Extra V75 tips från Ostron tipparen!

Då det är en fin jackpott med mycket pengar i potten att spela om har vi till denna omgången öppnat Ostron & Champagne  500kr/andel. Jag tänkte delge lite av mina tankar till omgången här.

Avd 1:
Ett ganska öppet lopp där 8 Phoenix Photo kommer bli favorit. Hästen har visat hög kapacitet men har sprungit på sig väldigt snabba pengar de senaste två starterna (447k) vilket gör att jag kommer gardera. Örjan ska dessutom lösa ett dåligt läge och med den mannen vet man aldrig om han chansar och sitter kvar på innerspår eller inte med tanke på att det är finaler snart också.

ite lurig spetsstrid i loppet där 1-2-3-6 kommer jaga ledningen. Sweet Man och Upstate Face är tidiga streck i ett öppet lopp. Känslan är att de kan hända saker i detta loppet.

Avd 2:
Klar förstahäst för mig blir 6 Zack Bris som jag tror kommer hitta till ledningen då den är blixtsnabb ut. Att hästen förstärks med Adielsson i sulkyn känns väldigt spännande. Hästen har visat toppform senaste starterna och visade 12,3/s.1000 senast i tredjespår och gången innan (i ett rumphugget lopp med endast 3 startande) gick hästen under 07/s.300. Det kan vara så att det är stenklart på lördag! Min känsla är att hästen kommer bli veckans "skrikhäst" och rent spelmässigt blir det mindre kul då.

Skrällen i loppet är 12 Lumbermans Kalle som visat prov på en riktig vinnarskalle och var oerhört bra senast. Kan komma in i loppet från ett dåligt läge om det blir överpaceat.

Avd 3:
Här ser vi omgångens största favorit i 3 Disco Volante. Bra läge och garantispets gör att han kommer hamna på 65-70%. Tycker inte han imponerade näst senast när han stannade betänkligt sista biten och bröt ut. Är hästen i bättre skick vinner han nog men för mig kliar det i garderingstarmen. 1 Hawk Cliff såg ut som en retad tiger senast när han vann åkandes och frågan är om han inte såg bättre ut än någonsin?

2 Evaluate har en bedrövlig resultatrad men om ni kikar in i lopparkivet har hästen sett strålande ut som fastlåst i tre av sina fyra senaste starter. Magnus A Djuse har vi sett skrälla förr va? 0,9% i skrivande stund! Detta kan vara omgångens miljondrag...

Avd 4:
Är 3 Call Me Brodda lika vass som på Kalmar den 2/1 vinner hon detta. Då spetsade hon i en tuff öppning och höll strålande knappt slagen av Global Tailwind. Hästen är snabb ut och har väldigt bra statistik från ledningen men det är fler startsnabb i loppet. Nr 1 och 2 kan öppna bra men även 7 kan laddas utifrån så det kan bli en tuff öppning i loppet. Skulle detta ske kan 12 Xanthis Delicious komma in loppet. Hästen har en fruktansvärd form för dagen och blir livsfarlig på lördag. Pass upp!!! 2,3% i skrivande stund! Även 2 Highsurprise Laday har toppform men har ngt svårt att sätta nosen först men har fin läge och kommer säkert få en fin resa.

5 Appaloosa är en grymt fin häst som jag skulle velat se en toppkusk på någon gång... Falsig har förtvivlat svårt att få till det i dessa sammanhang...

Avd 5:
Ett väldigt öppet lopp och den som hittar vinnaren i detta loppet kommer koppla grepp på övriga spelare. 1 Jaguar Dream är en mkt fin häst som har ett lopp i kroppen och vann då i sin comeback. Vi har dock sett det förr att det kan bli bakslag i andra starten efter ett långt uppehåll vilket gör att jag behandlar denna favoriten med varsamhet.

Skulle 3 Jaques Noir sköta sig kan han vara vinnaren i loppet med intressant kusk och bra läge (5,8%). 8 Remarkable Feet har varit bra i flera starter men har ett väldigt svårt utgångsläge. Jätteskrällen i loppet är 11 Mr Perfection som enligt tränaren aldrig varit bättre än vad hästen är för dagen. Skulle 4 Franklin Face hitta till ledningen kommer han bli svår att passera efter flera fina insatser.

Avd 6:
Ett stolopp och min känsla är ett det blir en uppgörelse mellan far och son Untersteiner (Princess S.W och Velegance). Tycker inte motståndet avskräcker alls och dessa två märrarna är huvudet högre än sina motståndare. Statistiken talar dessutom för de på dubbla tillägg i denna typen av lopp. Nr 1 Thebankonbroadway är streckad ca 20%. Hästen kommer från en vinst i ett riktigt skräpgäng och stöter på väldigt mycket tuffare motstånd denna gången. Inget för mig och jag kommer lämna den utanför min lapp!!!


Avd 7:
Sämsta tänkbara läge på högkapable i Maestro Crowe. Här kommer JU enbart rikta in sig på att köra felfritt från start kommer hamna en bit efter täten inledningsvis. Hästen är dock fruktansvärt bra och utan galopp kan han runda gänget och vinna ändå! Jag har för mig förra tränaren Petri Puro sagt nån gång att det är en av de starkaste hästarna han har tränat - det säger en del! Jag gillar 10 Leon Zon skarpt och hästen kommer mer och mer. Jag tror på en ny fin insats! Uffe Ohlsson vann med honom för tre starter sedan och efter det har Leon Zon visat fortsatt toppform. Att det är lång distans är ingen nackdel då hästen har bra statistik över lång distans ( 2 starter 1 vinst och 1 andraplats). Jag hoppas lösningen i avd 7 är Leon Zon!

8 Timo Lane visade fin form senast med en bra avslutning. Det låter dessutom positivt från stallet. Kan skrälla! 4 LLama Tooma är givet på en lapp med 3-4 streck. 5 DonCash är en jäkligt fin travare men min känsla är att han ser bättre ut än vad han är i tuffare gäng. Tveksam keps är min känsla!

Är du sugen på en andel så tippar jag som sagt Ostron & Champagne denna vecka!
Välkommen
Ostron & Champagne 500:- / del hittar ni här