Publicerad måndag, 17 juni
Nyhet
Image

Favoriterna glänste i E3-uttagningarna


Det blev en favoritparad i E3-uttagningarna och finalerna på Färjestad om två veckor har chans att bli något alldeles extra.
Då väntar en miljon kronor vinnaren i både klassen för hingstar/valacker och i stoklassen – för hästar som deltar i premiechansen får dubbla prispengarna.
Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna bjöd på hela tio uttagningslopp till E3 på söndagen och det handlade om 2 140 meter autostart.
Sju av uttagningsloppen utgjorde GS75 och det blev en favoritparad och utdelningen stannade vid 190 kronor för de som lyckades få sju rätt. Ingen utdelning på sex och fem rätt innebär dubbeljackpot nästa vecka då GS75 avgörs på lördagen, midsommardagen, i Rättvik.
Per Nordströms Magic In kom till start med fyra segrar på fem starter och imponerade i GS75-7 tillsammans med kusken Erik Adielsson. Efter galoppen senast valde Erik Adielsson att köra på säkerhet från början och från spår 8 höll han sig lugn i tredjespår innan han resolut styrde fram utvändigt 1500 meter från mål. Från ”dödspositionen” imponerade sedan den treårige hingsten stort när han lämnade konkurrenterna över upploppet.
– Det var lite hängslen och livrem i början. Det går att förlora finalen i dag men inte vinna den. Det är en häst som ska vara med i finalen, kommenterade Erik Adielsson.

Övriga vinnare i klassen för hingstar och valacker var…
…Like Magic Sisu som var snabbast in i första svängen och sedan dominerade lopp 3 i spets tillsammans med Ulf Ohlsson. Petri Salmela tränar.
…Dream Mine som lyckades försvara innerspåret och ledningen tillsammans med sin Jörgen Westholm i GS75-1 och sedan stack han enkelt ifrån konkurrenterna till slut.
…Free Time Jepson som kördes mycket resolut till spets av sin tränare Alessandro Gocciadoro på första bortre långsidan och sedan hade italienaren full kontroll med favoriten som vann i imponerande stil och en stor lucka ner till övriga i GS75-3.
…Phantom Express som inte kunde försvara innerspåret i starten men det löste Ulf Ohlsson galant och hittade snabbt ut och körde till ledningen med favoriten i GS75-5. I spets visade sedan Phantom Express fin inställning när han försvarade sig över upploppet. Joakim Elfving tränar.

Walmanns talang fortsatt obesegrad
Roger Walmanns obesegrade talang S.G.Empress var söndagens största favorit och hon motsvarade spelarnas förväntningar i GS75-4. Tillsammans med Örjan Kihlström övertog hon till ledningen 1400 meter från mål och vann sedan bekvämt från spets. Det var femte raka segern för det treåriga stoet som närmast kom från seger i Guldstoet på Axevalla.

Övriga vinnare i stoklassen var…
…Screen Time Limit som i händerna på Ulf Ohlsson visade härlig inställning när hon spurtade hem sitt lopp 1 över upploppet. Reijo Liljendahl tränar.
…Oriana Boko som var bäst i lopp 2 när hon avgjorde med en stark avslutning från andra utvändigt sista 500 meterna. Danny Brouwer tränar och i sulkyn satt Micha Brouwer.
…Unique Princess som dominerade GS75-2 från ledningen sedan Mats E Djuse kört till spets efter 500 meter. Joakim Elfving tränar.
…O’Hara Boko som var klart starkast i GS75-6 och avgjorde i fin stil sista 100 meterna trots ett lopp utvändigt ledaren tillsammans med Robin Bakker. Paul J P Hagoort tränar.

Finalfälten lottades enligt följande:

Final E3 hingstar/valacker
2 140 meter autostart
1. Free Time Jepson (Alessandro Gocciadoro)
2. Magic In (Per Nordström)
3. Phantom Express (Joakim Elfving)
4. Dream Mine (Jörgen Westholm)
5. Like Magic Sisu (Petri Salmela)
6. Artic Emerald (Pekka Korpi)
7. Preacherman (Ola Samuelsson)
8. Limoncello Boko (André Eklundh)
9. J.Kagan Brick Christoffer Eriksson)
10. Conrads Stefan (Jörgen Westholm)
11. Greetings (Roger Walmann)
12. Romulus Tooma (Diederik Meilink)
Förstapris: en miljon kronor (två miljoner kronor för premiechansade hästar)

Final E3 ston
2 140 meter autostart
1. Kilimanjaro Face (Adrian Kolgjini)
2. Oriana Boko (Danny Brouwer)
3. Screen Time Limit (Reijo Liljendahl)
4. Unique Princess (Joakim Elfving)
5. S.G.Empress (Roger Walmann)
6. Captiva (Hans Crebas)
7. Pretty Be Linda (Ola Åsebö)
8. Unfprgettable A.Y. (Öystein Tjomsland)
9. O’Hara Boko (Paul J P Hagoort)
10. Lilium Sisu (Petri Salmela)
11. Scarfo Pellini (Björn Goop)
12. Melba Westwood (Mattias Djuse)
Förstapris: en miljon kronor (två miljoner kronor för premiechansade hästar)

Skribent: Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson, TR Bild