Publicerad fredag, 05 april
Image

Fredriks V75 tips och rank Åby 6 april


V75 lördag Åby med 65 miljoner i potten. 

För nästan exakt ett år sedan den 1a april 2023 spelade jag och mitt system Giganten in mest i Sverige. Nästan 4.2 miljoner fick andelsköparna dela på då. Skön feeling den här veckan när vi bjuds på fina och spelvänliga tävlingar, och att det finns 65 miljoner i potten gör inte saken sämre!

V75-1 LOPP I KROPPEN OCH FORMSTARK KUSK.
Bronsdivisionen – 2640m voltstart 

1 Bold Request var lite seg i årsdebuten från rygg ledaren även om han hängde på hyggligt till fjärdeplatsen. Nu lopp i kroppen och drömläge med innerspår i volten. Spetsade från samma läge i volt näst sist, har vunnit fem av sex försök från ledningen. Och även vunnit över aktuell lång distans. Jepson är vass, tränaren har form och jag blir inte förvånad om 6-åringen tar sin nionde seger på 30 starter vid 16.25 tiden på lördag.

3 Luca Vialli Boko blev lite trött till slut i årsdebuten, men fick då ett tufft lopp sista varvet. 
Bra läge här och Mats Djuse som kanske är Sveriges hetaste driver just nu i sulkyn. 
10 vinster på 37 starter och fler av dessa tagna över långa distanser. I ett ganska jämnt bronslopp får Vialli min första röst från bra läge med vass kusk.

5 Pretty Devil har gått jämt och bra i Norge, kommer med imponerande 21 vinster i 50 starter. Spår fem i volten ingen riktig höjdare och trots att han förstärks med Erik Adielsson och att det inte är det tuffaste loppet som körts i klassen, så har jag ingen riktig feeling han ska vinna i brons.

7 Denco´s Galliano såg riktigt rapp ut i avslutningen sist på Åby. Nu med det färska loppet i kroppen och ett vettigt springspår ska han ha en vettig chans att blanda sig i striden.

8 Beachcomber fick tag i Mateo de Quattro i sista steget sist efter en bra avslutning. Flera vettiga motståndare nu och lite knepigt läge. Men man rycker skorna och formen finns där, inte helt borta.

12 Doctor Gio har hög kapacitet och 9 vinster på 33 starter. Fick tufft lopp sist mot bra motståndare, lurigt läge med spår 12 nu och en historik med mycket galopper. En av de bättre i loppet och räknas trots allt om han håller sig på benen.

Skrällen:
2 That´s It visade härlig form i årets första fem starter, sist försvann han med galopp redan innan starten gick. Lite klurigt spår två i volten, men trivs över den långa distansen. Tänkbart garderingsstreck till vad som ser ut att bli under 10%

V75-1 Rank:
A. 3 – 1 – 7 – 12 
B.  2 – 8 – 4 – 10 – 5
C.  6 – 9 – 11


V75-2 FEL FAVORIT I LÄGSTA KLASSEN
Klass II försök – 2140m autostart

1 Mr Weasley vann igen i årets andra start och har nu imponerande 5 segrar på 6 starter. Finns flera som öppnar bra bakom bilen, men Weasley har lagt väg riktigt bra och jag är lite inne på att körande Eklundh kan hålla upp ledningen. Skulle det misslyckas vet vi att det finns openstretch att tillgå. Givet streck och jag lägger Weasley etta i ranken.

3 I Am Don Max ser ut att bli ganska tydlig favorit. Höll bra utvändigt ledaren på Åby sist som trea och var bra vid segern på Jägersro för tre starter sedan, förvisso i ett ganska billigt gäng. Jag tycker han möter tuffare nu, och man ska tänka på att han start galopperat i två av de sista fyra starterna. Ett garderingsbud och tänkbar långt fram, men inget jag köper alls som favorit.

6 Önas Samir fick visserligen stryk av Earnest sist och har spår långt ut. Men han är jämn och säker, kommer från formstall och har en bra kusk i Gustav Johansson. 

8 Zebulon kommer med 5 vinster på 11 starter. Var rent grym vid segern sist men lottats till ett tufft utgångläge här. Står perfekt inne i klassen och blir spännande lite streckad. Farlig med bara minsta klaff på loppet.

11 Wanderlust Pellini vann och var en bra bit före 1 Mr Weasley sist. Svårt utgångsläge nu men Nordströms häst med lopp i kroppen kommer garanterat svara för en bra prestation. Felfri och med lite tempo på loppet blir han att räkna med.

Skrällen:
När jag tittade på det här loppet för första gången trodde jag knappast jag skulle få lägga 4 Earnest som skräll. Men trots raden 1-1-3-2-1 verkar han inte tilltala spelarna. 
Visst har han vunnit i lite enklare gäng, men vilken läcker lunk och snyggt intryck han visat. Perfekt inne i klassen, bra läge, vass kusk i Jepson och som om det inte vore nog kan det bli barfota runt om. 
Visst är det lite tuffare motstånd nu, men Earnest blir farlig även här.

V75-2 Rank:
A. 1 – 4 – 8 – 3
B. 11 – 6 – 7 – 12 – 9
C. 2 – 10 – 5


V75-3 SPELARNA GILLLAR INTE LÄGET
Diamantstoet – 2140m autostart

1 Countess Face verkar rent otroligt kapabel och har 50% segrar med 5 av 10 hittills i karriären. 
Bara stannade under attack i spåren i förra årets sista start och gav ett knepigt intryck. Nu har man inte startat på över fyra månader, och kommer ut i ett stolopp där man tjänat minst pengar. Spelarna kastar sig över Kolgjinis travare och gör henne till vad som ser ut att bli klar favorit. 
Jag säger nej tack till henne som favorit, men blir i samma veva inte helt förvånad om hon vinner. 

2 Ultra Violet är ruggigt bra i grunden men agerade väldigt knepigt i lördags och borde kanske t o m strukits efter ett par omstarter. Vill se en bra prestation innan jag köper henne helt, men en av fyra i men A-grupp som borde räcka långt på kupongen.

8 Jurista krånglade sist och var inte på humör då när galoppen kom. Gången innan dunder läcker vid vinsten på Solvalla. Spåret nu och galoppen sist verkar göra att spelarna hoppar av tåget.
Men med endast 10 hästar i loppet kan hon få ett vettigt lopp, jag lägger henne etta i ett lopp som på förhand ser lite ojämnt ut, men trots allt kräver några streck för säker överlevnad.

9 N.Y.Moet en snabb norska som har årsdebuten avklarad. Vann då på ett klart bra sätt och även om motståndet inte var det bästa så var intrycket bra. Hade kanske inte kastat mig över och streckat henne med norsk kusk, men nu när Mats Djuse som fullständigt trollar sig fram till mållinjen i loppen kör bli hon ganska tidig på kupongen. 

Skrällen:
6 Mose Eagle var kanske inte som bäst sist men mötte stentuffa hästar. Enklare nu och med rätta ryggarna kan hon avsluta fort. 

V75-3 Rank:
A. 8 – 9 – 1 – 2 
B. 6 – 7 – 4
C. 5 – 3 – 10


V75-4 STARTSNABB, KUSKFÖRSTÄRKT OCH FULLTANKAD SIST
Klass I försök – 2140m autostart

Även om spetsstriden redan känns ”avgjord” så riskerar det att bli en snabb öppning här då flera verkar sugna på att ladda.

1 Wishful Order lyckades från spår 11 bakom bilen sist hitta rygg ledaren efter bara ett par hundra meter. Väl där blev han kvar i rygg på vinnaren och såg ganska fulltankad ut med krafter kvar över linjen. Trots att det finns flera snabba utanför kan jag inte tro någon tar sig förbi Wishful, speciellt inte nu när man rycker skorna och sätter Magnus Djuse i vagnen.  Finns några vassa motståndare men blir det inte för hårt tempo i början ser det ut som en toppchans.

3 Cubalibre Jet ska inte glömmas helt från bra läge och med form.

4 The Way I Talk Ås kommer med 8 segrar på 17 starter och raden 2-2-1-1-1. Vet inte hur man kommer lägga upp taktiken här och Rennesvik radar inte direkt segrar på svenska V75. Men ett av de tidigare garderingsstrecken från bra läge är han helt klart.

5 Vancouver High var ruggigt bra som trea sist. Nu startar man i en högre klass då man gick över gränsen till Klass II sist. Möter bra hästar men det kan bli riktigt bra här, med tempo på loppet lär hans avslutning bita bra. Given vid gardering.

11 Tug Of War en av tre Untersteiner hästar i loppet, alla har fått svåra lägen med spår 8,10 och 11. Klart intressantast tycker jag Tug Of War är, nästan alltid med därframme och Erik Adielsson kör igen. Han har en sällsynt förmåga att lyckas väl med Untersteiners hästar, trots spåret kan han vara värd ett streck.

Skrällen:
8 That´s So Spicy hade två raka segrar i år innan han i snöyran på Mantorpstravet blev fast med allt sparat sist. Mycket spännande läge här med rygg på vindsnabba Wishful Order, och även lite spännande med Lugauer i sulkyn. 9 vinster på 15 starter kan mycket väl bli 10/16 vid 17.29 tiden på lördag kväll. Och den här lär storstäda i kuponghögen. 

V75-4 Rank:
A. 1
B. 5 – 9 – 4 – 11 – 3 – 2
C. 10 – 6 – 8 – 7 – 12


V75-5 ETT AV OMGÅNGENS MAGISKA DRAG
Silverdivisionen – 1640m autostart – Top 7

2 Winner Brodde har ett bra läge och är en vettig sprinter, men att han ska vara klar favorit i det här sprinterloppet för näst högsta klassen köper jag inte.  

3 Boli You S.M. får många anhängare från bra läge. Han är väldigt ojämn och har en kusk som vunnit 4 lopp i år. 

4 Global Dancer kommer till start här med 9 vinster på 33 starter och ett färskt lopp i kroppen. Var bra som trea i ett stentufft lopp i årsdebuten och lär vara vassare nu. Har inte mött många av dessa då hon bland annat matchats i stentuffa lopp på Vincennes.
Visst möter hon hingstar nu och även om hon fick en miljon för skrällsegern i Derbystoet har hon tjänat helt överlägset mest pengar i loppet. 
Kommer gå undan i det här rafflande sprinterloppet, men det är utan tvekan jag lägger henne etta i ranken. 

8 Crown Wise As kommer mer och mer och har visat härlig fart hos Haapakangas. Läget gör det dock svårt. 

9 Combat Fighter har faktiskt varit klart bättre än jag trott på slutet. Svårt läge nu även om det skulle kunna bli ganska bra med vettiga ryggar. Tidigt streck. 

Skrällen:
11 Hidalgo Heldia kastade in handduken mitt på upploppet i årsdebuten. Hade då fått en stygg rusch första varvet och var lite ursäktad. Nu med lopp i kroppen är säkert formen bättre och vi vet vilka fartresurser det finns i 7-åringen. Till under 5% i ett lopp där det skulle kunna bli överljudsfart första varvet vill jag inte avskriva honom helt. 

V75-5 Rank:
A. 4
B. 9 – 2 – 11 – 8 – 3 – 6  
C. 1 – 5 – 7 – 10 – 12

Vi har den här veckan PREMIÄR för andelar till Top 7. Det är ingen lätt start med detta öppna sprinterlopp. Alla andelar till lördagens Top 7 finns här

Tips Top 7:
Jag tror mycket på Global Dancer och spikar henne etta. Combat FIghter avslutar loppet starkt och trots bakspår slutar hon långt fram, chansar på henne som två och har sen härligt garderat.

Som spännande skrällar tycker jag Hidalgo Heldia och Crown Wise As platsar perfekt som 3-7.
Andelen här kostar 64:- och går att hitta här (eller klicka på bilden)

bong.png

V75-6 NORDSTRÖM MED ROSA BILJETT I VINNARCIRKELN?
Gulddivisionen, Paralympiatravet deltävling 1 – 2140m autostart

1 Kagan var tvåa bakom favoriten sist och ser riktigt vass ut för dagen. Skulle favoriten ha en sämre dag är Bergs 6-åring given bakom denne.

8 Önas Prince blir jättefavorit, läcker i årsdebuten och även om spåret är långt från bra med åtta bakom bilen, så möter han faktiskt ingenting som skrämmer avsevärt. 
Blir väldigt stor favorit, men jag får nog erkänna att jag tycker det är motiverat upp till mot 75%. 
Spiken given och det är bara att vända blad och njuta av en blivande Elitloppsdeltagare! 

Skrällen:
3 Ferrari Sisu såg riktigt läcker ut  och kom fort i spåren när han blev rejält störd av ett sent svar sist. När Ferrarien hittat högsta växeln och bästa formen kan han utmana de bästa över ett upplopp.  

V75-6 Rank:
A. 8
B. 3 -1 – 6
C. 5 – 4 – 7 – 2


V75-7 TIPSET TILL HALVSKRÄLL FRÅN TUFFT LÄGE
Diamantstoet – Lärlingslopp – Spårtrappa – 2140m autostart

Är det någon som har medel till det, och sparat lite streck tidigare i omgången kan jag rekommendera att helgardera avslutningen den här jackpot lördagen. 
Förutsättningarna för skäll är nästan maximala 🙂 

När jag skriver detta på fredag förmiddag är 14 Bold Face favorit till 28%. Visst skulle hon kunna vinna det här. Men 3 segrar på 31 starter och en kusk som endast vunnit 4 lopp i år. Lägg där till att hon ska runda ett fullt fällt med 15 hästar. Nej, ingen favorit i min smak. 

1 Victoria L.L. känns bra för klassen trots att hon mött en hel del billigt motstånd. Vinner ofta och har ett drömläge med innerspår här. Kusken kanske ingen favorit för mig, men ganska rutinerad och här är det ”bara att köra rakt fram” 

6 Bonnie Wibb var nära att vinna V75 i lördags och möter ett rätt lagom motstånd här. Vinner dock lite väl sällan för att jag ska vara helt nöjd.

9 I Love Faux Depart är med där framme ofta och kommer hit med klart mest startpoäng. Bra kusk i väl körande Jenny Björk, och ett tänkbart bud.

15 Garden Leave gillar jag skarpt. Har imponerande 9 vinster på 28 starter och körs av en av fältets vassaste kuskar i Wilma Karlsson. Oerhört klurig uppgift från läget, men kom håg att det är en spårtrappa och hon har tjänat mest pengar i fältet. Årsdebut men det låter bra från stallet. Får mitt tips till slut trots förutsättningar.

Skrällen:
2 Entrance höll riktigt bra sist som trea efter fått ett tufft slutvarv. Klart duglig kusk för sammanhanget och ett bra läge bakom bilen. Mer stark än snabb känns det som och det behöver nog bli lite tempo på loppet. Mycket tidig för mig till vad som ser ut att bli väldigt låg procent i ett knall öppet V75-7

V75-7 Rank:
A. 15 – 2 – 1 – 9 – 6 
B. 12 – 7 – 14 – 13 – 8 – 4 – 5
C. 10 – 11 – 3


Sammanfattning V75 Åby 6 april

Bästa jackpotspiken:
V75-7 nr 8 Önas Prince / Per Nordström

Näst bästa spiken:
V75-4 nr 1 Wishful Order / Magnus Djuse

Magiska dragen:
V75-2 nr 4 Earnest / Carl Johan Jepson
V75-5 nr 5 Global Dancer / Mats Djuse

Överstreckade:
V75-2 nr 3 I Am Don Max / Ken Ecce
V75-3 nr 1 Countess Face / Adrian Kolgjini
V75-7 nr 14 Bold Face / Dante Kolgjini

Skrällarna som fixar hela potten:
V75-2 nr 8 Zebulon / Ole Johan Östre
V75-4 nr 9 Thats So Spicy / Conrad Lugauer 
V75-7 nr 2 Entrance / Tom Johansson

DD-tipset 
8 – 1.2.6.9.15  
Fem kombinationer x insats

Önskar dig stort lycka till i jakten på lördagens jackpot och 7-rätt. 
16.20 kör vi gång och vill du vara med på något av mina eller våra andelsspel hos Simsalabim så finns de här: www.simsalabimtrav.se 

Trevlig helg
// Fredrik 
Simsalabim