Dubbel tipset måndag 21/12

Jackpot på Färjestads V64 i dag och jag hoppas kunna hjälpa er lite med lösningen i de två sista avdelningarna som även är dagens dubbel.

DD-1 2140m Autostart
Lite tråkigt att man inte lyckas fylla de här loppen utan ofta precis som nu blir det bara 9st startande. Två hästar klart mer betrodda än övriga och det måste vara toppchans att någon av dessa tar sig först till mållinjen ikväll. Tipset får 8 Athos Race som var ok bakom bla Uncle Töll sist. 19 segrar på 55 starter och gick trots allt 13.4 sist över full distans sist. Ulf Ohlsson i konstant högform och mot sånt här motstånd måste Athos Race ha toppchans. Hade spikat "på allt" om det inte varit för spåret. Spår 8 bakom bilen kan bli problem men det är som sagt var bara nio hästar i loppet. 3 Waikiki Silvio har inte lika mycket vinster i karriären och häst mot häst tror jag Athos är tuffare. Dock har Waikiki mött bra motstånd och har både björn Goop och läge här. Övriga känns inte direkt formstarka, skulle man vilja ha fler hästar kommer 2 Track Angle och 9 Nisse Sånna som alternativ tre och fyra.. Spik på Athos Race blir det på Hundringen som ni hittar här

Rank: 8-3-2-9

DD-2 1640m Voltstart.
Om det första loppet känns ganska lättlöst så är det här precis tvärtom. Favorit trion är ingen av dessa som imponerar på mig och här kan det verkligen ligga en skräll på lut. 
3 Souvenir Dínverne blir nog favorit med Ulf Ohlsson från ett ganska bra spår tre. Har bara vunnit tre gånger de sista 2,5 åren drygt och alla de gånger i hyfsat billiga lopp. Läge och kusk som sagt bra men känns överspelad.
6 Zolo Sensation har inte vunnit i år och kommer från att blivit diskad två gånger i rad. Visserligen Jepson och springspår men ingen häst som tilltalar mig till över 20% på V64
8 Pine Muscle från Goops stall känns inte som något jätteämne men av de mest spelade klart intressantast. Dock spår 8 volt över kort distans vilken kommer bli krångligt. Jag tror det smäller här och ger tipset till ett formkort. 2 The Lucky One vann ett billigt lopp sist men gjorde det på ett starkt sätt med tredjespår själv sista 500m och kune ändå vinna lätt. Hårdare emot nu men 10 segrar på 49 starter imponerar och klarar 7-åringen spåret och kusken får till det i loppet super intressant. 
9 Valkyra K har även hon fin form men inget vidare bakspår, streckas vid gardering.

Rank: 2-8-9-3-4-1-6