Fredriks V75 tips och rank Romme söndag

100millejpg

V75 Romme påskdagens söndag.
Nu är det dags för en av årets största V75 potter att delas ut.
Över 100 miljoner i 7-rätts potten när starten går 16.20 på söndag. Jag har jobbat genom omgången rejält och hoppas kunna hjälpa dig en bit på vägen mot 7-rätt!

V75-1 RIKTIGT BRA SIST, GIVEN PÅ LAPPEN TILL UNDER 10%
Klass I - 2140m voltstart

1 My Dreams var väl okej som tvåa i årsdebuten, nu har man lopp i kroppen och man planerar att köra barfota runt om. Står perfekt inne i klassen och har spetsat från innern i volt tidigare. Möter ett bra Klass I gäng men känns streckvärd vid gardering. 

2 Spader har hunnit gjort fem startar i år. Vunnit fyra och slutat tvåa en gång. Strömbergs stall fortsätter gå som tåget och även om Spader möter lite hårdare motstånd nu ska han ha en vettig chans att göra upp om segern här. Spår två i volt lite klurigt, men körande Magnus Djuse fixar nog det då Spader känns stabil och travsäker.

5 Great Time Trot ser ut att bli favorit i loppet. Har gått riktigt bra i två starter för Stenströmer och ser väldigt fin ut.  Lite klurigt med spår fem i volten, men han har visat sig klara svåra lägen innan. Nu lutar det även åt att man rycker alla skorna.  Tycker loppet är ganska jämnt, och även om favoriten även är ett av mina första streck är det inget riktigt jag känner för att gå  all in på. 

6 Joint Chief får mycket streck av de tidiga spelarna. Formen verkar sitta där och springspåret känns vettigt. Kanske sitter i ledningen om Goop prickar och väl där viss chans. Tycker kanske det inte riktigt slår gnistor om honom i slutstriderna och bara om en handfull streck för mig. 

Skrällen:
8 Micke Sting har gjort två lopp i år, vann debuten på ett läckert sätt, förvisso var det i ett lite billigare gäng. Senast fick han dödens hela vägen i ett bra lopp, utmanade ledaren och vinnaren ända in på linjen och gjorde ett kanonlopp. Har säkert gått fram än mer med det loppet, spåret lite klurigt även om det skulle kunna bli bra om ettan öppnar bra. Mycket tidigt streck som kommer in i matchen om det blir tempo. 

100 miljoner skrällen:
9 Jameson K.W. såg läcker ut som fastlåst i Norge senast och har egentligen bara gjort bra lopp på slutet. Inte alls tokig för klassen och till just nu runt 1% ett 100 miljoner drag som orsakar korsdrag i kuponghögen direkt!

V75-1 Rank: 
A. 2 - 5 - 8 - 1
B. 6 - 9 - 10 - 4 - 7
C. 12 - 3 - 11V75-2 BÄST HÄST OCH KUSK = SPIK
Kallblodslopp max 625.00kr - 2640m voltstart

9 Svarte Petter blir favorit i det här ganska lågklassiga kallblodsloppet. Det var sannerligen en imponerande insats senast då Petter kunde vinna säkert trots tredjespår större delen av sista varvet. Körande Mats Djuse skulle jag vilja utnämna till Sveriges vassaste kusk just nu, han är makalöst skicklig på att välja rätt taktik i loppen. 
Jag tror han vinner det här felfri, det gick lite som på nålar sist och innan dess tre raka galopper, så man får vara lite modig om man vill spika. Kommer med 8 vinster på 29 starter och möter ett lagom ljummet gäng. 

Garderar man loppet och inte litar fullt ut på favoriten kostar det många streck för att känna sig säker. 

7 Kruson är något så ovanligt som ett travsäkert kallblod :) Han har även visat fin form på slutet och fått ett bra utgångsläge. Första motbudet till favoriten.

Skrällen:
4 Vinn Tabac från formstall och har gjort det jättebra i årets starter. Möter några lite tuffare nu men är absolut inte borta och ganska tidig om man garderar. 

100 miljoner skrällen:
11 Tåga Ryker har årsdebuten avklarad, satt då lite halvfast i loppet som Svarte Petter vann och såg fin ut. Vinner inte så ofta men har hittat ett rätt passande lopp här.  Till under 5% ett riktigt spännande jackpotstreck vid gardering.

V75-2 Rank:
A. 9 
B. 7 - 11 - 4 - 12 - 10 - 1 - 6 - 13
C. 5 - 8 - 14 - 2 - 15 - 3
V75-3 UTAN TVEKAN BÄSTA JACKPOTSPIKEN
Silverdivisionen försök - 2140m autostart

3 Xanthis Hilton utnämner jag utan tvekan till söndagens bästa jackpotspik. Mats Djuse kör och nu har man fått perfekt läge i det här Silverdivisionsförsöket. Fick backa sig sist från spår 8 senast men såg fortsatt dunderläcker ut över upploppet.  Ser ut att bli någon form av barfota och när värsta och kanske enda motbudet 11 Ready Tonight har strukits tycker jag det ser ut som spel mot ett mål. 

7 Triton får mycket streck, har ingen feeling han ska räcka den här gången från spår långt ut på vingen, även om formen fortsatt sitter där. Det som känns klart intressant är kuskförändringen och att Erik Adielsson får chansen i dag.

Skrällen:
10 Jerka Sting växlade ner både Triton och Ready Tonight sist och visade form, sitter i rygg på Xanthis i starten och kan få ett bra lopp. 

100 miljoner skrällen
Kanske efter strykningen av Ready Tonigt kommer 2 Marre´s Dreamboy trots allt få en del streck. Under eller kring 10% borde han dock stanna på. Westholms 7-åring har fått drömläge och visade form som tvåa sist.

V75-3 Rank:
A. 3 
B. 10 - 2 - 5 - 7 - 4 - 8 
C.  6 - 1 - 9
V75-4 TESTAR MED 53 ÅR YNGRE KUSK!
Kallblodsdivisionen - 2140m voltstart


Fyra av tio startande hästar tränas av Jan Olov Persson och 2 Oppgårdsdrängen är en av dessa. Var väl inget jättetryck senast även om insatsen inte var dålig på något sätt. Nu kan det bli barfota runt om och man har fått ett kanonläge. Mats Djuse som sagt var en magiker och kanske framförallt med kallbloden. Man vågar inte lämna honom utanför en garderad kupong. 

4 Tekno Jerven är "alltid" hårt betrodd. Nu har han skött sig flera gånger i rad och sett lite stabilare ut. Trots det tycker jag den här är konstant lite överbetrodd när den möter bra hästar. 
I skrivande stund på fredagen är han faktiskt knapp favorit. Det tror jag inte han blir när han blir klar. Men allt över 20% är i mina ögon för mycket. OBS STRUKEN

7 Holter Odin var bra sist och körande Lilius tar för sig mer och mer.  Intressant spår och statistiken han kommer med är vass. 29  8-10-2.
Inte långt efter Tekno Jerven sist  och såg spänstig ut över linjen.

10 Månlykke A.M. har inte toppform låter det som även om Melander säger att han känns riktigt bra inför årsdebuten. 20m tillägg aldrig lätt, få hästar i loppet hjälper dock till. 
MEN, inget ont om Gunnar Melander som vunnit massor med segrar tillsammans med Månlykke, nu testar man 53 år yngre Magnus Djuse i sulkyn. Känns helt klart som årets mest spännande kuskbyte. Jag tror på toppchans även om man helst hade sett ett lopp i kroppen.

Skrällen:
9 Solhöjdens Drake brukar bli lite uppsnackad som skräll. Nu ser han ut att bli fullständigt bortglömd. Litet fält gör att läget inte betyder så mycket och Lennartsson hoppar upp i sylkyn igen. 

100 miljoner skrällen:
6 Ard en av Persson armada i loppet, Galopp blev det direkt i årsdebuten men 9-åringen har fina fartresurser. Intressant springspår här och även att Wäjersten kör känns spännande.

V75-4 Rank:
A. 10
B.  2 - 7 - 4 - 9 - 6 
C.  1 - 3 - 5 - 8


980x240-BH Sportsjpg


V75-5 KONTIO AVGÖR LOPPET DIREKT I STARTEN
Klass II försök - 2640m autostart

4 Antognoni från Nurmos lada blir stor favorit i det här försöker i lägsta STL klassen. 
Det går verkligen inte att säga något om, utan är helt rätt. Vann årsdebuten på ett klart bra sätt efter att fått en körare på ävgen. Säkert ännu bättre nu, har fått ett bra läge och även om det finns flera snabba bakom bilen tror jag Kontio resolut ser till att sitta i spets kort efter start. Väl där ser det ut som en otroligt bra chans att leda hela vägen. 
Visst blir han stor favorit, men 7-rätt är det viktiga den här gången och även om ett par rätt rejäla favoriter vinner kan vi få klart bra betalt på full pott med aktuell jackpot att spela om. 

8 Global Easy Rider har fyra raka segrar och står smått galet snyggt inne i klassen. 700kr kvar till gränsen och man jublade nog inte när man fick spår 8 bakom bilen. Tidigt streck vid gardering. 

9 Gliding Eagle var bra i första starten för Djuse, galopp sist som hårt betrodd. Nu har lirarna helt glömt bort 6-åringen, tycker han är värd ett ganska tidigt streck med Magnus Djuse i vagnen.

Skrällen:
11 Even Younger giller jag skarpt, gjorde comeback efter att inte startat på nästan ett år för en dryg vecka sedan. Kördes då i ryggar men såg fin ut över mål.  Klart intressant med loppet i kroppen, garderar man loppet är han mitt första bud trots bakspår.

100 miljoner skrällen:
12 Dosojevskij från Strömbergs formstall har sett fin ut som trea i två starter i rad. Spåret ingen höjdare, distansen känns som ett plus. Och en viss Mats Djuse sitter i sulkyn. 

V75-5 Rank:
A. 4 
B. 11 - 8 - 9 - 3 - 2 - 12
C. 6 - 1 - 7 - 10 - 5V75-6 KÖPER INTE FAVORITEN - JAGAR SKRÄLL I ÖPPET STOLOPP
Diamantstoet försök - 2140m voltstart

4 Kapuchine Dínverne gör årsdebut och har kanske inte dragit det bästa spåret med fyra i volt. 
Har aldrig vunnit på 12 försök, men startade under fjolåret i tuffaste tänkbara sällskap i många starter. Nu har man tränat på, Mats Djuse kör och motståndet här skrämmer inte. Går hon i väg kan hon mycket väl vinna det här.

5 Ohh Tooma ser ut att bli väldigt klar favorit i det här stoloppet. Hon har tre raka ettor i raden vilket nog gör att många spelare kastar sig över henne och streckar. 
Kihlström / Redén en kombination som firat stora framgångar. Men hur ser det ut i år? 
När jag skriver detta på fredagen har Kihlström vunnit endast 11 lopp i år och 1 V75-lopp. Redén har på 28 starter i år NOLL segrar och två andraplatser. 
Lägg där till att hästen inte startat på ett halvår, nej det här är ingen favorit jag kastar mig över.

14 Ultra Violet kan mycket väl vara bästa hästen, slog sig på ett knä varvet kvar i årsdebuten men körande och tränande Eklundh verkar nöjd. Nu loppet i kroppen och ett gäng hon absolut kan rå på. Många att runda men får nådiga nicken av mig som tipsetta.

Skrällen:
7 Elysia är inte alls tokig och har siktats mot det här loppet. Springspår ett spännande utgångsläge och Erik Adielsson kör för första gången.

100 miljoner skrällen:
15 Listas Marion hängde med hyggligt i årsdebuten som 5a i mål och landade på 12.1 över kort distans. Nu lopp i kroppen och möter ett gäng hon skulle kunna rå på. Mycket svårt läge och det krävs en del klaff. Men till runt 1-2% kittlar ett streck för Jakobssons 9-åring. 

V75-6 Rank:
A. 14 - 4 - 5 - 6 - 7 
B. 15 - 1 - 13 - 11 - 12 - 9
C.  10 - 2 - 3 - 8


magikernjpg
Andelen Magikern Helgarderar 6 & 7 ett av söndagens system när det är 100 miljoner i 7-rätts potten. Alla våra andelar finns på www.simsalabimtrav.se 


V75-7 BRA VÄRDE I ATT GARDERA FAVORITEN
Bronsdivisionen 1640m autostart

2 Krakas har fint läge och Djuse i vagnen, kanske möter lite tufft motstånd men är inte helt borta.

3 Illfinmywayhome blir ofta hårt betrodd, galopp i årsdebuten och knepigt uppträdande där. Perfekt förutsättningar nu och lite intressant med Djuse i sulkyn den här gången.

4 What A Deal står hårt inne i loppet och möter tufft motstånd. Har startat mest i monté på slutet och gjort det klart bra där. Form och läge finns, och det kan räcka långt i den här typen av lopp.

5 Icon Mearas blir favorit i det avslutande sprinterloppet när pengarna skall fördelas på V75. 
Westholms 6-åring har tre raka segrar och vann årsdebuten knappt men säkert på ett bra sätt.
Öppnar bra och känns absolut given i striden då motståndet inte skrämmer överdrivet. Men som stor favorit lutar jag åt att gardera. Det här kan bli en rivig avslutning på V75 och även en rejäl värdehöjning om favoriten skulle förlora. 

12 In Love Mearas gör årsdebut även han och han avslutade fjolåret på bästa sätt med två segrar. Ingen lätt uppgift nu med spår 12 över kort distans. Men tillhör helt klart det bättre skiktet i loppet. Gynnas av en strykning och är ett tidigt streck för mig trots läget. 

Skrällen:
9 Jewilla har visat sig har fart i kroppen för att duga i den här typen av lopp. Inga roliga spår på slutet, men här kan det visa sig bli ganska bra då hon har snabba ryggar. OBS STRUKEN

100 miljoner skrällen:
8 Xerxes Millpond har ett mycket tufft spår med 8 bakom bilen, formen är dock mycket bra och körande Kontio lär få ut det bästa ur hästen. Krävs mycket flyt, men jagar man miljoner så behöver man några långskott, och att de har form och körs av en vass kusk underlättar.

V75-7 Rank:
A. 5 - 12 - 9 - 3
B.  8 - 4 - 2 - 1
C. 7 - 6 - 11Sammanfattning drömjackpotten V75 söndag Romme 

Bästa jackpot spiken:
V75- 3 nr 3 Xanthis Hilton / Mats Djuse

Chansspiken:
V75-6 nr 14 Ultra Violet / André Eklundh

Spets och slut:
V75-5 nr 4 Antognoni / Jorma Kontio

Magiska feeling draget:
V75-1 nr 8 Micke Sting

Överbetrodda:
V75-1 nr 6 Joint Chief / Björn Goop
V75-4 nr 4 Tekno Jerven / Jimmy Jonsson
V75-6 nr 5 Ohh Tooma / Örjan Kihlström

DD-Tipset
4.14 / 2.3.4.5.8.12 
Lite fler kombinationer i dag och mindre insats. Kan få bra odds utan favoriten i dd-1

Välkommen in och kika på mina och våra andelsspel hos Simsalabim till jackpot omgången.
För dig som vill vara med på ett extra stort jackpot system gör jag ett maffigt 2000:- andel system. (finns endast 7 delar) www.simsalabimtrav.se


Om några veckor står vår nya hemsida helt klar och där kommer vi utöka med tips och information kring aktuellt trav och spel. 

Önskar er alla en fortsatt trevlig påsk och lycka till på V75! 
//Fredrik