Fredriks V86 tips och rank 6 mars

V86-tipsen-fredrikjpg

Omgången delas mellan Solvalla o
ch Bjerke, den här veckan finns det tips, rank, skrällen och spelstrategi till alla avdelningarna! 

Båda banorna har exakt lika långa upplopp 200m.

V86-1 Favorit eller rejäl skräll
Bjerke - 1609m autostart

Sprinterlopp med storfavorit inleder kvällens V86 omgång

1 Princess Oliva streckad på i skrivande stund över 65%. Hamres 5-åriga sto har fyra raka segrar och sett riktigt fin ut. Vidar Hop kör då Hamre själv sitter upp bakom 7 Blue Spirit.
Favoriten har öppnat okej bakom bilen men inte mer, känns inte troligt att hon kan svara upp alla konkurrenter här. Självklart blir hon då lite sårbar.
Jag tror hon vinner om hon kommer ut och visst är hon en tänkbar spik. Läget gör att det ändå kliar lite i garderingsfingrarna när hon är så hårt streckad.
Kommer hit med imponerande 7 vinster på 13 starter

6 Thai Harlem har 8 vinster på 38 starter och avslutade okej som trea sist. Nu kan det bli barfota runt om, blir det så är det självklart intressant. Öppnar hyggligt men kom sist han hade samma spår helt fel på det i spåren. Kan bli positionsproblem igen.

7 Blue Spirit fick rejält stryk av favoriten sist och strular det inte för mycket för denne från innern lär han få svårt att vända på den steken från spår 7 bakom bilen.

8 N.Y King Of The Kop var bra vid vinsten sist och har ledaren i körsvensligan Mr. Höitomt i vagnen. Läget lämnar en del att önska, men en tänkbar jätteskräll är han.


Skrällen:
4 Vicarius var klart bra som tvåa sist och då en bra bit före betrodda 6 Thai Harlem. Till låg procent från ett bra utgångsläge en skräll jag rankar ganska högt.

Spelstrategi V86-1
Det gäller att ta ställning direkt den här omgången. Flera tänkbara spikar att välja mellan. Antingen går man all in på favoriten här eller så tycker jag det kan vara värt att gardera ganska rejält och jobba in en skräll.

Rank:    
A. 1
B. 4 - 7 - 10 - 8 - 6
C. 2 - 9 -5 - 3


V86-2 Bara att hamra in spiken
Solvalla - 2140m autostart

4 Relevant Stride har sex raka segrar och fortsätter imponera rejält. Kontio sitter upp på Melkoos 4-åring även denna gången, kanske den mest optimala kusken när det gäller att sätta dit de här rejäla favoriterna.

Motståndet är klart bra denna gång och flera av konkurrenterna rycker skorna. Det är helt klart en faktor att att med i beräkningen. Jag tror trots det att Relevant Stride är för bra för övriga och kan nog rå på tuffare motstånd än det här framöver.

6 Victory Venus har varit riktigt rejäl i två raka segrar och har totalt vunnit 5 av 14.

8 Spike M.M. gillar jag skarpt, han har sett finfin ut vid fyra raka segrar. Hade han haft spår längre in hade jag nog frestats att plocka med honom. Absolut given om man garderar är han trots läget.

Skrällen:
9 Kelly Smartface verkar leverera lite ojämnt, var dock riktigt fin vid segern för ett par starter sedan. Skulle hon göra om den prestationen kan hon blanda sig i platsstriden.
Noterbart är att hon är en av tre Walman hästar i loppet. Stefan Melander har två av hästarna till start.

Spelstrategi V86-2
V86 skiljer sig en del från andra spelformer. Här går det att spika ett par riktigt rejäla favoriter och fortfarande ha kvar potential att vinna mycket i systemet. Trots dryga 60% i nuläget ser jag inget skäl att gardera storfavoriten.

Rank:    
A. 4
B. 8 - 6 - 9 - 11 - 3 - 7
C. 12 - 1 - 5 - 10 - 2


V86-3 Orutinerade hästar, här kan det skrälla
Bjerke - 2100m autostart

1 Jon´s Fella blir en av de mer betrodda. Kommer med 4 vinster på 12 starter. De sista vinsterna tagna på Skive mot synnerligen billigt motstånd. Höitomt och innerspår bra faktorer då han kan få ett bra lopp här. Klart för mycket spelad för min smak i förhållande till vinstchansen. OBS STRUKEN

3 Shahjahan T.H. och 4 C.C. Asteroid har båda mött ganska bra hästar på slutet. Lagom ljummet motstånd nu men när båda blir hårt betrodda inga ekipage jag kastar mig över. Tidiga vid gardering är de dock helt klart från vettiga utgångslägen.

9 Gjölmes Early Bird är den enda i loppet som kommer från seger, var bra då på en lite halvknepig bana. Bakspår nu men endast 10 hästar i loppet borde göra att hon inte hamnar så tokigt till. Vidar Hop är rutinerad och ekipaget ser ut att bli ganska lite betrodda. Jag chanstippar trots läget i ett mycket öppet lopp.

Skrällen:
8 Bob Wiking har gjort det bra som 1a och 2a de senaste två starterna som båda körts på tung bana. Här finns det form och styrka för att kunna vara med långt fram trots utgångsläget.

Spelstrategi V86-3
Här har vi ett medeldistanslopp med hästar som max fått tjänat 75.000 för att få starta. Svårbedömt och verkligen läge att strecka på rejält.

Rank:    
A. 9 - 8 - 3 - 4 
B. 2 - 10 - 6
C. 7 - 5


V86-4 Orutinerade hästar, här kan det skrälla

Solvalla - Spårtrappa - 1640m autostart

2 Mellby Lion var läcker i årsdebuten och kunde vinna plättlätt trots spår 8 bakom bilen. Tuffare mot nu, men kanonläge bakom bilen. Absolut given tipsetta och en tänkbar mycket intressant spik då hon faktiskt inte ser ut att bli favorit. 
Spikar på STORA MAGISKA andelen. Går att se här (öppnas i nytt fönster)

3 Dreamtide har bra läge och nu rycker man dojjorna samt sätter på biken.

5 Global Edge var bra som tvåa näst sist i årsdebuten. I den senaste starten kom det en galopp kort efter start när kusken skulle köra ner i banan.
Jag är helt klart inne på att formen sitter där, vettigt utgångsläge och vassa Magnus Djuse i vagnen. Loppets klart intressantaste streck får mitt chanstips till just nu ca. 10%

7 Corona Park avslutade helt okej i skymundan efter startat från svårt spår sist. Tänkbart garderingsstreck trots spår lite långt ut på vingen.

Skrällen:
5 Global Edge var bra som tvåa näst sist i årsdebuten. I den senaste starten kom det en galopp kort efter start när kusken skulle köra ner i banan.
Jag är helt klart inne på att formen sitter där, vettigt utgångsläge och vassa Magnus Djuse i vagnen. Loppets klart intressantaste vid gardering.

Spelstrategi V86-4
Spårtrappa över medeldistans. De här loppen där de med klart mer pengar på kontot får de sämsta utgångslägena blir ofta intressanta. Min feeling är att nu när fler går barfota och kan avsluta snabbar i loppen får de med tråkiga spår svårare att vinna.  
När det som nu är sprinterdistans ska det mycket till att runda ett helt fält från bakspår.
Strecka lite tidigare de med bättre utgångslägen.

Rank:    
A. 2 - 5 - 3
B. 11 - 1 - 7 - 9
C. 12 - 6 - 10 - 4 


V86-5 Draget tvålar till favoriten igen felfri och rundar alla
Bjerke - Kallblodslopp - 2140m voltstart

1 Anna Maserati hade nästan en exakt liknande uppgift för tre starter sedan. Stod då ensam på startvolten och ledde hela vägen. Hon är dock hopplöst osäker och absolut inget jag litar på.

12 Asakstjerne blir nog favorit när röken lagt sig och spelarna sagt sitt. Har magiska statistiken 11 vinster 8 andraplatser på 31 starter och kommer från vinst. Såg lite seg ut sista biten sist och hade inte vunnit om ledaren inte galopperat kort innan mål.
Jag köper att hon är favorit då hon inte ser ut att sticka väg i procent. Men det här loppet känns otroligt klurigt. Givet streck men inget att gå all in på.

15 Horg Mia får till slut mitt tips. Har två galopper i rad nu där båda gångerna Mr. Mikkelborg suttit i vagnen. Innan dess körde Malmin två raka, hästen vann då båda på riktigt bra sätt. En av de omgångarna tvålade hon till 12 Asakstjerne, och hon har visat bra fart i loppen.

Håller hon sig på benen tror jag hon går runt allt.  OBS STRUKEN

Skrällen:
4 Tiras Perla är nog bäst på 20m volten. Har mäktiga 10 segrar på 26 starter. Tidigt bud om man tar en handfull på kupongen.

Spelstrategi V86-5
Femton kallblod utspridda på tre volter. Det enda jag vet är att de här loppen otroligt sällan blir som man tror :) Massor med segervana kallblod, men det lyser även rejält i galoppkolumnerna, och kommer säkert bli många galopper även nu.  
Har man råd kan det vara på sin plats att måla på rejält här.

Uppdatering efter strykning:
Tråkigt nog blev min första rankade och lite av dagens drag struken. Tycker loppet om möjligt nu känns än mer öppet och rejäl gardering rekommenderas. 

Rank:    
A. 15 - 12 - 1 - 4 - 13
B. 11 - 10 - 3 - 9 - 2
C. 14 - 7 - 8 - 5


V86-6 Streckas för dig som jagar hela potten

Solvalla - 2140m autostart

2 J.J. Another Vinn rejält betrodd här från bra läge och med tre raka segrar i bagaget. Möter tuffa ekipage och är inte överdrivet tidigt streck för mig.

4 Jurista var rent ruggig bra senast hon var ute. Vann då överlägset på ett imponerande vis. Har varit struken, men är formen intakt har hon läge att kunna vinna igen
Här kan det bli viktigt att lyssna in lite sen info från tränaren. Men absolut givet streck i den sjätte V86 avdelningen är hon helt klart.

7 Soutwind Boko var riktigt bra vid vinsten sist på Solvalla. Har imponerande 16 vinster på 31 starter. Startar här lite långt ut på vingen, men Nurmos häst som även denna gång får Magnus Djuse i vagnen tål att göra en del på vägen. Nu ser det även ut att bli barfota runt om vilket känns som ett klart plus för 6-åringen. Bra motstånd i den här Solvallaserien finalen men ett givet vinstbud trots läget.

12 Sandokan är lite ojämn men när han tävlar på topp härligt fartfylld. Kan tänkas streckas för dig som jagar hela potten.

Skrällen:
10 Kaxig In har bakspår den här gången och möter några bra. Såg dock läcker ut vid vinsten sist, lunkade bara undan och det fanns nog t o m ganska gott om krafter kvar där. mats Djuse fortsätter imponera och David Perssons 5-åring blir en av mina tre A-hästar.

Spelstrategi V86-6
Bra lopp det här med hela 150.000:- i förstapris. Det bara vimlar av vassa kuskar och vi kan räkna med små marginaler i loppen. Har ganska bra feeling att det ska räcka med mina tre A-hästar på kupongen.

Rank:  
A.  4 - 7 - 10
B.  12 - 9 - 2 - 6
C.  3 - 1 - 5 - 8 - 11


V86-7 En duo kan räcka långt på kupongen.

Bjerke - 2100m autostart

2 Emma Talking en snabbstartare från Hamres stall som har fått drömläge. Bra chans hitta till spets här och väl där given i striden. Tror kanske värsta konkurrenten är lite tuffare, men Hamre måste med på kupongen.

4 King Okay 
har redan hunnit startat fyra gånger i år, har av dessa segerdefilerat två. Kommer med totalt 6 vinster på 16 starter och vet var linjen befinner sig. Möter et inte allt för tufft gäng även om han faktiskt har minst pengar av de startande på kontot. Kan nog vinna det här från många positioner och får tipset

Skrällen:
6 Take My Name även han från stall Hamre och har vassa Gundersen i vagnen. Lite väl sugen på att galoppera, men skulle han hålla sig i skinnet en tänkbar skräll.


Spelstrategi V86-7
Efter en tidig strykning återstår endast nio hästar i det här medeldistansloppet.
Får nog erkänna att jag tycker spelarna är på rätt spår här. De två mest betrodda kan räcka långt som ett lås på kupongen. Letar man vidare får man nog strecka hela gänget.

Rank:  
A. 4 - 2 - 6
B. 5 - 10 - 3
C. 7 - 1 - 8


V86-8 Streckas för dig som jagar hela potten

Solvalla - 2140m autostart

1 Tug Of War har formen där och innerspår känns intressant. Möter några bra nu, men tar man några streck kan Untersteiners 5-åring tänkas streckas.

3 Global Dependable var vass vid V75 vinsten från ledningen sist. Bra läge, kusk och Djuse stallet i form. Tidigt streck och en av två A-hästar för mig.


9 Mister Jupiter vann ett lite billigare lopp sist. Men sättet han gjorde det på imponerar. Kontios travare har fått ett lite knepigt bakspår här. Går som sagt var fort för många till slut nu när man optimerar balans. Trots det går det bara inte att låta bli lägga Jupiter etta i ranken. Känns som han hör hemma i en lite högre klass än detta.

Skrällen:
8 Delon Grif har tre raka och imponerande 10 vinster på 27 starter. Körande och tränande Lövdal tar för sig mer och mer i loppen, trots läget tycker jag inte man ska glömma honom helt här.

Spelstrategi V86-6
Känns som ett lopp där det kan bli en hel del körning för position i början. Rejält förstapris 150.000:- och många hästar i form. Gäller att ha en kall kusk och jag tycker Djuse / Kontio väldigt ofta visar sig klara av den här typen av uppgifter bättre än många andra. 

Rank:  
A. 9 - 3
B. 8 - 1 - 7 - 12 - 6 - 2
C. 10 - 11 - 5 - 4Sammanfattningen V86 6 mars Bjerke / Solvalla 
Simsalabims bästa spikar:
V86-2 nr 4 Relevant Stride / Kontio
V86-4 nr 2 Mellby Lion / Wäjersten

Magiska dragen: 
V86-5 nr 15 Horg Mia / Malmin
V86-8 nr 9 Mister Jupiter / Kontio

Streckvärda till låg procent:
V86-1 nr 4 Vicarius / Malmin
V86-2 nr 6 Victory Venus / Lennartsson
V86-3 nr 8 Bob Wiking / Kolle

Överstreckade:
V86-3 nr 3 Shahjahan T.H. / Gundersen
V86-5 nr 12 Asakstjerne / Midtfjeld

Dagens Dubbel tipset:
2.4.6 / 3.8.9
Nio kombinationer gånger insats

Önskar er alla stort lycka till på V86 i jakten på 8-rätt. 
Missa inte mina andelar som finns på www.simsalabimtrav.se

Jag är tillbaka fredag förmiddag med tips till V75 Mantorp.
//Fredrik