Fredriks V75 tips och rank Gävle 28 mars

fredriks-v75-tips-torsdagjpg
Springrace startar med en läcker V75 omgång från Gävle den här torsdagen. Första start 19.30 och vi har en omgång där flera av loppen är många hästar i, och spelmässigt en rejäl utmaning att sätta tänderna i. 

Gävles upplopp mäter 178m och det är helt klart att man gärna sitter med i främre träffen när upploppet nalkas.

V75-1 FAVORIT DUON PÅ KUPONGEN RÄCKER LÅNGT
Sprinterlopp för hästar med max 2.7 miljoner  - 1640m autostart

1 Hidalgo Heldia ska bli väldigt intressant att följa i år. Gör årsdebut här och har har hittat synnerligen passande förutsättningar med spår två bakom bilen över kort distans.
Var ruggigt bra vid silverdivisions vinsten i somras när han vann på 10.1 från ledningen, höll då undan för vassa Karat River sista biten.
Inte startat sedan slutet på september och är lite svårbedömd därför, Lugauer brukar ha ordning på hästarna direkt och det ser ut som en vettig chans att vinna direkt i årsdebuten.

7 Castor The Star gav självaste Francesco Zet en rejäl match ända in på linjen i ett lopp förra året. 
Visade då att han duger i riktigt tuffa sällskap, och även om han avslutade året med en galopp i Örebro och att bli oplacerad på Vincennes så kan han mycket väl duga direkt här.
Årsdebut även för Castor och spår långt ut på vingen den här gången. Han kan dock öppna bra, och när flera av motståndarna känns lite lagom ljumna lär körande Djuse kunna ratta till ett vettigt slagläge direkt. 

Skrällen:
8 Fortune Mearas höll klart bra som tvåa sist på en bra tid mot ganska tufft motstånd. Tufft spår nu, men intressant med Wäjersten i sulkyn och att det kan bli barfota runt om för första gången på länge.

V75-1 Rank:
A. 2 - 7
B. 8 - 3 - 1 - 10
C. 6 - 9 - 4V75-2 KUSKENS BETYDELSE STOR I DE HÄR LÅNGA LOPPEN
Påskstayern - 3140m voltstart

Jag gillar verkligen de här loppen över dryga tre varv och när man får hop fullt startfält. Här har vi 15 hästar utspridda över tre volter.

8 Global Education avslutade bra efter sen lucka sist och har verkligen formen på topp. 

9 Just Fontain har 6 vinster på 18 starter och varit 1a och 2a i årets båda starter. Känns som distansen är perfekt då han verkar rejält stark och kanske sakna den där värsta speeden. 
Mats Djuse i magiskt slag och nu kan det bli barfota runt om, håll koll på den infon, blir det så extra intressant då det är första gången. Givet streck i ett öppet lopp.

11 G.K. Tetris var jag lite inne på senast, gjorde det okej då som fyra mot ganska bra hästar. Möter kanske nästan lite enklare nu. Behöver flyt från innerspår på 40m tillägg och vad jag kan se har han aldrig startat över aktuell distans. Erik Adielsson brukar vara vass på att spara hästens krafter i de här långa loppen och Tetris får ett tidigt streck av mig.

14 T.Wall´s Kastor får mycket streck efter att vunnit två raka monté starter. Helt annan uppgift här, men trots det ett ganska tidigt streck. 

15 Northman Maxus har 8 vinster på 28 starter och var mycket bra vid vinsten på Solvalla för tre starter sedan. I de två sista har det inte klaffat alls, men det är nog absolut inget fel på formen. Tufft läge här men känns väldigt start och rejäl, behöver flyt med tempo och positioner men är inte alls helt borta. OBS STRUKEN

Skrällen:
3 Fastnet verkar hopplöst osäker, men när 9-åringen håller sig i trav finns det härlig styrka. Inget att lita på, men felfri en tänkbar skräll från bra läge.

V75-2 Rank:
A. 9 - 11 - 15 - 8 - 14
B. 3 - 4 - 6 - 7 - 10 - 5
C. 12 - 2 - 1 - 13 


V75-3 OBESEGRAD JAGAR FEMTE RAKA.
För hästar med max 285.000kr - 1640m voltstart

3 J.J. Detgårbranu är obesegrad och kommer med fyra raka segrar. Har mött lite enklare motstånd, men det här loppet är inga större stjärnor med i heller. Står ganska bra till på start här och får nu en mäktig kuskförstärkning när Mats Djuse får chansen i sulkyn. 
Tänkbar spets och slut vinnare.

6 Grom R.U. från samma stall som favoriten, även han med bra kusk och intressant utgångsläge.  Utmanar favoriten och streckas tidigt vid gardering. OBS STRUKEN

13 Patton var finfin vid vinsten sist möter här ett gäng han mycket väl kan runda. Haugstad radar kanske inte V75 vinster och läget på 20m tillägg är knepigt. Klaffar det bara något så när borde han kunna ha vettig chans att runda det här gänget.

Skrällen:
8 Mago Launcher kom med en vass avslutning sist och hann fram till skrällvinst. 
Nu kan det bli skoryck och när han nu ser ut att bli helt bortglömd ett kul formstarkt streck.

V75-3 Rank:
A. 3 - 13 - 6
B. 8 - 15 - 14 - 11 - 9 - 7 - 5
C. 1 - 2 - 4 - 10 - 12


jackpot-12-miljonerjpg
Rejäl Stryktips jackpot på Påskafton. Vi har laddat med andelar i alla prisklasser. Välkommen in och kika www.tipsandelar.se V75-4 EN TRIO PÅ KUPONGEN BORDE RÄCKA LÅNGT
Stolopp - Kallblod -  2140m voltstart 

10 Farmens riska fick aldrig riktigt tag i en bra vinnare sist, men var bra igen som tvåa. Hade två raka segrar innan dess. 

12 Ethel har imponerande 9 vinster på 25 starter och möter ett gäng hon absolut kan besegra. Kommer från en galopp och har galopp i 6 av de senaste 10 starterna. Inget att lita på men klart vettig chans felfri. 

15 Klack Nova har inte riktigt hängt med i de två senaste starterna. Motståndet har varit stentufft och den här gången lite lättare. Står tufft till med 60m tillägg och ett helt fält att runda. 
Mats Djuse tycker jag är Sveriges bästa kallblodskusk och när han nu sitter upp igen streckar jag tidigt. 

Skrällen.
11 Kaksi höll ganska bra som trea sist, får nu Ulf Ohlsson som förstärkning i vagnen och det kan bli en lättare balans.

V75-4 Rank:
A. 10 - 12 - 15
B. 11 - 2 - 6 - 4 - 8
C.  5 - 13 - 14 - 7 - 9 - 3 - 1V75-5 TVÅ HÄSTAR STICKER UT
Lärlingslopp max 435.000kr - 2140m autostart

2 Give Me Five N.O. fick en tuff resa i årsdebuten men höll bra som trea. Nu lopp i kroppen och ett mycket bra utgångsläge.  Carl Philip Lindblom en duglig driver i de här sammanhangen och garderar man är ekipaget är ett tänkbart streck.

3 Maserati Hall verkar inte ha den där riktiga toppformen, står perfekt inne i loppet med tusenlapp till gränsen och kapacitet finns i grunden.

4 Jean P.Hill har ett par lopp i kroppen och höll tempot bra som tvåa sist. Bra kusk och vettigt läge här. Tänkbar skräll.

7 Lukanos har två raka segrar på väldigt övertygande sätt. Körs av en bra kusk Zeb Jonasson som även vann med honom för två starter sedan. Spår lite långt ut, men han är tuff och rejäl. Jag tycker det ser ut som en riktigt vettig chans att ta tredje raka. Vinstbud som även kan lättas i balansen till den här starten.

10 Önas Rose klart bra vid segern sist mot bra motstånd. Läget lite lurigt men här finns det kapacitet som räcker långt.  Tillsammans med Lukanos tycker jag hon sticker ut lite i loppet. 

Skrällen:
5 Perfect Illusion kom med en vass avslutning sist till andraplatsen, galopperar ofta men skulle han hålla sig i skinnet inte alls borta från striden om de mer ädlare placeringarna.

V75-5 Rank:
A. 7 - 10 
B. 2 - 5 - 3 - 9 - 4 - 1 - 12 
c. 11 - 6


V75-6 SVÅRBEDÖMDA MEN KLASSIGA FAVORITER
Stolopp - 2640m voltstart

Ett riktigt läckert stolopp fyllt till bredden med femton hästar utspridda över tre volter. Härlig kvalitet på de startande och det här blir sevärt.

8 Starstrucked är urstark och kommer med två raka segrar över stayerdistans. Lite lurigt läge och möter några snabba tuffingar på tillägg. Trots det vill jag inte dissa henne helt ur segerstriden, Mats Djuse rattar igen och ett garderingsstreck är hon helt klart. 

9 Future Sox och 10 West Wind känns helt klart vassast på 20m volten och båda kan helt klart vara med långt fram igen. 

13 O´mara Zon var ute i vråltuffa lopp hela förra året och mötte stenhårt motstånd.
Lite svårt läge och klurigt att veta hur optimistisk styrning vi får i den här årsdebuten. Fart har hon helt klart till att runda det här gänget. 

14 Iceland Falls har imponerande 3.4 miljoner på kontot och får till den här starten Magnus Djuse i vagnen. Har bara startat i Frankrike i år och har fått en paus sedan senaste starten i början på februari.  Väldigt svårbedömd men har kvaliteter som gör att hon kan blåsa samtliga om formen sitter där. 

Skrällen:
5 Never To Young vann tre raka segrar i årets första starter. Sedan blev det helt fel i två raka lopp som bara är att glömma, och senast blev hon fast med gott om krafter kvar i rygg på ledaren. Hög kapacitet på Lennartssons travare som har 8 vinster på 29 starter. Inte alls borta här, och hon ser ut att bli lite bortglömd av lirarna vilket gör det hela extra spännande. 

V75-6 Rank:
A. 13 - 5 - 14 
B. 10 - 9 - 8 - 1 - 7 - 4 
C. 3 - 2 - 6 - 12 - 11


V75 - 7 TVÅ WÄJERSTEN HÄSTAR MED LOPP I KROPPEN UTMANAR FAVORITEN
Max 785.000kr - 2140m autostart

4 Kaxig In blir favorit efter att fått det klart bättre läget av de betrodda hästarna. Mats Djuse kör igen och man jagar tredje raka segern. Ser ut att kunna bli barfota nu vilket känns intressant. Helt rätt favorit och ett tänkbart spikbud i avslutningen.

9 Kingslayer Pellini har nu lopp i kroppen, var bra redan i årets första start och lär nog inte vara sämre nu. Man aviserar även lite lättare balans och även om bakspåret kan ställa till det så räknas Wäjerstens travare tidigt. 

11 Sandokan har även denna gången fått tufft utgångsläge. Satt lite halvfast efter körts invändigt i loppet sist som Kaxig In vann.  9 vinster på 22 starter, lite streckad från bakspår men inte helt bort här, och ett kul V75 streck i avslutningen vid gardering. Han kommer precis som favoriten från Stall Persson.

Skrällen:
12 Global Escape var klart bra som tvåa i årsdebuten efter tufft lopp. Nu lopp i kroppen och även om han både står hårt inne och har tufft läge. Så skulle han kunna vara en tänkbar jätteskräll om det blir körning i loppet.

V75-7 Rank:
A. 4  
B. 9 - 11 - 12 - 10 - 2 - 3 - 5
C.  6 - 7 -  8 - 1


Sammanfattning V75 Gävle skärtorsdagen:

Bästa spiken:
V75-7 nr 4 Kaxig In / Mats Djuse

Chansspiken: 
V75-5 nr 7 Lukanos / Zeb Jonasson

Spets och slut:
V75-1 nr 2 Hidalgo Heldia / Conrad Lugauer

Magiska draget:
V75-6 nr 5 Never To Young / Per Lennartsson

Skrällarna:
V75-2 Northman Maxus / Per Lennartsson
V75-3 nr 6 Grom R.U. / Ulf Ohlsson

V75-7 nr 11 Sandokan / Emila Leo


DD-tipset:
5,13 - 4,9,10,11,12  
10 kombinationer x insats

Önskar er alla stort lycka till och en härlig påsk! 
V75 tips till fler av påskhelgens V75 omgångar kommer finnas på vår hemsida.
Skärtorsdagens V75 andelar finns på www.simsalabimtrav.se

//Fredrik
Simsalabim