V86 tips och rank 13 mars

tipsochrankv86simsalabimjpg
Omgången delas mellan Solvalla och Bergsåker och vi startar 20.30 på onsdag. Alla racen klara på 90 minuter och vi bänkar oss framför en spännande jackpotkväll. 


Riktigt spelvänlig omgång och jag tycker mig bland annat ha ett riktigt vasst spikförslag som inte ens är favorit, och omgångens fynd hittar vi till låg procent i kallblodsloppet!

V86-1 Kan lämna motståndet en bra bit bakom sig
Bergsåker, Spårtrappa - 1640m autostart

Sprinterlopp med tio hästar bakom bilen inleder veckans jackpotomgång. 

2 Underbarosåfin möter tuffa hästar här, såg dock riktigt fin ut vid segern sist och är inte helt borta från bra utgångsläge. 

4 L.A. Boko blir favorit. Kommer med imponerande 11 vinster på 39 starter. Har två galopper i rad och känns lite svårbedömd. Har lite svårt att välja mellan vem lägga etta i ranken. Tycker dock fyra streck känns ganska helgarderat.

10 Seismic Wave en av mina favorithästar, har bland annat gjort en start i Elitloppsförsök och varit med i jubileumspokalen. Inte fungerat på slutet fullt ut och har nu som 9-åring hamnat hos tränare Oskar Berglund. Han har inte startat på ett halvår och det är lite svårt att sia om hur bra han kommer prestera i kväll. Skulle han tävla i närheten av sin toppkapacitet kan han lämna det här gänget en rejäl bit bakom sig.

Rank:    
A. 5 - 10 - 2 - 7
B. 3 - 1
C. 9 - 4 -  6 - 8


 

V86-2 Omgångens klart mest intressanta chansspik!
Solvalla - 2140m autostart

Medeldistanslopp för ston och loppet har samlat 10 startande ekipage.

2 Pear Kayz
har snygga 6 vinster på 18 starter. Har även drömläge med spår två bakom bilen, och det kan bli barfota runt om och bike. 
Förutsättningarna kan inte bli bättre, men tycker inte riktigt Goops hästar levererar så där 100% igt just nu. Inget jag väljer att gå på, även om hon är ett tidigt streck om man garderar loppet.

6 Orlando Viva en flott travare jag gillar skarpt. Vann överlägset för tre starter sedan på samma banals som det blir nu med barfota fram. Kom helt fel på det sist och satt fast gången innan. Ett par lopp i kroppen nu, och även om hon har spår lite långt ut på vingen tycker jag det ser ut som en bra chans. Inte ens favorit gör spelvärdet än högre och jag utser henne till kvällens bästa chansspik. Kommer med vassa statistiken 5 vinster på 10 starter.

10 O.F.V. Fantasy slog min tipsetta när hon vann från spets senast. Helt annan uppgift nu med spår 10 bakom bilen, men en häst i form med bra fart. Ser dock ut som skorna får vara kvar på dojjorna även den här gången.

Rank:    
A. 6
B. 10 - 2 - 1 - 7 - 5
C. 8 - 4 - 3 - 9


 

V86-3 En eller alla! 
Bergsåker - 2140m autostart

Ett medeldistanslopp för hästar som tjänat mellan 15.000:- och 90.000:- innan den här starten. Här får man ta ställning eller måla på rejält!

3 Samedayasmilla
har inlett karriären bra. På fyra starter fixat två vinster och två tredjeplatser. Sett klart bra ut vid vinsterna och här tror jag det finns kapacitet att ta sig en bit upp i klasserna framöver. 
Loppet känns otroligt svårtippat och jämnt, men hon sticker ut lite och har ett bra utgångsläge. 
Just nu lite väl stor favorit, men det gäller att hitta spikarna på V86, och Samedayasmilla är tänkbart spikbud. 
Garderar man loppet behöver det inte vara fel att faktiskt ta alla tolv startande på kupongen. 

8 Say Yes
från samma tränare som favoriten. Kamilla Norberg har här två klart lovande travare. Say Yes var före Samedayasmilla sist de möttes och gjorde det jättebra. Spåret knepigt men körande Mats Djuse vass. Första motbudet! 

9 My Sweet Shadow åkte dit på målfoto mot Say Yes sist och gjorde det bra då. Lite spännande smygläge här och med klaff en tänkbar skräll.

Rank:    
A. 3
B. 8 - 9 - 7 - 11 - 5 - 4 - 2
C. 12 - 1 - 10 - 6


 

V86-4 Fyra streck gör att man kan sitta lugn.
Solvalla - 2140m autostart

Solvalla serien med 80.000:- i förstapris, trots det har man bara lockat nio hästar, varav en nu är struken. Åtta hästar gör upp om segerchecken 

4 The Flying Eagle
från Mattias Djuses stall har två av två segrar i år. Var riktigt bra när han kämpade ner ledaren i ett klass II försök sist. Magnus Djuse kör igen, spåret är klockrent nu när en innanför strukits. Klart bra lopp med flera bra hästar,  Djuses 5-åriga travare som har vunnit 6 av 16 starter lägger jag högt i ranken. 
5 Express Cash är riktigt rejäl, Lövdals häst har gjort det klart bra i nästan alla karriärens 11 starter. Även han gynnad av strykningen innan, har lite feeling han kan vara tuffast tillslut även om risken finns att det blir ett tufft löpningsförlopp.

8 Grace Trot
har mött bra motstånd och kommer med ruggigt imponerande 7 vinster på nio starter (och två andraplatser) Läget nu tufft, men med endast 8-hästar i loppet kan det mycket väl lösa sig hyggligt. Given på lappen.

9 Urbina Soutwind
var fin vid vinsten sist. Nu hoppar Kihlström upp i vagnen, han är väl inte direkt glödhet för dagen men ekipaget kan mycket väl dyka upp i striden här. 

Jag streckar halva fältet och känner mig rätt lugn att överleva avdelning fyra.

Rank:    
A. 5 - 4 - 8 - 9
B. 3 - 6 - 7 - 1


 

V86-5 Omgångens stora fynd!
Bergsåker - Kallblod - 2140m autostart

Inte helt lättlöst kallblodslopp men jag har ett klart intressant drag.

2 Grude Trygve
ser ut att bli favorit. Vann ett lite halvbilligt lopp sist men fått ett kanonläge bakom bilen här.  15 vinster på 24 starter talar om att den här 5-åringen vet var mållinjen ligger, och med stabila Ulf Ohlsson i sulkyn ett ekipage som räknas tidigt. Men att han ska vara klar favoriter är jag kanske inte helt överens med spelarna om. 

3 Svarte Petter
har svårt att gå felfritt. Nu rycker man skorna och Mats Djuse kör igen. Kanske Sveriges vassaste kallblodsdriver för tillfället. 

7 Grådö Bo
var ruggigt bra sist och har visat fin form. Perfekt inne i loppet på pengar och gynnas av en strykning innanför. 

9 Guli Em
tog sig förbit Grådö Bo sista biten sist, intrycket var läckert och det var årets första start. Såg spänstig ut då och har nu det loppet i kroppen, tycker jag han är klart mest intressantast i loppet. Just nu streckad en bra bit under 10%. Ett av omgångens stora fynd som höjer jackpot värdet rejält!
Jag spikar Guli Em på systemet Superchansen 99:- / andel.
Till Superchansen (öppnas i nytt fönster)

10 Ethel
vinner ofta och känns tänkbar om man tar några på kupongen.

Rank:    
A.  9 - 2 - 3
B.  7 - 10 - 8 - 6
C.  11 - 12 - 1 - 5


 

V86-6 Favoriten vinner väldigt sällan

Solvalla - 2140m voltstart

5 Northman Maxus en Lennartsson 5-åring jag fastnat rejält för. Nu rycker man alla skorna, och grejar han det lite knepiga spår fem i volten så tror jag han är med i segerstriden.

Springspår på favoriten 6 Beenthereseenthat. Bra häst som mött tufft motstånd i många starter. Har dock en förmåga att sluta tvåa betydligt oftare än vinna. 18 starter 1 vinster 7 andraplatser. 
Formen verkar god och Magnus Djuse kan nog sitta bra till omgående. Tidigt streck, men just nu 55% klart i överkant.

3 G.K. Tetris vann ett billigt lopp i årsdebuten. Nu är det bra läge, Goop i sulkyn, lopp i kroppen och barfota runt om. Loppets skrällbud som jag rankar högt.

Rank:   
A. 5 - 6 - 3 - 1
B. 10 - 2 - 8 - 4
C. 7 - 11 - 9


 

V86-7 Här kan miljonskrällen komma

Bergsåker - 2140m voltstart

Voltstart och 14 hästar utspridda på två volter. Tycker kanske 2-3 hästar sticker ut lite. Men loppet känns absolut vidöppet och här kan den där superskrällen komma som skickar värdet till sexsiffrigt belopp.

5 Dalens Elvis var bra vid segern sist, möter kanske lite tuffare nu och är svårbedömd då han inte startat sedan början på december. Just nu knapp favorit och det köper jag inte riktigt. För mig en i mängden som kan vinna.

8 Gibson Brick gillar att vinna och har verkligen hittat formen. 8 vinster på 43 starter och tre vinster sista fem starterna. Kusken Lars Nylander kanske inte direkt radar segrar i de här sammanhangen och det är inget plus. Dock har han rattat in Gibson till seger flera gånger, och för mig är han helt klart förstahästen. 


9 Megan Di Quattro tillhör de bättre i loppet, och har samtidigt Mats Djuse i vagnen.  Har härligt fart, men tre galopper sista fem starterna, och ingen som direkt radar segrar. Tidig men inget att hålla i handen när det blåser.

Skrällen kan mycket väl vara 11 Olivia C.H, galopperade i starten sist och tappade en del position. Fullföljde loppet på ett bra sätt invändigt och det var nog inte alls helt tomt i mål. Visade fin form vid vinst starten innan. Just nu under 5% på V86 strecken!

Rank:  
A. 8 - 9 - 11 - 5 - 10 - 6
B. 7 - 14 - 12 - 1 - 3
C. 13 - 2 - 4V86-8 Bästa jackpot spiken

Solvalla - 2640m autostart

Stor favorit i avslutningen trots att han endast gjort fyra lopp kommer 3 Jeremias Sisu att bli. Det är sannerligen inte mycket att säga om då Nurmos travare har imponerat rejält i sina tre starter i år. 
Visst kan man tycka han blir lite väl stor favorit, aldrig startat över aktuell distans, och har inte så stor rutin. Möter även några rätt bra hästar, men från bra läge med vassa Magnus Djuse i vagnen tror jag ekipaget grejar det här.  OBS STRUKEN

2 Sultan Of Sand fin i lite enklare lopp sist. har läget här och kommer från formstall. Tidigt streck om man inte litar fullt ut på favoriten. 

8 Victory Volcanus kom med en stark finish även sist. Tyvärr blev det passgång och galopp precis innan mål. hade varit långt fram felfri där.  3 vinster på 6 starter, men spelarna hoppar inte på tåget. Visst är spåret dåligt, men med lite klaff kan han blanda sig i striden. Given vid gardering och väldigt lite streckad.

Loppet har verkligen fått nya förutsättningar efter att den stora favoriten Jeremias Sisu strukits. Nu känns det helt klart mer öppet och har flera tänkbara vinnare. 
Jag lägger då Victory Vulcanus etta i nya ranken, gynnad av att komma ner ett spår i banan och slipper värsta motståndaren. Ser inte heller ut som spelarna vallfärdar sina streck på Lennartssons travare. 

Rank:  
A. 8 - 2 - 4 
B.  7 - 10 - 5
C.  5 - 1 - 12 - 11 - 9 - 6


Bästa jackpotspiken:
V86-8 nr  3 Jeremias Sisu / Magnus Djuse  OBS STRUKEN

Chansspiken:
V86-2 nr  6 Orlando Viva / Andreas Lövdal

Överstreckade:
V86-5 nr 2 Grude Trygve / Ulf Ohlsson
V86-6 nr 6 Beenthereseenthat / Magnus Djuse
V86-7 nr 5 Dalens Elvis / Ulf Ohlsson

Magiska fyndet:
V86-5 nr 9 Guli Em / Marcus Lillius

Jackpot skrällarna:
V86-3 nr 8 Say Yes / Mats Djuse 
V86-6 nr 3 G.K Tetris / Björn Goop
V86-7 nr 11 Olivia C.H. / Ingvar Nyberg
V86-8 nr 8 Victory Vulcanus / Per Lennartsson 

Skräll dubbeln:
8.9.11 / 8 Victory Vulcanus

Önskar er alla stort lycka till i jakten på jackpotten. 
Missa inte mina jackpot andelar på www.simsalabimtrav.se
Jag är tillbaka med V75 tips till lördagens dubbel jackpot från Bjerke. De kommer fredag förmiddag. 
// Fredrik
Simsalabim