Dubbel tipset tordag 10/12

DD-1 1640m Autostart

Gillar Mantorp, tycker alltid man kan hitta sköna skrällar här, med ett ganska kort upplopp 177m gäller det att sätta sig i position i god tid innan målsnöret. Dagens dubbels första avdelning ett sprinterlopp där jag inte riktigt litar på favoriterna..

4 Fighter Mearas har märkliga statistiken 14 galopper på karriärens 23 starter men även 8 av 9 vinster i de felfria loppen. Kvalat innan detta loppet men har fått ett bra läge här med en av sveriges bästa kuskar i Ulf Ohlsson. Tok givet streck felfri men inget man kan hålla i handen när det blåser.

3 Leo Leo blir hårt betrodd även han, slängde in handduken mitt på axevallas långa upplopp sist. Dock var förutsättningarna tuffa då och faktiskt fick banan benämningen Tung det loppet vilket inte händer jätte ofta nuförtiden.

8 Felix Am var riktigt bra från utvändigt ledaren sist då han vann. Känn bortlottad med spår 8 auto men kan inte låta bli att hoppas Markus Niklasson kan lyfta ned denna i ett slagläge i andraspår. Skulle det hända tror jag 5-åringen blir farlig till väldigt spelvärt odds. Nämnas bör att Leo Leo har mest startpoäng före Felix AM

5 Major Tallmadge känns jätteintressant som skräll. Rejält kuskförstärkt med Rikard N Skoglund i denna starten. Bäst rekord på kort distans i loppet 12.0 och satt fast sist med gott om sparade krafter som kan användas i kväll. 

Rank: 4-5-8-3-1-2-11-6
 

DD-2 2140m autostart

3 Claw klarade inte riktigt att volta från spår 5 sist och galopperade i starten. Upphämtningen var helt okej och spår 3 borde kunna fungera nu. Tror den här kommer bli lite överstreckad och tycker det finns intressantare ideér i loppet.

9 Riptide R.D. har starka 8 vinster på 27 starter och kommer även han bli väldigt betrodd här. Kanske inte vassaste kusken och innerspår på tillägg känns iskallt och det måste nog klaffa perfekt för att den här skall vinna. 

13 Rocky Bear var riktigt bra vid segern sist och såg finfin ut. Det var visserligen ett betydligt billigare gäng än detta men 10 vinster på 48 starter talar om att den här gillar att vinna. 

11 El Cantante har hunnit bli 10 år men här finns det rejält med kapacitet. Felade i starten sist men upphämtningen var av bästa märke. Ett par lopp i kroppen efter lång vila och jag tror han är vinstmogen nu. Ser ut att bli väldigt lite streckad och jätteintressant på DD och även V64. Jag spikar på systemet Dubbel Spiken 64:- som ni hittar här

Rank: 11-13-3-4-9-13-15