V75 Tips & Rank Solvalla

Tipsen till veckans V75-1 går att läsa här nedanför. Hela tipsen finns på: https://simsalabim.se/v75-tips

Silverdivisionen final – 2140m autostart

1 Joe Dalton
har ruggig fart och kapacitet under hovarna och kan absolut vara med fartmässigt och göra upp om segern. 13 galopper på 30 starter och 3 galopper sista 5 starterna är dock inte direkt tilltalande. Öppnar bra men har snabba Barbro utvändigt. Låter som båda är sugna på ledningen och det kan nog lätt bli lite stressigt för snurriga Dalton. Svårt att hantera en sådan här häst som spelare, jag tycker när han blir streckad runt 25% och kanske mer det är tveksamt värde att strecka.
Björn Goop i sulkyn känns bra men sist han körde hästen kastade han sig plötsligt i galopp i ledningen. Tveksam till den här trots att farten räcker att vara med och göra upp om det.
Blev även regelrätt slagen av Major Ass för två starter sedan och att han ”bara vinner” felfri tror jag inte heller.

2 Barbro Kronos möter ett rätt lämpligt gäng och kommer från första segern på länge. Blev lite billigt sist och med lite mothugg nu är jag inte alls säker på att hon bara dansar undan, även om hon skulle ta sig förbi den invändiga direkt och sitta i spets. Svår att lämna utanför en kupong men inget jag överväger att spika direkt.

3 Major Ass pulvriserade Joe Dalton från utvändigt näst sist och vann på ett bra sätt. Senaste gav man honom bara ett lopp i kroppen och backade ner sist invändigt efter att startat från bricka 12. Absolut given vid gardering från bra utgångsläge, även om jag tycker kusken är lite ojämnare än jag önskat.

4 Global Classified närmade sig Barbro sist efter att fått tugga utvändigt denne hela loppet. Det var i mina ögon en minst lika bra om inte bättre insats än favoriten. Given att strecka och med bästa kusken och Djuses häst får mitt tips till vad som ser att bli ganska tacksam procent.

Skrällen:
8 Run N.Cola har inte direkt något drömläge med spår 8 bakom bilen. Formen sitter nog där och skulle det bli körning i täten och Mats Djuse hitta en vettig position är jag inte alls främmande för att han kan skrälla här.

Rank: A. 4 – 3 – 2     B. 8 – 1 – 11 – 6 – 5 - 12   C. 7 - 10