Dagens Dubbel Tisdag 22/12

Det var en bra första rankad vinnare jag bjöd på i går i The Lucky One som hade stor show och vann dd-2 ganska överlägset till 4,50 och 15% på V64.Tyvärr blev draget i DD-1 struken innan start. 

Nya tag i kväll när det körs dagens dubbel på Jägersro.

DD-1 1640m Auto

Någon som känner att ni vill lägga allt krut på en väldigt svårbedömd tysk favorit med Rob T de Vlieger i sulkyn ? Jag är tveksam, 1 General Lee har mest startat i tyskland och startade (och vann) båda loppen den ställde upp i samma dag i muchen för bara 9 dagar sen. Var ok efter ett tungt lopp i hamburg gången innan. Men just nu rätt stor favorit och ca 40% på V64 från innern här tycker jag känns alldeles för mycket. 6 mamba var jättebra vid segern sist efter tuffa sista 500m. 
5 Romero slog på en startgalopp sist men gick jättebra efter den och den här tror jag är riktigt på gång. Gynnas av strykning på 2an och kan öppna hyggligt.

Rank: 5-6-1-3-10-8-4

DD-2  2640m Auto

3 Zoccoloduro O.P. blir nog rätt rejäl och med helt rätta favorit här. Vunnit hälften av alla starter i karriären 11 av 22 och har visserligen två galopper sista tre vilket inte känns helt bra. Christoffer Eriksson nu känns faktiskt rätt bra och läge / distans passar perfekt. En korrekt favorit med bra vinstchans felfri.
Motståndet är dock klart bra. 5 Jamaica Ferro måste slagit någon typ av rekord näst sist när den vann på åby via dubbla openstrech från typ4-5 inner och en sylvass finish. Varit nere och startat i Gelsenkrichens en gång sedan dess och blev tvåa där men den här snabba tysken skall inte glömmas.7 M.T Oscar travar inte klockrent alltid men har ruggigt hög kapacitet och är en tänkbar skräll.  4 Arvid S.H från min namnes stall Fredrik Persson vissade bra form sist som tvåa på lite kladdig bana. Stark och rejäl och inte borta, just nu streckad på 2%..

Rank: 3-5-4-7-11-2