Dubbel tipset Axevalla 15/12

DD-1 2140m Autostart

Ett ganska öppet lopp inleder kvällens dagens dubbel från Axevalla. 227m Långt upplopp och det blir nästan alltid intressanta dueller till slut här.

Var länge inne på att tippa 6 Ferrell 1a här. Avslutade riktigt bra när Andersson fick styra på själv i tredjespår 750m från mål. Höll tempot riktigt bra hela vägen in i mål och visade form. Väljer dock att lägga 5 Milord 1a i ranken och kommer preliminärt spikas på systemet Dubbel Spiken på V64 ikväll.
7-åringen har mött lite tuffare motstånd än Ferrell på slutet och visade riktigt bra löpglädje sist då han jagade en för dagen vass Mcgarret ända in på mållinjen. Tror långa upploppet passar perfekt och Jepson är skarp i vagnen och kör i ett härligt flyt för dagen. 
12 Gullabo Däck Bling har inget vackert namn i mitt tycke men oj vad fin han såg ut vid skrällsegern sist. Var åkandes över upploppet när segern togs till över 25ggr smöret. Behöver nog lite klaff här men även han gynnad av långa upploppet och given vid gardering. 1 Quite E. Wood varnade jag för sist på Halmtad och han gick väl hyggligt då. Mycket bättre läge nu och den här tror jag vinner lopp snart!

Rank: 5-6-1-12-8-7


DD-2 2140m Voltstart

Om det första dubbel kändes svårlöst tycker jag det här är precis tvärt om. Här tror jag vi hittar vinnaren i 14 Enjoy Banker. Ni som läst mina tips tidigare vet att jag tokgillar den här 4-åringen. 10 segrar på 22 starter nu och sist i halmstad var det återigen en imponerande insats av Westergaards springare. Möter ett liknande gäng den här gången och gynnas av två strykningar i loppet. Tror inte det är någon snack om saken och spikar utan att tveka en sekund. Värst emot kan 15 Mellby Helios vara. Båths stall går på högvarv och väldkörande Ulf Ohlsson kan konsten att lotsa fram hästar till linjen från kluriga lägen. Gick hyggligt sist som trea och mött ganska bra hästar på slutet. Lite enkalre nu och skall med om man garderar. 13 Zoccoloduro O.P. som tränas av Sofia Aronsson var rent ruggigt bra i några starter. Har väldigt hög kapacitet och vinner ofta. Även denna skall med om man skulle komma på idén att gardera favoriten. 13-14-15 räcker långt.

Rank: 14-13-15