Publicerad torsdag, 12 september
Nyhet
Image

San Moteur en vinnare igen


Inte som bäst i den senaste starten.

På onsdagskvällen var värmlands egen världsstjärna San Moteur tillbaka på vinnarspåret igen.

egern i Hallandsmästaren i Halmstad på onsdagen lovade gott.

– Vi har förhoppningar om att tävla i Frankrike, men först är det SM som gäller, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.
San Moteur gjorde två starter i Frankrike under förra vintern och tog hem en seger i Prix de Bourbonnais. Nu är Björn Goop och Håkan Arvidssons långsiktiga mål ännu en resa till Frankrike och det penningstinna vintermeetinget.
På onsdagen var det dags för Hallandsmästaren på Halmstadtravet. San Moteur startade med spår ett bakom bilen och togs mycket lugnt från start. Efter hand blev det andra par utvändigt, och när San Moteur ökade farten i sista sväng hängde inte övriga fältet med. Det blev en säker seger på 1.11,2 över 2140 meter autostart. Skorna satt på och det blev en fint genomkörare på väg mot större uppgifter.
– Det blev en perfekt resa. Jag tog en lugnt start, han var lite för pigg i dag så jag kunde inte köra från start. Det blev ett bra led i matchningen för vår häst. Vi har drömmar och förhoppningar om att tävla i Frankrike under vintermeetinget, men först är det SM som gäller, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.”Ett utrustningsfel på Åby”
Upfödaren och ägaren Håkan Arvidsson:
– Det var hemskt att se loppet från sidan. Det blev ju en liten plump i protokollet senast, det var ett utrustningsfel som vi får ta på oss. Vi vet vad det berodde på men det blir i alla fall en liten osäkerhetsfaktor och man vill se att han fungerar. Han hade gott om krafter kvar i mål. Det blir SM om två och en halv vecka och det passar bra, sa Håkan Arvidsson.

Skribent: Mikael Wikner, Kanal 75
San Moteur segerdefilerar efter Hallandsmästaren. Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild