Fredriks V75 tips och rank Bjerke 16 mars

bjerke-tipsjpg

Tips & rank Bjerke 16 mars
Favoriterna radade upp sig i lördags och nästan hela 6 och 5-rätts potten fördes över till veckans V75 i form av en dubbel jackpot. Bjerke står som värd för omgången och vi har ca 59 miljoner som skall delas ut i 7-rätts potten.

Lite extra taggade kommer nog många ekipage vara då det här är första STL omgången man kan kvala in till finalerna under Elitloppshelgen på Solvalla 25 maj. 

200m långt är upploppet och i skrivande stund ser det ut att kunna bli några få minusgrader och lite nederbörd. Gäller att hålla koll på ban förutsättningarna under lördagen, men det låter just nu som vi kan förvänta oss en bana möjlig att köra på valfri balans.

V75-1 TVÅ SKRÄLLAR RANKAS HÖGT I ÖPPET LÅNGLOPP
Stayerlopp 3100m - voltstart

Vi börjar jackpot omgången med ett långt lopp över dryga tre varv med 12 hästar utspridda på fyra olika volter. Svårtippad inledning och jag snålar inte med strecken här.

1 Odd Viking står bra inne på pengarna och har slutat i främre träffen flera gånger på slutet. Gav sig i spets sist men höll väl ändå hyggligt som trea. 
Vettig chans hålla upp spets här och väl där kan han leda länge. Ingen riktig feeling han kommer hålla hela vägen, men motståndet är inte överdrivet tufft och trots allt ett ganska tidigt streck.

3 Knockonwood Déstino gjorde comeback efter lite vila sist, kördes passivt men såg rätt spänstig ut i skymundan i avslutningen.  Har inte startat över så här lång distans, men i ett ganska öppet lopp där han ser ut att bli väldigt lite streckad tycker jag man ska överväga plocka med honom.
OBS STRUKEN

4 Max Eagle F.T. galopperade i starten sist, men hade då blivit lite stressad av omstarten innan. Lite klurigt spår även den här gången, men går han i väg ska segerchansen vara god. Kommer med 6 vinster på 18 starter och har imponerat vid flera av segrarna. 
Har aldrig startat över så här lång distans, men känns väldigt stark och rejäl. 

9 Ninepoints Lover vann ett billigt lopp sist men gjorde det bra. Nu kastar man broddarna och det blir lite lättare balans, inte helt borta. 

10 Present Tile är verkligen stark och rejäl när han tävlar på topp.

12 Bansbys Juke Box är 11-år gammal och står hela 60m tillägg. Många att runda, men har mött tuffare djur än detta.

Skrällen:
11 Delight Classic strulade det en del för sist med extra lång resa innan starten. Har vunnit över långa distanser innan och trots 40m tillägg tycker jag han möter ett gäng han kan duga långt i. 
Nu kör man även barfota runt om vid bra bana för första gången på länge. Klart intressant jackpotskräll som jag streckar tidigt.

Rank V75-1 
A. 4 - 11 - 3 - 10 - 1 - 9
B. 12 - 2 - 8
C. 7 - 6 - 5


24-karatjpg


V75-2 SVÅRSLAGEN FAVORIT - TRIO HELGARDERAR LOPPET
Klass II försök - 2100m autostart

5 Fashinonthehill hade inte startat på över ett halvår när han gjorde comeback för ett tre veckor sedan. Kördes då resolut till ledningen och bara lämnade motståndet på upploppet. Vinsten blev enkel och det var en klockren genomkörare inför detta loppet. 
Tuffare kamrater bakom bilen vinge nu, men Hamres fina 5-åring har fått ett vettigt läge och ska ha en riktigt bra chans att ta ännu en seger. Kommer hit med 7 vinster på 11 starter. 

11 Kingen Mearas har sett smällfin ut i två segrar för Wäjersten. Mycket spänstigt intryck över linjen sist då han vann lätt, förvisso ganska billigt motstånd då, men Kingen känns vass för klassen och trots bakspår utan tvekan den första utmanaren mot Hamres favorit.

10 Bollinger en lovande travare som endast gjort fem starter, har endast en gång av dessa varit utanför topp tre. Tar rejäla kliv och lär gå framåt och få mer rutin med loppen. 

Tycker de här tre hästarna sticker ut i loppet, spiken klart tänkbar på den som fått bäst läge av dessa. Annars känns loppet ganska heltäckt med trion på kupongen.

Skrällen: 
12 Kong Venience tog karriärens första seger sist och såg fin ut. Nu rycker man skorna och från ett bättre läge hade Kong känts spännande. Nu behöver kusk och häst en hel del tur för att kunna rå på favorit trion. Garderar man vidare skall han med! 

Rank V75-2
A. 5 - 11 - 10
B. 12 - 3 - 2 - 7
C.  9 - 6 - 8 - 4 - 1
V75-3 JAGAR FJORTONDE RAKA SEGERN
Bronsdivisionen - 1609m autostart

4 The Baron öppnar även han ruggigt bra,  nu när Calmass blev struken på torsdag kvällen blev spetsjakten lite enklare. Tycker väl kanske han inte riktigt imponerat på slutet och har lite svårt se honom stå hela vägen även om han sitter i ledningen tidigt.

8 Mose Eagle höll bra som tvåa efter tungt lopp sist. Duger bra här men behöver flyt från tufft spår.

10 Cool Trix har smått ofattbara 22 vinster på 33 starter. Vann även sist till synes väldigt enkelt i snöyran på Sörlandet, jagar nu fjortonde raka segern!  
Jag hade nog utnämnt honom till veckans bästa spik om det inte vore för bakspår över sprintdistans. Många kommer kunna springa snabbt nu utan skor sista biten, och det blir inte helt lätt att runda alla. Given tipsetta och bra chans trots allt.

Skrällen:
7 A Perfect Dutchess står finfint inne i loppet då stona får ha tjänat mer pengar. Spår lite långt ut på vingen, men körande Gundersen vet hur man hittar runt Bjerke ovalen på bästa sätt, och trots spåret kan hon tänkas streckas som skräll. 

V75-3  Rank:
A. 10 - 8 - 7 
B. 4 - 5 - 1 - 6 
C. 11 - 9 - 3
V75-4 STUMNE UTMANAS AV TJOMSLAND X 2
Kallblodsdivisionen - 2140m voltstart

Några av de bästa och väldigt segervana norska kallbloden gör upp om segern här.

1 Grislefaksen G.L har 22 vinster 11 andraplatser på sina 65 starter. har inte startat sedan början på december och är lite svårbedömd. Given om man tar en handfull, men har lite feeling ekipaget kanske inte riktigt kan stå mot kanonerna från bakspår. 

9 Tangen Bork har inte startat sedan november men har skyhög kapacitet. Kommer hit med drygt 5 miljoner på kontot och 26 vinster på 37 starter. Solberg kör den här Tjomslands tränade hästen (tränar även Grislefaksen) Svårbedömd efter vila men givet vinstbud.

10 Stumne Fyr har imponerat kolossalt på slutet och radat upp mäktiga prestationer. Trots spåret är han det givna första strecket och en tänkbar spik. Det är lite lurigt de här jackpotomgångarna, här har vi ett lopp där det är "billigt att helgardera" då man känner sig nästan 100% säker om man tar fyra streck.  
Jag lutar nog lite mer åt att spika, speciellt när han knappt ser ut att bli favorit.

Skrällen:
6 Grisle Tore G.L har gått riktigt bra på slutet och är med sina 7-år rena rama ungdomen i loppet. 
Kanske kan köra sig till ledningen från ett bra utgångsläge, hittar han dit kan han leda länge, och skulle det krångla lite på vägen för favoriterna kanske han t o m kan hålla undan.

V75-4 Rank:
A. 10 - 9 - 1 - 6
B. 11 - 4 - 2 - 7  
C. 3 - 5 - 8V75-5  HAMRE ELLER HAMRE TROTS SVÅRA UTGÅNGSLÄGEN
STL Klass I försök - 1609m autostart

Lägger två Frode Hamre tränade hästar först i ranken, trots att de båda har ganska tuffa startspår.

1 Kapten Nemo var klart bra vid segern sist och har ett rätt intressant läge här. Är dock inte helt säker på han kan hålla ut snabba hästar utifrån. Men skulle han klara av det kan han leda loppet länge. Wäjersten kör den här gången vilket kanske inte är ett jätteplus då han inte kört innan.

7 Needleém ska inte glömmas helt, Mats Djuse är i mitt tycke bästa kusken i loppet. I de här jämna racen är kusken extremt viktig. 

9 Wall Of Moni galopperade sist i voltstart. Låter som Hamre inte är orolig för att det ska hända nu när det är bilstart. Har bakspår över kort distans, men ett rätt så intressant läge med startsnabba ryggar. Får tipset trots läget.
Trots att han kanske nästan blir favorit, så tror jag inte han blir speciellt mycket streckad och jag utnämner Wall Of Moni till veckans chansspik.
Spikar på 167:- andelen 8x8x1x1x1x8x8 som går att se här

Skrällen:
8 Nelson Catch Me var ny i Hamres regi i den senaste starten. Det var ett läckert intryck när han bara blåste till motståndet sista 2-300 meterna. Spåret tufft över kort distans, men som han såg ut tror jag han kan vara med i striden även här om det bara klaffar lite på vägen.

V75-5 Rank:
A. 9 - 8 - 1 
B. 2 - 3 - 5 - 6 - 7
C. 4 - 10 - 11


testlogga-simsalabimjpg
Andelar till Svenska Spels utbud varje dag. Välkommen in www.tipsandelar.se 


V75-6 SETT BÄTTRE UT ÄN PÅ LÄNGE OCH VINNER IGEN
Gulddivisionen - 2100m autostart

1 Stoletheshow har haft lekstuga i tre raka starter i Norge. Motståndet kanske inte varit det allra tuffaste, men intrycket har verkligen imponerat på mig. Jag tycker 9-åringen sett spänstigare ut än på länge. Möter några bra här, men har drömläge att leda runt om. Trots att han blir stor favorit så håller jag med spelarna. Här har vi omgångens bästa spik. 

2 Beartime har knallform och var bra vid segern sist. Garderar man är han tidigt streck. 

10 Demon I.T. har mött tufft motstånd och gjort det jättebra. Skulle inte förvåna mig om han vinner en gulddivision inom kort. Lite tufft begära att han ska utmana favoriten, men för mig är han första motbudet trots läget. 

Skrällen:
9 Mellby Jinx har inte startat sedan oktober. Kan kanske få rygg på favoriten och skulle den ha en dålig dag och luckan kommer så finns chansen. 

V75-6 Rank:
A. 1
B. 10 - 2 - 9 - 4 - 7 
C. 3 - 6 - 5 - 8 V75-7 FAVORITEN MÖTER TUFFARE MOTSTÅND NU
Diamantstoet - 2100m autostart

5 Kashmina B.R. ser ut at bli ganska klar favorit i det här avslutande stoloppet. Hade lekstuga i billigt gäng med få hästar sist ochsåg fin ut då. Möter här klart tuffare och den här favoriten är inget jag går all in alls på. 

10 Ultra Violet är en riktigt kanon när hon fungerar. Har snygga 8 vinster på 30 starter. Nu har hon fått vila sedan september och är svårbedömd. Låter dock bra från stall Eklundh, kanske behöver hon ett lopp i kroppen. Men jag lämnar henne inte utanför en garderad kupong. 

12 Future Sox var ruggigt bra på Solvalla sist när hon vann. Mika Forss i vagnen igen och nu rycker man sannolikt bakskorna. Spår 12 tufft men hon är en riktig hårding. Tror det kan bli lite körning sista varvet, och med bara någon vettig rygg kan hon städa av hela gänget över Bjerkes 200m långa upplopp. Lägger Future Sox etta i ranken trots läget.

Skrällen:
13 Bunny är en av tre Frode Hamre hästar i loppet. Hon har inte startat i år och är även hon svårbedömd. Lägg därtill sämsta utgångsläget. Blir nog inte så hårt streckad, men har härlig fart när hon tävlar på topp. Farlig att glömma.

Hela det här loppet känns lite knepigt, har man råd skulle jag faktiskt kunna tänka mig att helgardera avslutningen, luta sig tillbaka och jobba in sjuan!

V75-7 Rank:
A. 12 - 10 - 5
B. 13 - 8 - 9 - 7 - 6
C. 2 - 3 - 1 - 11 Sammanställning V75 Bjerke

Bästa jackpot spiken:
V75-6 nr 1 Stoletheshow / Frode Hamre 

Chansspiken:
V75-5 nr 9 Wall Of Moni / Frode Hamre

Magiska draget:
V75-7 nr 12 Future Sox / Mika Forss

Dragen vi jagar miljoner med:
V75-1 nr 11 Delight Classic 
V75-2 nr 10 Bollinger
V75-3 nr 7 A Perfect Dutchess
V75-4 nr 6 Grisle Tore G.L.
V75-5 nr 8 Nelson Catch Me
V75-6 nr 10 Demon I.T.
V75-7 nr 8 So Superb

Lite väl hårt streckade:
V75-4 nr 1 Grislefaksen G.L.
V75-5 nr 5 Kashmina B.R. 

Dubbel tipset:
1 / 10,12   
Få kombinationer och lite högre insats den här lördagen

Önskar er alla stort lycka till i jakten på jackpotten och trevlig helg! 
Vill ni vara med på mina jackpot andelar så finns de på www.simsalabimtrav.se 

//Fredrik
Simsalabim