Publicerad måndag, 01 juli
Nyhet
Image

Horsy Dream klar för stjärnspäckat Åby World Grand Prix


Efter den oförglömliga uppvisningen i Elitloppet – Horsy Dream återvänder till Sverige.
Den franske stjärnan är en av hästarna som nu är klara för superloppet Åby World Grand Prix.
Där står bland andra Francesco Zet, San Moteur och High on Pepper för motståndet.
Den 10 augusti är det tid för en av travårets verkliga höjdpunkter.
Då avgörs nämligen nya superloppet Åby World Grand Prix. En kraftmätning över 3140 meter där vinnaren bärgar hela 6 miljoner kronor – vilket är det största segercheck som någonsin delats ut.

Startlistan ser också ut att bli något i hästväg.
Under lördagen kunde Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen presentera fyra klara namn som gör den redan inviterade Joviality sällskap.
Alla travfans kan se fram emot att se årets elitloppsvinnare Horsy Dream tillbaka på svensk mark.
Kretsen kring det franska fenomenet har tackat ja till Åby World Grand Prix.
– Vi var nere i Paris förra helgen, Horsy Dream gjorde sitt jobb igen och vann på ett fantastiskt sätt i Prix René Ballière. Vare sig det blir landvägen eller med flyg så kommer de, men fransmännen håller faktiskt på att försöka få ihop med sponsorer om ett flyg själva, berättade Jon Walter Pedersen i V75 Direkt.
I Åby World Grand Prix kommer den franske giganten att ställas mot svensk travsports kanske klarast lysande stjärnor – både Francesco Zet och San Moteur finns med bakom startbilen om sex veckor och dessutom förgylls loppet med stayerkungen High on Pepper.
Dörrarna står öppna för fler franska kanoner i loppet.
Harper Hanovers-vinnaren Izoard Vedaquais och årets Prix d’Amérique-tvåa Hokkaido Jiel står högt på Jon Walter Pedersens önskelista, däremot tycks Prix d’Amérique-vinnaren Idao de Tillard inte bli aktuell.
– Izoard Vedaquais har fått en inbjudan, men det är inte klart ännu om de vill komma. Hokkaido Jiel vill jag gärna ha med och hade hoppats att kunna presentera redan i dag, kretsen kring hästen är väldigt positiva. Det är lite detaljer kvar, men jag har förhoppningar om att det kan bli vår sjätte klara häst.Klara för Åby World Grand Prix:
Francesco Zet
High on Pepper
Horsy Dream
Joviality
San Moteur

Skribent: Daniel U. Olsson, Kanal 75