Publicerad torsdag, 09 maj
GS75
Image

Inför GS75® (jackpot): Gocciadoro med het kvartett


Gentlemannadagen är en travfest som lockar storpublik.

Kristi himmelsfärdsdagen på Jägersro bjuder även på högklassig sport.
Solvallas italienare Alessandro Gocciadoro kommer med en kvartett inom GS75®.

Runt 15 000 besökare väntas till Jägersro och Gentlemannadagen på torsdagen. Tävlingsdagen bjuder på GS75® kryddad med jackpot och en tränar och kusk att hålla koll på är Alessandro Gocciadoro som kommer till Skåne med fyra hästar varav två ser ut att bli favoriter.
Först ut är 2 Charmant de Zack (GS75-1) som var med i Sundsvall Open Trot i fjol och har tjänat över åtta miljoner kronor hittills i karriären. I fjol blev det även två segrar i STL Guldivisionen på Romme och Solvalla. 40 000 kronor väntar vinnaren här och Alessandro Gocciadoro är överlägset mest meriterad av hästarna i loppet.
– Han drog på sig ett elakartat virus i Frankrike. Vi tog hem honom till Italien, lät hästen kurera sig och ta det väldigt lugnt en period. Nu är han tillbaka där han ska vara fysiskt och han har tränat på bra de senaste 40 dagarna. Han gick ett snabbjobb i Milano redan för en månad sedan och jag upplevde honom kraftfull i det jobbet.
Det här är ett lopp han ska göra för att komma igång igen, men jag kan ärligt säga att jag tror att han är redo att prestera på en hög nivå direkt. Det blir barfota, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro till Sulkysport.

Laddas mot elitloppshelgen
5 Filadonna (GS75-3) inledde med tre raka segrar och imponerade som tvååring i fjol. I år har hon testats i Frankrike två gånger utan att få utdelning. Hon är klar favorit på förhand.
– Hon ägs av Philippe Allaire och gjorde ett par starter för honom i Frankrike under vintern. Efter det bestämde han sig för att lämna henne i träning hos mig igen och nu gick hon ett snabbjobb på Solvalla för två veckor sedan. Jag upplevde henne väldigt lugn och travet flöt bra. Hon behöver det här loppet för att vara hundraprocentig i finalen på Solvalla 26 maj, men jag tycker att det är en otrolig häst som vann Grupp I-lopp i Italien som tvååring. Troligtvis låter jag skorna sitta på även denna gång och så blir det öppet huvudlag samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Obesegrad felfri
Treårige 6 First Of Mind (GS75-5) kommer med två raka segrar i ryggen hemma i Italien och är obesegrad felfri med fyra segrar på åtta starter.
– Han har haft problem med att han växte så mycket och så fort under en period att det inte blev ”jämvikt” i kroppen. Det var frustrerande när han inte fungerade för från början trodde jag att det här var min bästa häst i den här kullen och jag står fast vid att detta är en riktigt bra häst för sin årgång.
– Jag har förstått att motståndet är tufft, men jag kan ändå inte säga något annat än att jag mycket optimistisk. Jag har kört hästen med vanlig sulky i de två senaste starterna och det har fungerat bättre för honom då han är så stor så han travar bättre när det blir mer utrymme för honom än i en jänkarvagn. Jag fortsätter med vanlig sulky och så blir det skor och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Barfota runt om igen
Fyraårige 6 Evandro Degli Dei (GS75-7) är tillbaka i nygammal regi och var riktigt bra senast då han vann från positionen utvändigt ledaren på barfotabalans.
– Han var i mitt stall från början och nu kom han tillbaka till oss för en månad sedan. Han var väldigt kraftfull och lovande från start, men jag hade svårt att lära honom att fungera på en rundbana vilket vi inte har tillgång till på min träningscamp. Min gode vän Andrea Guzzinati har tränat hästen därefter och han har gjort ett toppjobb med hästen som lärt hästen hur man ska uppträda och fått honom att mogna.
– Karriärens främsta insats stod hästen för senast då han tävlade barfota runt om för första gången och jag fortsätter med samma balans. Vad det gäller vilket huvudlag och vagn jag ska ha på honom så kommer jag bestämma det efter värmningen. Senast tävlade han med vanlig vagn och ett stängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Skribent: Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
Charmant de Zack. Foto: Maria Holmén, TR Bild