Dubbel tipset Boden 8 dec.

DD-1 Kallblod utspridda på sex olika volter!

Lite ovanligt att se ett voltstartlopp över medeldistans med hästar utspridda på hela sex olika volter. 14 Gulis Storm och 15 Don Viking står således hela 100m efter 1 Nygaards Soland i starten.
Många av de betrodda möttes sis på Boden, då gjorde Don Viking, Forspärla och Björlifant upp om det sista 30m och det var Björlifant som till slut drog det längsta strået.
1 Nygaards Solan står själv på första volten och har vassa Magnus Djuse i sulkyn. En rätt hygglig häst som behöver rekordsänka rejält för att hålla undan och helt omöjligt är det inte även om jag tycker det känns som en ganska långslökt vinnare.
13 Björlifant gjorde det som sagt var bra sist men lite väl mycket streckad i kväll.
11 Forspärla var nära nära i mål sist. Står visserligen 20m sämre till mot favoriterna nu men jag tycker hon var riktigt bra sist och tror hon kan vinna den här gången.

Rank: 11-13-15-7-6-1-12-14


DD-2 2640 voltstart . Stark favorit och intressant jätteskräll.

Tycker det finns en stark favorit i det här långa loppet som även det har en hel del volter :) 4st är hästarna utspridda på och jag tror sannolikt vi hittar vinnaren från 20m volten.
2 Leave Your Sox On vann på ett bra sätt näst senast (skor då som nu) sist var det barfota runt om och ett stenhårt V75 lopp. Satt då lite halvfast på upploppet och såg fortsatt fin ut. Möter billigare gäng nu och får i form varande vassa Mats Djuse i sulkyn igen. Bra chans och tänkbar spik på DD och även V64 där vi har en skön jackpot i dag. Spikas på V64 Hundringen 
11 Mr Sånna kördes av tidigare nämda Mats Djuse sist vid vinsten. Riktigt fin då och tänkbar utmanare till favoiten.
4 Swagger radar upp jämna prestationer och kan tänkas. 
14 Hesiod tycker jag faktiskt trots att han står längst bak på 60m volten räknas som första utmanare. Satt lite halvfast och såg riktigt fin ut näst sist på boden i ett rätt bra lopp. Sist var 6-åringen i finland och tävlade på Rovaniemis vinterbana. Avslutade där klart plusbetonat från en position långt ner i fältet och det var bra spänst över upploppet. Helt klart loppet roligaste idé!

Rank: 2-14-4-11-8