Fredriks V75 tips & rank Solvalla 23 mars

solvala-tipsjpg
STL finaler och magiska race från Solvalla den här lördagen. 

Nurmos / Djuse ser ut att kunna fira rejäla framgångar då de har flera riktigt bra chanser. Vi ser självklart med spänning fram mot om High on Pepper kan ta sin nionde raka seger efter lottats till bakspår i guldfinalen.
Flera starka favoriter, men jag tycker mig hittat både öppna lopp och några rejält understreckade hästar i veckans tips.

V75 i lördags gav ingenting på femmorna,  den potten flyttas inte över till veckans omgång utan man lägger på dem i multijackpotten på påskdagen när V75 körs på Rommetravet. 
Den potten blir maffig då vi redan nu har 63.8 miljoner där. 

V75-1 TRE FLYGMASKINER GÖR UPP OM SEGERN
Stoeliten - 1640m autostart

Har lite svårt att köpa hur man lägger upp de här försöken till Stoeliten. Här är det försök tre med final 12e oktober.. Vet inte om det är det som påverkar att man sällan får fulla fällt. Nu har man 9 av 12 möjliga startande. 

Hur som helst ett läckert sprinterlopp med flera svårbedömda ekipage. 

1 Penthouse
har läge för att kunna vara långt fram även i den här omgivningen. Har lite svårt se henne vinna, men topp tre känns inte omöjligt.

3 Secret Volo
en superintressant jänkare som här för första starten i år, och första starten på den här sidan Atlanten. Var fyra i Hambletonian Oaks i augusti och bara en halv längd efter vinnaren där. Mött några riktigt tuffa hästar under 3-års karriären i USA och blir mycket spännande att se här. 
Inte startat sedan oktober och svårt sätta in i sitt nya hemland. Jag har feeling att Schön har ordning direkt på henne. Springa fort kan hon onekligen och lägger hon inte bort krafterna kan hon leda det här loppet runt om. Jag chansar lite och lägger henne etta i ranken! 
Har redan hunnit tjänat in över 4 miljoner vilket är mest i startfältet.

4 Felica Zet
en av många Redén hästar vi nu börjar få se på travovalerna runt om i landet. Hon gjorde två misslyckade starter i Frankrike i februari och har inte startat sedan dess. Har fart att vara med i striden, men kanske lite väl mycket streckad i min smak.
8 Dea Sprint Bar gick ett ruggigt upplopp när hon fick luckan invändigt på Vincennes för två starter sedan i februari. Vann då lätt till slut och såg klart fin ut. Sist blev det lite för tufft men hon höll ändå bra som trea. 
Gocciadoro tillbaka i Sverige och visst höjer det pulsen lite på loppen! 
Givet streck vid gardering och en av tre jag tror man kan nöja sig med för att överleva V75-1

Skrällen:
5 Aurelia Express
har jag alltid gillat, nu rycker man skorna och Mats Djuse sitter upp igen. Möter några hårdingar men hon är inte alls tokig och kommer nog duga i den här typen av lopp framöver. Tänkbart skrällbud vid gardering

V75-1 Rank:
A. 3 - 8 - 4 
B. 5 - 9 - 2 - 1
C. 7 - 6


V75-2 MATS DJUSE OCH JEPSON KÖR DE HETASTE SEGERBUDEN
Klass II final - 2140m auto

Flera fina hästar som lär ta sig upp i högre klasser i den här finalen. Kanske ändå lite ojämn final mot vad det brukar kunna bli i lägsta klassen.

4 Vancouver High
var bra igen senaste när han avslutade starkt på V75 i Halmstad till andraplatsen. Bra läge och ett streck jag tar med ganska tidigt.

5 Bicc´s Tobee
var rent ruggigt bra vid vinsten sist, nu blir det bike och det låter klart bra från stallet. Vettigt läge och när nu Mats Djuse sitter i vagnen är detta nog ekipaget som startar med högst segerchans. 

6 The FLying Eagle
har 6 vinster på 17 starter och höll bra som fyra sist efter dragit i hårt tempo. Landade på imponerande 12.9 då över full väg. Magnus Djuse kör igen och vid gardering tänkbar.

8 Baron Tilly
är lite star feeling på, har 5 vinster på 11 starter och imponerade igen vid vinsten sist. Fördel Bicc´s nu efter lottningen, men de här två löftena känns kanske lite vassare än övriga. Hittar Jepson en bra väg fram kan han avgöra det här med Baron Tilly framför sig.

Skrällarna: 
3 Woodbank
och 11 Hoohoo Haahaa har båda visat fart och att de duger mot de bättre i klassen. Lite långsökt att tro de ska kunna rå på de bästa. Men till låg procent tänkbara streck för den som jagar hög utdelning. 
V75-2 Rank:
A. 5 - 8 
B. 4 - 6 - 3 - 11 - 2 - 7
C. 1 - 10 - 9 - 12


V75-3 MAN TROR DET SKA BLI SPÄNNANDE MEN...
Gulddivisionen final - 2140m autostart

4 Phoenix Photo kanske första motbudet om man vill gardera favoriten. Bra läge och Goop i vagnen den här gången. Nu rycker man även alla skorna. 
Lite lurig spetsstrid då det vimlar av snabba ekipage från de bästa utgångslägena. 

7 Beartime fortsätter visa ruggigt fin form, blev lite halvfast som tvåa bakom Stoletheshow i lördags och hade kanske kunnat utmana denne med lucka i tid. Tufft läge nu med 7 bakom bilen, men tidig om man försöker fälla favoriten.

10 High On Pepper känns redan lite som årets häst. 20 vinster på 40 starter och nu jagar Melkoos läckra valack nionde raka segern.  Det är lite kul när Kontio kör den här, lite olika upplägg varje gång och mer än en gång tror man det ska bli tufft att hinna fram till seger, men när man närmar sig linjen är det inte något snack om saken. Stark och speedig som få, har ingen överman i den här finalen och har toppchans trots bakspår. 

Skrällen:
5 Click Bait kan ha gått fram rejält med loppet i kroppen, hade varit mer intressant om loppet körts över 1640m, men helt borta ur platsstriden är han inte.

V75-3 Rank:
A. 10
B. 4 - 7 - 5 - 6 - 11 - 9 
C. 3 - 8 - 2 - 1 - 12


V75-4 ETT AV DE MEST SVÅRTIPPADE PÅ LÄNGE.
Diamantstoet final - 2140m autostart

Tycker kanske man kan ha klarat sig i de första V75 avdelningarna med något så när lite lagom med streck, här blir det dock rejält mycket svårare och en helgardering behöver faktiskt inte vara fel i ett av de på förhand mest svårtippade lopp jag sett på länge.

2 I Love Faux Depart har kanonläge här och Björn Goop i sulkyn. Har visat fin form och kommer med raden 2-3-2-2-2. Att hon inte vunnit tar jag inte så hårt på då hon gör vad hon kan hela vägen in i mål. Nu blir det bike för första gången. Givet och tidigt streck i som sagt var öppet lopp.

5 Xia Lloyd har vunnit tvår raka och inte varit sämre än tvåa i de fem senaste starterna. 
Läge för att kanske kunna köra sig till spets och man sätter på biken. Tycker kanske hon möter lite tuffare nu man kan absolut vara med i striden även här. 

6 Lady Silver har mött bra motstånd på slutet och gjort det bra. Ser ut att bli väldigt lite streckad vilket gör henne lite intressant att plita ner på kupongen. Körande Ekberg blir bara bättre och bättre.

11 Bold Face var bra vid segern sist och får Adielsson i sulkyn den här gången. Kan bli någon typ av barfota variant och bike nu.

12 Laferrari Dimanche har en härligt jämn form och ser ut att bli helt bortglömd.

13 Quantity Of Time var klart bra vid vinsten sist när hon vann på målfoto efter en vass avslutning. Knepigt läge, men Mika Forss brukar kunna hitta vägarna fram i loppen på ett bra sätt. Inte alls borta trots läget.
15 J.J. Another Vinn får kanske svårt gå runt hela gänget. Men kuskförstärkningen är mäktig när nu Magnus Djuse sitter upp i sulkyn. Hon har visat bra form och tjänat mest pengar i loppet. Tänkbar vinnare även hon.

Skrällen:
14 Crazy Life har ett tufft utgångsläge och vinner väldigt sällan. Har snudd på gjort sig förtjänt av en vinst på slutet. Gjort många bra lopp, och jag blir inte helt förvånad om Kontio dyker upp längst ut på upploppet med en vass avslutning. 

V75-4 Rank:
A. 2 - 14 - 12 - 5 - 9 - 15 - 13
B. 6 - 1 - 8 
C. 3 - 10 - 9 - 4

testlogga-simsalabimjpg


V75-5 MÅNGA SEGERVANA MOTBUD TILL JÄTTEFAVORITEN.
Silverdivisionen final - 2140m autostart

1 Combat Fighter har en härlig form och är laddat mot den här finalen. Riktigt tufft motstånd och ingen jättefeeling för honom, läget kan dock visa sig bli perfekt och helt borta med tempo är han inte.

2 Dano Degli Dei har 15 segrar på 26 starter och fyra raka ettor i raden. Det har sannerligen varit imponerande insatser och favoriten blir svårstoppad även här i finalen. Spåret klockrent och den här gången kör Gocciadoro. 

3 Parveny avslutade lite halvbra i skymundan sist från tufft utgångsläge då. 

4 Run N´cola radar upp jämna och bra prestationer. Det var ett tag sedan han vann och att vinna blir nog tufft även nu trots perfekta förutsättningar. 

5 Global Classified ska man lätta lite till den här starten och försöka hitta lite ryggar att köra i. 
11 vinster 11 andraplatser på 33 starter är kusligt bra och han är en av tre Mattias Djuse hästar i den här finalen. Jag gillar verkligen den här och han är mitt första motbud mot favoriten.

Skrällen:
7 Corazon De B. kanske går bäst i ledningen där han biter ifrån sig otroligt rejält. Visade form sist och även om han fått spår lite långt ut på vingen här så tycker jag inte man ska räkna bort Lennartssons travare helt. Ser ut att bli väldigt lågt streckad vilket gör det hela lite extra intressant. 

V75-5 Rank:
A. 2 - 5 
B. 7 - 1 - 8 - 3 - 4 - 11 - 6 
C. 10 - 9 - 12


V75-6 DUON NURMOS / DJUSE GÖR OSS SÄLLAN BESVIKNA
Klass I final - 2140m autostart

1 Global Dependable har fått drömläge och har finfin fart för klassen. Nu rycker man skorna för första gången och det känns så där kittlande intressant på den här. Mats Djuse fortsätter dominera på ovalerna och garderar man ska Mattias Djuses häst med mycket snabbt.

3 Pwojtech Vrijthout är varken lätt att skriva eller säga :) Men en mycket kapabel 5-åring är det helt klart. Lite lätt okörd vid vinsten sist och har 6 vinster 4 andraplatser på 15 starter. Jepson och bra läge här. Kommer vara långt fram när pengarna skall fördelas.

6 Mellby Jail blir favorit här och Nurmos travare kommer med 5 vinster på 10 starter.  Trots att han bara vinner och vinner blir han aldrig så där extremt stor favorit, nu är det final och hårt motstånd. Trots det tror jag han har toppchans att vinna här. Ett lopp många spelare sannolikt kommer gardera då det finns andra "stora spikar". 
Till som just nu runt 35% bankar jag absolut in spiken, Duon Nurmos / Djuse gör sällan oss spelare besvikna.

7 Cassius Clay D.E. har 12 segrar på 18 starter och 4 vinster sista 5 starterna. Gör det fantastiskt bra och duger absolut även mot det här tuffa motståndet. Nu när läget blev lite väl långt ut på vingen är det kanske inget jag tror allra mest på, men tar man några på kupongen ska Perssons travare streckas. 

9 Judge Dredd Sisu har 4 raka segrar och är tuff och rejäl i loppen. Behöver flyt från spår nio men är inte helt borta.  Första barfota runt om känns mycket spännande.

Skrällen:
Garderar man loppet finns det många med hög kapacitet som inte kommer bli speciellt hårt streckad. En av dem är 10 Utah Southwind med Ulf Ohlsson i vagnen.  Tufft spår och kanske inte de bästa ryggarna från start. Behöver överljudsfart och en del tur på vägen. 

V75-6 Rank:
A. 6 
B. 1 - 9 - 3 - 7 - 10 - 8
C. 12 - 11 - 5 - 4 - 2


stora magiskapng

STORA MAGISKA - Ett av våra andelsspel den här lördagen. www.simsalabimtrav.se 


V75-7 OMGÅNGENS BÄSTA SPIK
Bronsdivisionen - 2140 autostart

En riktigt fin bronsfinal avslutar veckans V75 omgång. 

1 Moses Boko avslutade starkt som tvåa bakom favoriten sist. Lite lurigt läge här med innerspår då han inte känns som någon raket från start. 

2 Black Fire har fin fart men kanske inte blixtrat form på slutet. Läget är bra men motståndet stentufft. Borde få svårt att vinna men kan nog tjäna fina pengar.

3 It´s Peppertime har två raka och 8 vinster på 25 starter totalt. Härlig form på Melkoos hästar och från ett bra läge utmanar man favoriten här. 

5 Esposito lär vi få se i mer ädla divisioner än brons framöver. Nurmos hästen nådde över miljonen intjänat vid vinsten sist och mycket talar för att han tar toppchans att ta hem även de 220.000kr som finns att hämta för den som vinner här. 
Skapligt läge med spår fem, öppnar bra men är även tuff och rejäl även om spets inte skulle nås. 
Det finns flera tänkbara spikar den här veckan, men jag utnämner ändå Esposito till den bästa. Läge och motstånd passar som handsken. 
9 Jalapeno K. har utvecklats något enormt och varit kusligt bra på slutet. Vid gardering mycket tidigt streck. Ryggarna han har i starten inte det bästa, men man rycker alla skorna.

Skrällen:
4 Judge D. kan öppna bra och lär sitta bra till direkt här. I ett getingbo med bra hästar ser han ut att bli lite betrodd och han lär höja värdet rejält vid vinst, även om han i första hand känns som ett platsbud. 

V75-7 Rank:
A. 5 
B. 3 - 9 - 4 - 17 - 2
C. 8 - 11 - 10 - 12 - 6

Sammanfattning V75 Solvalla 23 mars 

Bästa spikarna:
V75-3 nr 10 High On Pepper / Jorma Kontio
V75-7 nr 5 Esposito / Magnus Djuse

Magiska draget:
V75-1 nr 3 Secret Volo / Erik Adielsson

Låset:
V75-2 nr 5 Bicc´s Tobee och 8 Baron Tilly

Bortglömda av lirarna:
V75-1 nr 5 Aurelia Express / Mats Djuse
V75-2 nr 11 Hoohoo Haahaa / André Eklundh
V75-3 nr 7 Beartime / Car Johan Jepson
V75-4 nr 14 Crazy Life / Jorma Kontio
V75-5 nr 7 Orazon De B. / Per Lennartsson
V75-6 nr 1 Global Dependable / Mats Djuse
V75-7 nr 4 Judge D / Stefan Persson


DD - Tipset:
En rak Nurmos / Djuse dubbel 6 / 5 känns som det naturliga tipset. 
Blir inte oddset helt nerkört i botten kan det vara intressant att spela med lite högre insats. 
Garderingsdubbeln vill jag ha med 1.7.8.9 i dd-1 på. 

Önskar er alla stort lycka till i jakten på 7-rätt.
Missa inte mina andelar på www.simsalabimtrav.se

Jag är tillbaka med tips & rank till mäktiga multijackpotten på påskdagen. 
Kommer även försöka hinna med tips till någon eller några av de andra omgångarna kommande vecka. Håll utkik här på sidan. 

Trevlig helg 
/Fredrik 
Simsalabim