Publicerad söndag, 28 april
Image

Horsy Dream inbjuden till Elitloppet


I fjol var han inbjuden till Elitloppet men kretsen kring den franske stjärnhästen tvingades tacka nej.
Men i år är Horsy Dream klar för det stora slaget på Solvalla efter den imponerande segern senast efter en våldsam spurt.
Han blir därmed den sjunde hästen att få en inbjudan till årets Elitlopp.
– Horsy Dream var förra årets stora snackhäst i Frankrike och är nu tillbaka på sin höga nivå. Han var fantastisk senast och med rätt resa går ingen säker för hans avslutning, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Den franske stjärntravaren bjöds in till Elitloppet redan i fjol efter att ha varit en av vinterns stora snackhästar och vunnit flera stora lopp. Kretsen kring honom valde att tacka ja till den rosa biljetten men efter att Horsy Dream oturligt vrickat sig i hagen två veckor innan, blev det ingen start på Solvalla.
Men nu är det klart att vi i år får se stjärnhästen på svensk mark den sista söndagen i maj. Horsy Dream imponerade stort när han vann Prix de l’Atlantique på Enghien i Paris förra lördagen efter en sylvass avslutning. Han flög förbi stora delar av den franska eliten över upploppet till en överlägsen seger på det nya löpningsrekordet 1.10,2 över 2100 meter med bilstart. Nu är han inbjuden och klar till Elitloppet där han kommer att köras av den franske stjärnkusken Eric Raffin, som körde hästen till seger senast. I lördagens V75 Direkt i TV4 presenterade Solvallas sportchef Anders Malmrot Horsy Dream som häst nummer sju att få en inbjudan till Elitloppet.
– I fjol var han den hästen jag ville ha från Frankrike. Att han nu kommer in som häst sju i år säger en hel del om kvaliteten på årets elitlopp så här långt. Han hade en del halsproblem inför vintermeetinget och tappade hela vintermeetinget på grund av det. Vi har väntat på att han ska hitta formen och det var helt otroligt vad bra han var i Prix de l’Atlantique. Han exploderade verkligen och speeden han har är enorm, säger Anders Malmrot.
Även hästens tränare Pierre Belloche ser fram emot att få komma till Solvalla och tävla i Elitloppet.
– Jag är så glad över att få tävla med Horsy Dream i Elitloppet som jag tycker är det största loppet i världen. Svenskarna älskar hästar och racing och därför ska det bli underbart att få tävla i ert land, säger Pierre Belloche.
Horsy Dream är sju år och har sprungit in 830 670 euro. Han har tidigare vunnit stora franska lopp som  Prix Tenor de Baune, Prix de Belgique och Prix de Selection.
Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike).

Skribent: Kanal 75