Publicerad fredag, 16 augusti
V75
Image

Travingenjörens V75 tips Gävle 17 augusti


Premiär för vårt nyaste trav stjärnskott i Team Simsalabim!

Liten kort presentation vem Travingenjören är:
Jag heter Armin Suljanovic och har en bakgrund inom fotbollen, men har med tiden utvecklat ett stort intresse för travsporten. Till vardags arbetar jag som VVS-ingenjör och ägnar mycket av min fritid åt att fördjupa mig i travets värld. Tidigare drev jag podcasten Travinsikter podcast tillsammans med Patrik Fernlund, där vi gick igenom veckans V75 omgång. Jag ser fram emot att bidra med mina tips och insikter här på Simsalabim.

Gävle dukar upp för trav med en JACKPOT  på 40 miljoner kronor! 

Åby bjöd på en favoritparad förra veckan, men vad gör det när det är min första vecka här på Simsalabim och jag hoppar direkt in i en jackpotomgång. Det finns några sårbara favoriter och värdet kan bli högt på just Gävletravet. Gävle stora pris, E3 finaler och STL försök knackar på dörren när vi ger oss in i en spännande omgång!

Givetvis kan ni vara med och köpa andelar i mitt system ”Här kan ni köpa min andel inför lördagens V75 omgång”.

Nedanför delar jag med mig av mina skrällar och spikar som jag hoppas kommer leda dig till en kupong med 7 gröna prickar som lyser, den känslan är svårslagen.

V75-1 Favorit i lägsta klassen från ett stängt spår

Klass II försök – 2640m voltstart

8 See My Mucles tränad av Katja Melkko som körs av Kontio ser ut att bli knapp favorit just nu, men från ett stängt spår och dessutom i lägsta klassen kan det vara läge att inleda omgången med ett favoritfall. Det är en bra häst i grunden som slutat topp tre  i nio av tio starter, men som kommer att få göra en hel del grovjobb för att komma dit han vill och blir därför sårbar.

6 Carrera Hall får Claes Sjöström upp igen och det kan inte vara annat än ett plus då jag tror att han kliver in med ett självförtroende som är på topp efter segern med Bedazzled Sox i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal. Startlistan lyser lite rött och där ser vi att det är barfota bak som gäller, den balansen har hästen segrat med tidigare. Voltstart ska inte vara några problem och Sjöström har nog ledningen i sikte då hästen är hyfsat snabb ut i volstart.

2 Steady Roc var näst senast tvåa bakom hästen Elit Indal som vann sitt STL försök på Åby förra veckan på ett väldigt bra sätt. Hästen kan öppna bra i voltstart och med Adielsson upp och kommer den till ledningen, där blir den svårslagen om Erik får bestämma tempot.

12 Ka Boom Mearas är en hemmahäst som kom i ny regi till Oskar Kylin Blom 26/4 och kan trots sitt tråkiga läge vara med och segerstrida. Senaste starten på Hagmyren galopperade  han men kom ändå tillbaka och visade fin styrka.


V75-2 Tar Magnus ledningen och rinner undan?

STL Silverdivisionen försök-1640m Autostart 

1 Parveny får en av landets skickligaste kuskar upp igen och kan tidigt sitta i spets. Detta är helt klart hästen att slå och i skrivande stund endast 29% och ses som en spelvärd spik i en öppen omgång.

2 In Love Mearas har också en av landets skickligaste kuskar bakom sig och kommer från en godkänd insats där stallkamraten Mahala vann med en hals. Jag tror dock att det blir utvändigt för Örjan som gäller nu och då är frågan om det håller hela vägen? Skulle det bli körning om täten då kommer bakspårshästarna att bjudas in till kamp.

11 Joe Dalton kommer med sparade krafter och där sitter det en annan Djuse, nämligen Mats som kan överraska om tempot skulle bli för hårt. Hästen är värd en seger nu men ett bakspår är inte lätt över 1640m.

10 Reven Dejavu besitter hög kapacitet och har även han sparade krafter efter comebacken senast. Hästen har varit nere på en sejour i Frankrike tidigt i år men inte fått någon utdelning. Här gäller det att Jepson kör taktiskt för att hitta en bra rygg i andra spår.

5 Grappaboy är en häst som kommer med full form då han senast i Halmstad svepte fältet och tog en enkel seger. Inte pilsnabb ut men bör hitta till en bra placering i andra spår tidigt och där blir han farlig de sista 600m. 


 V75-3 Mika Forss snuvar storfavoriten på ledningen

E3 Final – Hingstar/Valacker-1640 autostart 

3 Far Wise As  E3-final och här ser det ut att bli omgångens största favorit som närmar sig 60%, men det ska inte skrämma bort en då det tidigare gett miljonbelopp även när en storfavorit vunnit. Här blir det inte lika klart för mig att bara gå rakt ut och spika då jag tror att 1 Like Magic Sisu är intresserad av ledningen och grovjobbet kallar på Jerrys blivande stjärna. Skulle hästen mot förmodan släppas till spets väntar 1.000 000 kronor till favoriten.

5 Lando Mears får skicklige Adielsson upp som vet hur det känns att vinna större lopp. Hästen kommer med två raka där Erik suttit i sulkyn. Den stora skillnaden nu blir amerikansk vagn som jag hoppas hjälper en redan snabb häst i väg från start, och om inte ledningen är aktuell varför inte massera ledaren utvändigt och göra ett sevärt lopp av det hela? 

 
9 Bullet sky körs av tränaren själv som har hela tre hästar med i loppet. Vilken fantastiskt utveckling på Daniel Wäjerstens stall. Fin startrygg att gå på och hamnar säkert bra på det trots ett tråkigt utgångsläge. Ska med vid gardering! 


V75-4 Jorma leder runt om

STL Klass I – 2140m 

1 Money Matters som är obesegrad från spets ska nu få Kontio upp igen. Han är välbekant med hästen då han är den enda som har tävlat med den. Här finner jag min spik för omgången som bygger på att han sitter i spets och sedan får Jorma bestämma tempot hela vägen in i mål. Hästen att slå helt klart.

6 Mellbyknekt besitter hög kapacitet men är väldigt känslig. Hästen har galopperat i 4/10 starter, men skulle han sköta sig från start och Magnus hitta ner i ett andra spår så är han inte borta. För den som vill testa att fälla favoriten och till endast 9% i skrivande stund.
 

7 Lexus B.R var inte på topp senast och har behandlats. Här finns det vingelrisk från spår 7 och att göra ett grovjobb efter behandlingen känns inte som ett perfekt upplägg. Denna blir sval från min sida just idag till nästan 20%.


V75-5 Strykningen som ändrar allt

Gävle Stora Pris Gulddivisionen – 2640m

6 Mellby Jinx duellerade senast mot 5 Kentucky River som är struken för hosta och har öppnat upp loppet rejält. Från nu ett femte spår bakom bilen och Adielsson upp ser spetsmöjligheterna bra ut för Mellby. Det som talar emot är distansen då hästen endast gått 2640m fyra gånger utan någon utdelning. Räddningen här skulle vara om Adielsson får bestämma i ledningen och göra detta till ett 2140m lopp.

3 Staro Mack Crowe ser ut att axla favoritskapet och det favoritskapet bygger säkert på att hästen sitter i ledningen. Han är första motbudet att snuva Mellby Jinx på ledningen, men det är inte lätt. Hästen har inte heller fått någon utdelningen över den aktuella distansen de tre gånger som den har startat. Magnus A Djuse är alltid en fördel, men med startmomentet som är oklart och distansen som ett minus så kanske vi slänger några streck bakspårshästarna?

2 Danger Bi blir på något sätt mer intressant än de två ovannämnda om man ser till distansen, där han har fått bättre utdelning med en vinst och två andraplatser. Hästen är inte snabb ut men jag tror att Gocciadoro har koll på läget då han redan sitter i ett andraspår. Stark.
 

10 Global Badman väljer Daniel att köra istället för sin andra häst Mellby Jinx. Kan skaka om i systemräknaren om den kan hålla sig till låga 4%. Hästen satt fast senast och ska gå igen med den amerikanska sulkyn, se upp! 

 

12 Phoenix Photo är rutinerad i guld och behöver inte vara borta trots ett tråkigt utgångsläge då vi har 2640m. Klen utdelning i år men har en rejäl avslutning att bjuda på om tempot blir för högt. Endast 3%.

9 It’s peppertime är uppanmäld nu men behärskar distansen och kommer göra ett bra lopp, värd ett streck.


V75-6 Walmanns segermaskin 

2 S.G Empress Walmanns segermaskin kommer ut som favorit och studsade tillbaka senast efter en galopp Färjestad där hon blev störd av konkurrentens körspö. Invändigt väntar startsnabba 1 Kilimanjaro Face som bjuder upp till kamp om ledningen och därför vågar jag inte gå fullt ut på Walmanns fina sto. Men hon ska absolut räknas!

1 Kilimanjaro Face utmanar helt klart favoriten om ledningen och höll upp ledningen från innespår senast. Frågan är om hon orkar hela vägen in i mål? Vid en för tuff öppning ökar chanserna att någon annan sätter nosen först.

3 Olivia Bros är tränad av Mattias Djuse och körs av brodern Magnus Djuse. Kommer få en fin position då hon är startsnabb och kanske skakar om startmomentet lite. Jag tycker även att hästen höjt sig ett snäpp och med rätt resa kan hon utmana favoriten. 

6 Scarfo Pellinini är dyrgripen i fältet och ska gå första barfota runt om nu. Skulle Goop få en vettig resa och spara på krafterna är skrällen ett faktum. Inte borta. 


V75-7 Favorit i fara 

STL Bronsdivisionen-2640m voltstart 

4 Greensboro Zet har fått ett lopp i kroppen och kommer ifrån en lång frånvaro. Hästen har hög kapacitet men med spår 4 i volten och utan form blir det för mycket osäkerhet för min del.  Här måste vi gräva lite längre bak i startlistan för att hitta vinnaren.

12 Keep Gamble startade senaste på Harpers men galloperad bort en framskjuten placering. Nu möter hästen inte övermakten som på Solvalla och ett bakspår behöver inte vara fel. Kör Magnus i tid har vi ett spännade upplopp att vänta. Ett fynd när den är spelad till cirka 20% där favoriten har lite orosmoln men även andrahands favoriten 1 Diabel som inte startat med svensk volstart tidigare.

Önskar er alla ett stort lycka till med spelen!

Hoppas att ni vill läsa nästa veckas tips då beger vi oss till Bergsåker, där duellen i Sundsvall Open Trot inte kommer att göra någon besviken.

/Travingenjören


Till Fredriks Tips & Rank