En vinst kom i sista starten då körande Linda Sedström gav hästen ett perfekt lopp i ryggar sista 500m men 7-åringen kunde avgöra med lätthet och det såg långt från slutsålt ut i mål. Spår 5 känns bra även om han inte är någon riktig blixt från start. Känns som ett trehästars lopp och jämfört med de andra två är Man Of Steel lite mer van att tävla med skor. Står perfekt inne i loppet och Sedström kör bra nu och får mitt tips här. 

3 Inspector för Björn Goop fick inte tag i undflyende Dark Roadster sist men gjorde ett helt ok lopp som tvåa. har läget här och går inte att undgå att strecka vid gardering även om jag tycker de andra två betrodda känns tuffare.

9 Uncle Töll var finfin via en klassisk spets och slut vinst på Åby sist. Lite andra förutsättninga här med bakspår men har en bra hårdhet. Inte gått med skor sen i april och skulle kunna vara lite mer missgynnad av det än exempelvis Man Of Steel. Men vann tre lopp med skor -19 så det skall nog gå bra, löser det sig från bakspår en av tre tänkbara vinnare.

DD-2 1640m Autostart  tveksam favorit som ändå blir svår att knäcka

4 Gazza B.R. har ett härligt läge här och hittat ett passande motstånd. Hade motståndet varit lite bättre hade jag inte tvekat en sekund att ranka ned Gazza men förutsättningarna är onekligen bra. Lyckades på något mirakulöst sett hålla upp ledningen sist även om han var långt från snabbast från start. Höll sedan undan på ett bra sätt även om det inte såg direkt imponerande ut sista biten. Läge för att Goop kan ratta Gazza till spets tidigt och över sprinterdistans och med Färjestads 177m upplopp kan han "trilla undan" men jag hoppas på syn och att de kör lite mot favoriten som jag tror blir sårbar då. 

6 Gandalf Jaam har hittat en grym form och kommer med tre raka. Totalt 7 vinster på 17 starter och näst sist så spetsade Mobergs häst på ett bra sätt från samma spår bakom bilen som i dag. Inga problem med att köra utanför pinnarna i dag förhoppningsvis och jag hoppas Moberg trycker gasen i botten och synar favoriten direkt. I ett för övrigt ganska dåligt lopp där motståndarna inte direkt skrämmer tycker jag spelvärdet utan tvekan ligger i Gandalf och chans spikar preliminärt på Jackpot systemet i kväll