Fredriks V75 tips och rank 29 mars Färjestad.

fredagstipsenjpg
Långfredag och Springrace fortsätter med V75 från Karlstad och Färjestad travbana. 
Upploppet mäter 177m och V75 startar 15.00. 

Jag har verkligen hittat en hel del superintressanta skrällar som är väldigt lite streckade den här omgången. Längre ner i sammanfattningen hittar ni även hela sex hästar som spelarna streckar lite väl hårt i mitt tycke.


V75-1 RANKAR NER FAVORITEN OCH TIPPAR SKRÄLL
Stayerlopp - 3140m voltstart

1 Vikens Cashflow är stark och rejäl och visade form vid vinsten på Axevalla för ett par veckor sedan. Mats Djuse i vagnen känns väldigt spännande, kan även bli barfota runt om. Skulle han hålla upp ledningen kan han bli svårfångad.

3 Dajanov blir vad det verkar ganska klar favorit och det är för mig faktiskt ganska obegripligt. Goops travare har inte vunnit på väldigt länge och inte varit något extra alls i årets två starter. Goops hästar har väl inte direkt rosat marknaden överdrivet mycket sista veckorna. 

Gynnas av strykningen invändigt och möter ett rätt ljummet gäng, men i mina ögon rejält överstreckad,  Har dock fått bra spår och att man planerar rycka dojjorna. 
Ingen favorit jag köper, men trots det en av inte allt för många som startar med viss chans.

5 Börtas Ankare är hur stark som helst och den här långa distansen passar utmärkt. Inte den vanaste V75 kusken och en galopphistorik med lite väl hög procent. Håller han sig på benen kan han mycket väl vara med i striden. Även han gynnas av strykningen av nr 2, då det skapar lite mer plats i volten.

15 Starbec´s A. To Z. har vunnit över aktuell distans och Svanstedts stall har visat lite form på slutet. Tillhör de bättre i loppet och sitter formen där dyker han upp i striden.

Skrällen:
13 Bara Du Chene har absolut fart och styrka att runda det här gänget. Nu sitter Persson upp och skulle han hålla sig i skinnet går ingen säker. Kommer från tre raka galopper, men till väldigt låg procent klart streckvärd.

V75-1 Ranken:
A. 15 - 1 - 13 - 5
B. 3 - 14 - 7 - 4 - 11 - 9 
C. 10 - 8 - 6V75-2 TIPPAR FORMSTARK SKRÄLL ETTA
Amatörlopp - Spårtrappa - 2140m autostart


4 Daiquiri Grif gör årsdebut här och ser ut att bli ganska rejält betrodd. Körande Benzon är väl okej i sällskapet, men han har endast kört fyra lopp i år. 
Hästen har startat 11 gånger sen han kom till Sverige och galopperat i 8 av dessa. 
Inget för mig som hårt betrodd även om fart finns att blanda sig i striden. 

6 Cardin har härlig fart, men en kusk jag har väldigt svårt se fixa en V75 seger i ett lopp med femton ekipage.

8 Honey Dun Girl blir även hon ganska mycket streckad. Spår 8 bakom bilen, en kusk som kört 10 lopp i år och inte placerat sig topp tre i något av dessa. Kul streck till 5-10%, allt över det känns för mycket.

10 First To Fight gick rätt så bra i Norge sist trots att han slutade sjua. Vinner inte så ofta, men har en rutinerad kusk och kan vara ett skrällbud.

12 North Star Navi körs av rutinerade Micael Stjernström. Har fått spår 12 för att han tillhör de i loppet med mest intjänade pengar. Tycker han sett riktigt formstark ut på slutet, blir det bara lite tempo på loppet tror jag han har vettig chans att sänka det här gänget. Till under 10% lite av omgångens fynd, klart kul tipsetta!

13 Shiraz De Zeun avslutade fint sist med en stark spurt, kan räcka långt här trots läget.

Skrällen:
9 Marabou Bonanza kom med en vass slutstöt när luckan uppenbarade sig på Bjerke senast. Körs av klart dugliga Ginman och har ett ganska intressant smygläge. Ganska tidigt streck för mig.

V75-2 Rank:
A.12 - 13 - 9 - 10 
B. 4 - 1 -  15 - 8 - 14 - 6
C. 5 - 2 - 3 - 7 - 11


jackpot-12-miljonerjpg


V75-3 ÅRDEBUT MEN OSTOPPBAR OM FORMEN SITTER DÄR.
Stolopp - 2140m autostart

Vilket race!  Här startar nio vindsnabba ston bakom bilen i ett synnerligen sevärt lopp. 

4 Decision Maker hade fem raka segrar innan hon fick stryk sist på Solvalla. Svårt att säga om formen kanske på väg nedåt eller om det var en tillfällighet. Hon gick trots allt 12.5 full väg och slutade tvåa. 

5 Global Dancer vann 1 miljon efter att segrat i stoderbyt förra året. Efter det startade man i Frankrike en del utan större framgångar. Har lite svårt se henne duga till mot de bästa den här gången, men fart finns det under hovarna.

7 Queen Belina lär precis som förra året få ett bra år även i år. Nu årsdebut och spår lite långt ut, kan nog vara långt fram men inget riktigt hett vinstbud för mig. 

8 Delicious Gar är något utöver det vanliga. Avslutade fjolåret med att vinna i Malmö, Oslo och Italien, och bara pulvrisera motståndet i några av starterna. Nu gör man årsdebut och fått sämsta startspåret längst ut på vingen. 
Gocciadoros hästar har visat form direkt i år och jag har svårt se någon stå mot gul kusk här. 

Skrällen:
9 Cabaret Artist blir kanske ingen jätteskräll, men rensar nog lite i kuponghögen vid vinst. Gör årsdebut även hon och som hon avslutade fjolåret lär hon kunna utmana de bästa stona i år. 

V75-3 Rank:
A. 8
B. 4 - 9 - 7 - 5 
C. 3 - 6 - 1 - 2 V75-4 TIPSET TILL SVERIGES BÄSTA KALLBLODSKUSK
Kallblodslopp - 1640m voltstart

3 Jerven Junior får mitt tips från ett bra läge. Har mest startat i Norge på slutet men gjort det jämnt och bra där. Kommer med snygga 11 vinster 10 andraplatser på 39 starter. 
Att han nu får Sveriges vassaste kallblodskusk i vagnen gör att jag tror ekipaget har toppchans.
Det som gör att jag lutar åt att dubbla med Alm Kevin är att tränaren är lite osäker på formen.

9 Ask Viking har även han startat i Norge på slutet. Gillar att vinna gör han, 25 vinster på 89 starter imponerar. Nu får den rutinerade 12-åringen Carl Johan Jepson i vagnen, och trots ett knepigt läge med innerspår på tillägg, så räknas han tidigt.

14 Alm Kevin tror jag har vettig chans trots 20m tillägg över kort distans. Var bra vid två raka segrar efter att startat från spår 11 i båda dessa. Slutade sedan trea i Norge bakom ett par hyggliga konkurrenter. Verkar trivas i Sverige och med bland annat Lillius som kör nu. Hygglig chans att runda ett lite lagom ljummet motstånd. 

Skrällen:
11 Troll Tundra har sett rätt så spänstig ut på slutet. Lite tufft inne som sto med minst pengar på 20m volten och möter hingstarna. Förstärks med Kihlström i vagnen, och även om inte han radat segrar på V75 i år så lossnar det nog snart även för honom.

V75-4 Rank:
A.  3 - 14
B.  9 - 11 - 1 - 15 - 13 - 8 - 10
C.  5 - 2 - 6 - 7 - 12V75-5 KUSKENS BETYDELSE STOR I DEN HÄR TYPEN AV LOPP
Lärlingslopp - 2140m autostart

Ett riktigt bra race med flera formstarka hästar gör upp om en rejäl prischeck på 100.000kr till vinnaren. 

7 Tyson Renegade klaffade det perfekt för i årsdebuten och han kunde avgöra till seger på spänstiga ben. Lopp i kroppen nu, och trots spår lite långt ut på vingen tycker jag han är den givna tipsettan. Körande Agnes Larsson har inte vunnit lopp i år på 17 starter, och det behöver klaffa lite. För mig ändå första valet i öppet lopp.

9 Marseille visslade ner ett lite halvbilligt gäng på ett imponerande sätt sista halvvarvet i den senaste starten. Körande Johanna Lind gör det bra och trots bakspår räknas ekipaget tidigt.

10 Mega Occangnes glänste senaste även om det blev aningen billigt. Kusken har ingen imponerande statistik och rankas ner lite av mig när han ser ut att bli ganska hårt betrodd.

Skrällen:
6 Trotting Mon har visat härlig form och kom med en stark finish till andraplatsen senast. Samma kusk nu en rejäl fördel och körande Isabell Eriksson kan med Trotting Mon mycket väl blanda sig i segerstriden även här.

V75-5 Rank:
A. 7 - 9 - 6 - 8 - 5 - 4
B. 10 - 2 - 1 - 3 - 11 - 12


paskrekjpg


V75-6 GOCCI VS GINMAN SLUTAR MED OHLSSON?
5-åringslopp - 1640m autostart

Oj vad kul det ska bli att se både A Fai Day, Dancer Brodde mfl. på en travoval igen! 
Lite besvikelse är dock att loppet endast lockat sju startande när det är 300.000kr i förstapris.


4 Dimond Truppo har jag kollat upp rejält i det Italienska lopparkivet. Kan öppna riktigt bra bakom bilen, och han har vunnit lopp både från ledningen och utvändigt. Har inte startat sedan julafton och är därmed lite svårbedömd. Barfota och bike, jag tycker helt klart han är värd ett streck även här.

5 A Fair Day var smått makalös i några av racen förra året och avslutade året med fem raka segrar med bland annat seger i Breederscrown. Spår utanför gul kusk och årsdebut, visst ska han räknas men att gå all in på honom direkt gör inte jag.

6 Dancer Brodde har 11 vinster på 23 starter men avslutade året med lite ojämna prestationer. Har dock mött stenhårt motstånd varje start, räknas direkt i årsdebuten även han.

Skrällen:
1 Thereisnolimit slog av vinstmaskinen Decision Maker sist och skrällde rejält. Har till skillnad från flera i loppet färska lopp i kroppen och ett kanonläge bakom bilen. Klart intressant skrällbud.

V75-6 Rank
A. 4 - 1 - 5 - 6
B. 2 - 3 - 7V75-7 INGEN FAVORIT JAG HÅLLER I HANDEN
Fyraåringslopp - 2140m voltstart


3 Ninepoints Winner verkar ha härlig fart, kommer från två galopper. Håller han sig på benen kan han absolut duga här.

6 Kudos Kazoo vann sina två första starter på bra sätt. Man ska dock ha med sig att det var billigt motstånd. Dubbla galopper sist och nu ger man sig ut på en resa till Karlstad.  Den som vågar spika den här är modig, jag tror han blir rejält överspelad i förhållande till vinstchans. Det vimlar även av mer rutinerade kuskar än Dante Kolgjini i loppet. 

12 Dats Tore vann årsdebuten på ett klart bra sätt. Står visserligen 20m tillägg här och har innerspår. Men på pengarna fullständigt perfekt inmatchad i loppet. Jepson kör och trots många att runda tycker jag det ser ut som en vettig chans. Får mitt tips utan större tvekan.

14 Nectar Occagnes en fin häst från Goops lada, har inte startat på ett tag. Men man rycker skorna och han räknas ganska tidigt trots knepigt läge.

Skrällen:
2 Optimum Relight känns klart intressant, var bra i två raka segrar och gick ett starkt sista halvvarv till andraplatsen senast. Man har anmält utan skor, håll koll på den infon då han känns extra intressant barfota. Kul skräll att se upp med!

V75-7 Rank:
A. 12 - 14 - 2 - 15 - 3 
B. 6 - 9 - 1 - 7 - 13 
C. 11 - 10 - 5 - 4 - 8


Sammanfattning Örebro V75 långfredagen:

Bästa spiken:
V75-3 nr 8  Delicious Gar / Gocciadoro

Chansspikarna:
V75-2  12 North Star Navi / Stjernström
V75-7 nr 12 Dats Tore / Jepson

Påskskrällarna:
V75-1 nr 13 Bara Du Chene / Persson
V75-2 nr 13 Shiraz De Zeun / Strömberg
V75-6 nr 1 Thereisnolimit / Ohlsson

Överstreckade:
V75-1 nr 3 Dajanov / Goop

V75-2 nr 4 Daiquiri Grif / Benzon
V75-2 nr 8 Honey Dun Girl / Simberg
V75-5 nr 10 Mega Occagnes / Persson
V75-6 nr 5 A Fair Day / Ginman
V75-7 nr 6 Kudos Kazoo / Kolgjini

DD-tipset:
1.4 / 2.12.14.15 
8 kombinationer och här kan vi nog få höga odds då jag spelar utan favoriten i DD-1. 

Önskar er alla en fortsatt härlig påsk och stort lycka till på V75. 
Mina V75 andelar finns på www.simsalabimtrav.se 

// Fredrik 
Simsalabim