Publicerad söndag, 19 maj
Nyhet
Image

Decision Maker till Elitloppet


Decision Maker är den 14:e hästen att bli inbjuden till Elitloppet och tränaren Stefan ”Tarzan” Melander har tackat ja till att starta.

Därmed blir det ytterligare ett sto som tar plats bland de 16 hästarna nästkommande söndag på Solvalla.
– Hon är en segermaskin som har utvecklats enormt och nu tar steget in i den högsta eliten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
– Jag gillar henne skarpt och vet inte hur bra hon är, säger Stefan Melander.

Decision Maker är segermaskinen som har visat en härlig utveckling i år och en ruskigt formtopp. Hon har tagit tio segrar på sina tolv senaste starter och vunnit fem av sex lopp i år (tvåa i den sjätte starten). Det femåriga stoet har tävlat mycket i årgångsloppen både som tre- och fyraåring. Hon kvalade bland annat in till den korta E3-finalen 2022 och under 2023 vann hon både uttagningslopp och semifinal av Breeders Crown’.
Som fyraåring segrade Decision Maker i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla och hon var under den sommaren också tvåa i Prix Diana Zet 2023 bakom redan Elitloppsinbjudna Joviality. Hon avslutade sedan året med att vinna finalen av STL-Stoeliten på Solvallas annandagstrav.
I senaste starten segrade Decision Maker i Lovely Godivas Minneslopp på Åby och nu närmast väntar en start i Elitloppet.
Stefan Melander har tidigare vunnit Elitloppet som tränare med Iceland 2010 och Nuncio 2016.

Decision Maker har vunnit 14 lopp på 38 starter och sprungit in 2 735 250 kronor. Hon har travat rekordet 1.10,2/1640a.
Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien), Borups Victory (Sverige), Bengurion Jet (Italien), Gaspar de Brion (Frankrike), Decision Maker (Sverige).

Skribent: Kanal 75
Foto: TR Bild.