Publicerad onsdag, 26 juni
Nyhet
Image

Både sportchef och vd lämnar Solvalla


Solvallas hyllade sportchef och elitloppsgeneral Anders Malmrot har sagt upp sig.
Även Solvallas vd Jörgen Forsberg lämnar Sveriges nationalarena för trav.
1 januari 2018 bytte Anders Malmrot jobbet som travexpert i tv till sportchef på Solvalla. En roll som han hyllats för genom åren. Inte minst har Anders Malmrot hyllats för årets elitlopp.
På onsdagen skickade Solvalla ut en pressrelease att Anders Malmrot sagt upp sig. Även huvudstadsbanans vd Jörgen Forsberg har sagt upp sig efter sju år.
– Det är en känsomässig berg-o-dal-bana, vemod blandat med lättnad. Att vara sportchef på Solvalla är ofta spännande, ibland frustrerande och alltid roligt, men det tar också på krafterna.
– Jag var otroligt stolt över årets elitloppsfält, men jag kände också efteråt att: ”Hur ska jag toppa det här”. Och när den känslan infinner sig är det dags för någon annan att ta över, säger Anders Malmrot.

”Det kan tyckas märkligt”
Solvalla tappar alltså två nyckelpersoner samtidigt.
– Jag förstår om det kan tyckas märkligt att uppsägningarna blir offentliga samtidigt, men det är en tillfällighet. Det har varit en händelserik period för mig på Solvalla. Jag har fått vara med om avregleringen av spelmarknaden, tävlingar utan publik under pandemin och mängder med enorma prestationer och fantastiska möten på den här travbanan, säger Jörgen Forsberg.
Jörgen lämnar över rodret 1 oktober medan Anders Malmrot gör sin sista dag 31 december.
– Jörgen och Anders har gjort ett fantastiskt jobb på Solvalla, vilket vi i Stockholms Travsällskap är väldigt tacksamma för och vi önskar dem all lycka. De blir inte enkla att ersätta, men samtidigt är Solvalla en av de mest attraktiva arbetsplatserna i trav-Sverige. Jag är övertygad om att vi kommer hitta en bra lösning för framtiden, säger Stockholms Travsällskaps ordförande Anders Holmgren i pressreleasen.

Skribent: Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson, TR Bild