V86 Tips och rank 20 mars

V86-tipsen-fredrikjpg
Lite av favorit kombinationen när veckans V86 delas mellan Solvalla och Åbytravet. Start 20.30 onsdag och jag bjuder på lite kortare tips till veckans omgång här nedanför. 

Riktigt spelvänlig omgång! 
En hel del lite väl överbetrodda favoriter där procenten inte motsvarar vinstchansen tycker jag. Omgången avslutas även med två sprinterlopp där det ser ut att kunna bli bra tempo i båda och här ser jag det inte alls omöjligt att vi kan få en eller kanske två jätteskrällar.

Vi jobbar rejält på vår nya hemsida där vi i framtiden kommer ha tips till fler spelformer och omgångar. 

V86-1 Toppchans för norska favoriten om kusken levererar

Åby - 2140m autostart

Fyraåringslopp över medeldistans

4 Kong Du Dalm
känns som helt rätt favorit i det här inledande V86 loppet. Har sett läcker ut på slutet och vunnit två av de sista tre starterna. Körande Steine lite ojämn i styrningarna i mina ögon och man vet aldrig riktigt vad man får för upplägg av kusken. Bra läge, och även om loppet är bra tycker jag favoriten ska ha toppchans att lösa det här. Tål även lite tyngre resor om det skulle behövas.

6 Fusion Eagra
har inte startat sedan mitten av december, ser ut att bli skoryck och trots avsaknad av lopp i kroppen skall han med körande Jepson räknas tidigt vid gardering.

8 Global Enjoy
har spår 8 bakom bilen och en statistik med lite fel vikt på. 
En seger och 7 andraplatser på 23 starter. Gynnas av få hästar i loppet, men bara om flera för mig.

Skrällen:
3 Pure Joy har ett par lopp i kroppen och levererar jämna prestationer. Har lite svårt se honom rå på favoriten, men skulle den komma bort så lär Pure Joy sitta bra till inför spurten. Tänkbar skräll för den som garderar.

Rank:    
A. 4
B. 6 - 5 - 3 - 7 
C. 1 - 7 - 2


V86-2 En trio på kupongen borde räcka långt

Solvalla - 2140m autostart

Ett riktigt bra medeldistanslopp med flera hästar som kommer gå en bit upp i klasserna som det känns. 80.000:- i förstapris gör att man kommer tävla rejält för att vinna som det känns.

Tycker tre hästar sticker ut lite och de borde räcka en bit på kupongen.

5 Önas Rose var bra direkt i årsdebuten efter att inte startat på över ett halvår, och det låter som hon skall vara än bättre till den här starten. Har bästa läget av de mest betrodda och får tipset.

7 Kendall Sisu har hittat en mäktig form och kommer med två raka segrar. Trots spår lite väl långt ut given på kupongen vid gardering.

10 Epsom Kronos inledde året med att galoppera i sina två första starter. När han sen behagade gå felfritt sist blev vinsten knapp men mycket säker som det kändes. Har härlig fart och blir farlig felfri.

Skrällen:
6 Magical Time var läcker vid vinsten sist, förvisso lite enklare motstånd men intrycket var klart vasst. Kontio har vunnit med hästen innan och tar man mer än tre på lappen är hon första skrällstrecket till ganska låg procent.

Rank:    
A. 5 - 10 - 7
B. 6 - 3 - 4 - 9 - 1  
C. 11 - 12 - 2 - 8


640x640-BH-CasinojpgV86-3 Bedrövlig klass på loppet 

Åby - 2140m voltstart

2 King Of Sand har varit okej som tvåa två gånger i rad nu. Kan absolut vara med i striden i den här typen av lopp

4 Con Padre
ser ut att bli väldigt rejäl favorit i det här inte allt för högklassiga racet. 
Visst är 5-åring bra och loppet i största allmänhet helt bedrövlig kvalitet på.
Men Lähdekorpi kör ofta lite defensiva lopp och trots att han mycket väl kan vara bäst här har jag ändå svårt köpa honom som jättefavorit, även om ekipaget självklart kan vinna.

Skrällen:
1 Mr Shyguy var inte som bäst sist, har nu inte startat sedan oktober men har hittat ett mycket passande lopp här. Var klart bra vid vinster i augusti förra året och kan mycket väl skrälla här från innern.  OBS STRUKEN

Garderar man loppet kan det vara läge att måla på rejält 

Rank:    
A. 4 - 1 - 2
B. 3 - 5 - 13 - 11 - 8 - 9
C. 12 - 14 - 10 - 7 - 6


V86-4 Lärlingslopp 

Solvalla - Lärlingar - 2140m autostart

10 Kipketer Mearas möter ett väldigt lagom motstånd här. Trots bakspår och att han är favorit så köper jag det helt. Kipketer den som startar med högst segerchans och får tipsettan. 

9 Even Younger med väl körande Jennie Ek och 11 L. Way Joli som kommer ut i ny regi är tidiga streck vid gardering.

Skrällen:
2 Skywalker har en benägenhet att bjudas på annorlunda styrningar och även en rejäl galopp historik. Felfri kan han mycket väl bli farlig från perfekt läge. Kul streck eventuellt med bike till låg procent.

Rank:    
A. 10 - 9 - 11
B.  2 - 1 - 8 - 7 - 5 - 4
C.  12 - 6 - 3


powerplay-extrapottjpgV86-5 Toppchans o
m lika bra igen

Åby - stolopp - 2140m autostart

2 Peak Princess har man väntat lite på ska få till det, det hände senast då hon var riktigt bra vid segern på Kalmar. Toppläge och lämpligt motstånd den här gången. 
Tänkbart spikbud, även om man skulle vilja se flera bra prestationer i rad för att våga gå helt all in på henne.

6 Cascabella är lite ojämn och har två galopper sista fem starterna. Tävlar hon på topp duger hon i den här typen av lopp.


Skrällen:
5 Entrance kanske inte direkt blir någon jätteskräll, men rensa lite i kuponghögen vid vinst lär hon göra. Svansteds travare hade ett tufft utgångsläge sist med spår 12. Kördes då lite passivt och såg ganska spänstig ut över linjen lite i skymundan. Möter nästan enklare nu och man har ett bra läge här.

Rank:    
A. 2 
B. 5 - 8 - 6 - 7 - 10
C. 12 - 1 - 4 - 3


V86-6 Andrahandaren tänkbar spik, men två streck känns helgarderat.

Solvalla - 2640m voltstart

3 Never To Young var finfin i tre raka segrar, sen har det verkligen blivit helt fel i de två sista loppen så de är bara att glömma. Bättre läge den här gången och Lennartssons travare har 2 av 2 vinster när hon besökt Solvalla

6 Mellby Kaliber var läcker att skåda vid vinsten på Umåker sist. Springspår här och min vinnare i loppet. Lite märkligt kan jag tycka att han nu på onsdags förmiddagen inte ens är favorit. En tänkbar spik, även om två streck känns snudd på helgarderat. 

Skrällen:
7 Micke Sting vann direkt i årsdebuten och första starten som valack. Sjöström en vass driver och vid gardering ska 4-åringen med tidigt.

Rank:  
A. 6 - 3
B.  7 - 10 - 2 - 1 - 9 - 5
C.  4 - 8 - 11 - 12


tvhundringenpng
Kvällens Magiska Tvåhundringen 200:- / andel 
Till systemetV86-7 Rätt favorit, men här kan det bli åka av.

Åby - 1640m autostart

2 Dencos Galliano har inte startat sedan början på januari, men har verkligen fått passande förutsättningar här. Ett garderingsbud som jag ändå kanske tycker ser ut att bli lite väl mycket spelad förhållande till vinstchansen. 

3 Listas Marion har 13 segrar på 55 starter och har till och från visat härlig fart. Nu är det årsdebut och det gör det hela lite svårbedömt. Läget är perfekt och en skräll är Jakobssons sto helt klart.

5 Jo Black
favorit och det med all rätta, har tre raka och nu körande Handfast har vunnit två av dessa. Det man ska ha med sig är att motståndet inte varit det allra tuffaste. Tycker även om det finns några hyggliga här att det inte ser så farligt ut nu heller. 
Det man ska tänka på är att det vimlar av fullblodsproffs kuskar i loppet och flera av motståndarna rycker dojjorna. Här kan det gå undan!

Skrällen:
12 Kadabra Dream var bra i enklare gäng sist. Jepson är vass och blir det lite för hård körning kan han mycket väl slå av många till slut längst ut i banan, kanske t o m alla.
Rank:  
A. 5
B. 10 - 2 - 3 - 8 - 4
C. 1 - 6 - 7 - 9


V86-8 Djuse en trollkarl i vagnen

Solvalla - 1640m autostart

Vi avslutar med ett rivigt sprinterlopp och precis som i V86-7 på Åby kan det även här bli åka av. 

1 Ringo Adore
har 5 vinster på 11 starter och var riktigt bra vid några vinster förra året. Nu har man inte startat sedan 1a november förra året, och att han ska bli så stor favorit som han ser ut att bli. Just nu över 50%, det tycker jag är i mesta laget. 

4 Frazze
gör även han årsdebut. Bra läge nu när trean strukits och han kan öppna klart bra.  Ganska tidigt streck. 

11 Erjon har en tuff uppgift med bakspår över kort distans. Magnus Djuse en trollkarl i vagnen och med lite för högt tempo går ingen säker till slut.


Skrällen:
2 Beau Levallo stod i 165 gånger pengarna i den senaste starten, mötte då bra hästar men gjorde det verkligen bra som fyra. Såg klart spänstig ut sista biten då. Kan få ett perfekt rygglopp här och är klart streckvärd som ganska lågt streckad skräll.

Rank:  
A. 1 - 2 - 11 - 4
B. 12 - 5 - 7 - 8 - 10
C. 8 - 9 - 6Sammanfattningen V86 20 mars Åby/ Solvalla

Simsalabims bästa spik:
V86-1 nr 4 Kong Du Dalm / Steine

Chansspiken:
V86-6 nr 6 Mellby Kaliber / Wäjersten

Magiska dragen: 
V86-7 nr 10 Kadabra Dream / Jepson
V86-8 nr 11 Erjon / Djuse

Streckvärda till ganska låg procent:
V86-5 nr 5 Entrance / Svanstedt
V86-8 nr 2 Beau Levallo / Sjöström

Överstreckad:
V86-3 nr 4 Con Padre / Lähdekorpi


Dagens Dubbel tipset:
3.5.10 / 1.2.11 
Nio kombinationer gånger insats

Önskar er alla stort lycka till på V86 i jakten på 8-rätt.
Missa inte mina andelar som finns på www.simsalabimtrav.se

Jag är tillbaka fredag förmiddag med tips till V75 från Solvalla med STL finaler
//Fredrik