Publicerad onsdag, 15 maj
Image

Därför dröjer årsdebuten för Double Deceiver


Missar Elitloppet med närmar sig årsdebut.
Daniel Redéns besked om Double Deceiver.

I november 2022 ropade Daniel Redén och Stall Zet in den då treårige valacken Double Deceiver för 500 000 dollar, mer än fem miljoner kronor, på en mixedauktion i Harrisburg, USA.
Unghäststjärnan hade då tagit elva segrar på 25 starter, tjänat sju miljoner kronor och travat rekordet 1.08,6.
I Sverige är Double Deceiver obesegrad efter fyra starter som fyraåring och många hade förväntat sig att få se stjärnhästen i Elitloppet sista söndagen i maj. Men det har varit tyst från Stall Zet och Double Deceiver har inte setts på travbanorna ännu i år.

På stallets hemsida kommenterar nu Daniel Redén statusen kring Double Deceiver:
– Double Deceiver tränar på för fullt men har haft en tuff vinter och vinterpälsen har dröjt kvar. Det har även satt sig på allmäntillståndet, lite stel i hela kroppen. Styrkan är väldigt bra, men jag vill låta honom få den tid han behöver för att bli så bra han är. Nu bör allt gå väldigt fort, solen och värmen gör mycket med hästar och människor.

Solvallatränaren har ändå två hästar till start i Elitloppet: Francesco Zet och Don Fanucci Zet. På lördag kan han få med en tredje häst då både Hail Mary och Mister Hercules jagar en direktplats till Elitloppet i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet.

Skribent: Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson, TR Bild