Publicerad söndag, 12 maj
Image

Capital Mail inbjuden till Elitloppet


Den italienska hästen Capital Mail är inbjuden och klar för Elitloppet.
Han kommer närmast från seger i Gran Premio Lotteria i Neapel, tillika Italiens Elitlopp.

– Han har redan visat att han hanterar försök och final på ett utmärkt sätt. Capital Mail kommer passa perfekt i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det är Gennaro Casillo, som även har en filial i Sverige, som tränar den sexårige hingsten som kommer från storloppsseger på Agnano-banan i Neapel. Gran Premio Lotteria avgjordes den första maj och precis som Elitloppet så körs sprinterloppet i Italien med försök och final. Capital Mail var bara bäst när han efter ett drygt halvvarv körde sig till ledningen och vann finalen efter en vass prestation. Förstapriset var cirka 2,6 miljoner kronor vilket är karriärens största seger.

I Frankrike har han bland annat vunnit Critérium de Vitesse de Basse-Normandie och Grand Prix du Departement des Alpes-Maritimes under 2023 och det har blivit totalt över 900.000 euro insprunget hittills för Capital Mail – som Elitloppspubliken nu för första gången får välkomna till Solvalla. Han kommer att köras av Antonio di Nardo som därmed kör sitt första Elitlopp.
Sportchef Anders Malmrot berättade i lördagens V75 Direkt i TV4 att kretsen runt Capital Mail tackat ja till den tionde rosa Elitloppsbiljetten till den 26 maj.

– Det kommer en häst som rör om i grytan, menar Malrot.
– Jag är lycklig över att få tävla i Elitloppet och jag vet att Capital Mail kommer vara en stark konkurrent i det tuffaste Elitloppet på över tio år, säger tränaren Gennaro Casillo.
Capital Mail har tagit 16 segrar på 46 starter och sprungit in 933 627 euro. Han har travat rekordet 1.09,5/1609a.
Senare under lördagen bjöds även Borups Victory in till Elitloppet som häst nummer elva, efter sin övertygande seger i Guldbjörken på Umåker.
Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien),  Borups Victory (Sverige).

Skribent: Kanal 75
Foto: TR Bild.