V86 22 Sept. Solvalla / Åby

Solvalla och Åby delar även på den här veckans V86. Jag går på två Bergh spikar som båda ser ut att ha synnerligen tilltalande uppgifter i kväll, samt Nurmos flygmaskin som avslutar kvällens V86.
Omgången kan dock mycket väl dra väg i utdelning då vi har kval till Amatör-SM och fler skrällvänliga lopp på kvällens kupong!
/ Fredrik Simsalabim

7-rätt och drygt 121.000:- vinst på Stora Magiska i lördags! Stora Magiska 400:- finns även till kvällens V86, den och mycket mer hittar ni här:  www.atg.se/simsalabim  / Fredrik Simsalabim

Vill du ha Simsalabims nyhetsmail:

V86-1 Spårtrappa 2140m med tveksam favorit

2 Cath me a winner kommer med finfina 12 segrar på 34 starter. Har dock bara gjort tre starter i år och även om han har ett lopp i kroppen då han blev 4a på Åby så tycker jag denne mött lite enklare motstånd än flera av de andra i loppet. Trots perfekt läge och lopp i kroppen väljer jag att ranka ner Juuls 7-åring lite.

3 Mr Brilliant
 från Berghs stall får mycket streck. Väldigt ojämn och har inte direkt visat någon form, i skrivande stund favorit på 28% vilket jag tycker är helt galet. Visst skall han med kupongen om man tar några men inte supertidig för mig.

10 Unacerveza Broline vann på ett bra sätt från ledningen sist. Inget roligt läge med bakspår här men räknas trots det med hygglig chans i ett förhållandevis billigt lopp för Broline hästen.

9 B.G. Pastor Jonte debuterar i ny regi hos Flemming Jensen. Har inte startat på ett par månader och är svårbedömd men skall inte glömmas bort här.

Rank:  10-7-6-9-1-2-3-4-5
Nu kör vi igen, alla kvällens tipsandelar hittar du som vanligt på denna länken:  www.tipsandelar.se

V86-2   Knallöppet Fyraåringslopp Solvalla

Absolut knallöppet 4-åringslopp där de flesta inte har många segrar eller speciellt många starter i kolumnen. Jag helgarderar på systemet Hundringen och lutar mig tillbaka och jobbar in en skräll!

3 Feeling Fat den enda i loppet som segerdefilerat tre gånger och nu kuskförstärkt med Adielsson. Kanske ingen blivande jättestjärna men kan absolut tänkas vinna det här loppet som inte håller högsta klass.

4 Rally Inge har jämn och fin form och är ofta med där framme. Bra läge här och får Norman till styrningen ett segerbud.

8 Powerglide ett kul streck. Verkar ha riktigt bra fart och skulle han behaga gå felfritt given i striden trots läget.

Rank:  8-4-3-2-6-5-12-11-7-1

25 Miljoner jackpot Stryktipset lördag - Missa inte våra populära R-system som fortsätter leverera vinster. Andelarna finns nu öppnade: www.tipsandelar.se 

V86-3 Toppchans för favoriten!

4 Mellby Indigo har vunnit 6 av 9 starter hittills och mycket talar för att det kan vara 7 av 10 vid 20.55 i kväll. Berghs fyraåring har gjort det riktigt bra, ser fin ut och sträcker på sig berömvärt i slutstriderna. Lång distans första gången men det ser inte ut som om det skall vara något problem. Spikförslag helt klart trots att procenten skenar upp över 70..

6 Draupner har lopp i kroppen nu och en av de bättre i loppet, har även vunnit över aktuell distans 2640m

Vill man gardera favoriten tycker jag 1 Profinitif, 3 Farasi Surprise och 11 Bistro Oak skall streckas. Alla lite streckade och har skrällpotential.

Rank:  4-3-6-1-11

 Crazy Diamond 188:- är inget för dig som gillar favoriter... 
www.atg.se/simsalabim 

V86-4  Amatör-SM Solvalla 2140m auto

12 Fighter gjorde det jättebra som tvåa sist bakom en bra häst. Inget vidare läge här men vettig kusk och gynnas av en strykning. Blir det bara lite körning så skall Fighter ha en hygglig chans att sänka det här gänget och ta sig till Amatör SM finalen.

1 Zorro Kronos har härlig form och ganska vass statistik med 8 vinster på 33 starter. Kusken har endast kört 12 lopp i år men en tänkbar vinnare. 

3 My First Offspring har fin form och vann sist. Kusken har inte kört lopp i sverige i år och är svårbedömd.

5 No Pressure blir favorit här med Live kommentatorn Patrik Fernlund i sulkyn. Hästen har 4 segrar på 16 starter streckas. Just nu dock 43% känns klart i överkant.

Rank:  12-1-3-5-9

V86-5  Repris för Bergs Samson

4 Samson vann ett liknande lopp som detta sist, även det 3140m votstart precis som nu. Gjorde det jättebra då och mycket talar för att Bergh kan ratta favoriten till spets tidigt och väl där mycket svårslagen.

7 Andre Ward kan vara värsta motbudet mot favoriten. Har hög kapacitet och skulle favoriten av någon anledning vara sämre än senast är Andre ett tidigt bud. 

10 Can Lane har verkligen inte visat någon toppform, fart finns dock men måste visa lite form innan han känns jätteintressant. 

3 Billions väntar jag lite på han skall blomma ut men även han har känts rätt formsvag på sistone.

5 Quite Special mycket tidigt streck vid gardering. Bra vid segern sist och utmanar Bergs favorit med klaff.

Rank:  4-5-7-10-3-6-9-1

V86-6  Lennartssons löfte vinner igen?

9 Make Him Young har två av två segrar för sin kusk och tränare Per Lennartsson. Gjort det jättebra och kan mycket väl ta tredje raka här trots bakspår. Lite tuffare mot nu men given etta i ranken för mig.

10 Calling Out har inlett karriären jättebra och skall med på lappen mycket tidigt. 

6 Roll Controll från Westholms stall vann näst sist och visade fin uppfattning. Galopp sist men den här måste med på en garderad lapp.

4 Red Rum kanske lite av en besvikelse sist. Redén kör själv denna gången vilket inte direkt känns som ett plus men trots det tänkbar vinnare.

Rank:  9-6-10-4-3-2-8

V86-7   Segervana hästar gör upp i sprinterlopp

4 Becker Grif har fått ett bra läge här och kommer med 8 segrar på 16 starter. Kanske inte som allra bäst sist men då var det skor på och nu lutar det åt att skorna åker av igen. Bra läge i detta sprinterlopp över 1640m

6 Powerlane är även han vinstvan med 6 vinster på 11 starter. Två raka i fin stil nu efter vila och kan mycket väl vinna igen. 

3 Hugo Journey vann på ett bra sätt i billigt lopp sist. Bra läge här och helt bortglömd av spelarna, en tänkbar skräll.

2 Es Trenc har ett kanonläge och är "alltid" med där framme. Mest startat i norge och lite svårbedömd mot dessa men given på min lapp.

Rank: 4-2-6-3-9-1-10-7-5

V86-8  Fyraåringslopp - Ston

Ett lopp för 4-åringa ston avslutar omgången och även om det är 9st riktigt bra ston som anmält intresse där alla kommer fortsätta tjäna fina pengar är det ett sto som sticker ut rejält.

7 Marion Fouty Bon kördes till ledningen sist och varvade på 11.4. Hade med sig 8 Fanataghiro Brick i rygg och även om denna var bra hände Kontio av sig övriga tidigt på upploppet och Marion imponerade något enormt när hon vann på 11.1 över full distans. Som sagt, hästarna i loppet är bra men alla lär ha rejäl respekt för Nurmos supersto som kommer med 9 segrar på 14 starter och jag tror stenhårt på att favoriten vinner avslutningen. 

Av övriga så hakade 8 Fantaghiro Brick på hyggligt och 5 Crashed Eggs gjorde ett skapligt lopp. Båda dessa lär dock även denna gången vara totalt chanslösa om favoriten har en bra dag. 

4 Erin Zet och 6 Barbro Kronos tidiga om man av någon anledning vill gardera favoriten.

Rank:  7-4-6-9-8-1-3-2-5

Spikbud:
V86-3 nr 4 Mellby Indigo /Bergh
V86-8 nr 7 Marion Fouty Bon /Kontio

Chansspikarna:
V86-6 nr 9 Make Him Young / Lennartsson
V86-1 nr 10 Unacerveza Broline / Untersteiner
V86-4 nr 12 Fighter / Zeb Jonasson

Streckvärda under 10% :
V86-2 nr 8 Power Glide / Lennartsson
V86-5 nr 5 Quite Special / Lähderkorpi
V86-6 nr 6 Roll Controll / Westhollm

De här tar vi hela potten med:
V86-7 nr 3 Hugo Journey / Karhulahti
V86-4 nr 10 Staro Merlin

Överstreckade:
V86-1 nr 3 Mr Brilliant /Bergh


Stort lycka till och ni hittar alla mina system på www.atg.se/simsalabim
//Fredrik Simsalabim
Vi spelade in mest i sverige 15/2. Nu laddar vi för nya vinster.  Till V86 andelarna
Lira med ett vinnande lag... Massor av andelar till ALLA spelomgångar V64, V75, GS75 och V86. www.atg.se/simsalabim
Bolagsstallet system satt klockrent!