Publicerad fredag, 24 juni
Image

Inför GS75®: Ny trippelseger i midsommarprytt Rättvik?


Efter en liten svacka går Daniel Redéns hästar som tåget igen.
På lördag kan segertåget fortsätta i ett midsommarprytt Rättvik.
– Det känns som att han är i jäkligt bra form, säger Solvallatränaren om elithästen som jagar första segern för året i Midsommarloppet.

I lördags vann Don Fanucci Zet Norrbottens Stora Pris. Onsdagen på Solvalla blev en klang och jubelföreställning när Francesco Zet, Mister Hercules och Glamorous Rain ordnade en trippelseger till stallet. Man kan lugnt konstatera att Daniel Redén har vind i seglen.
– Vi hade en liten dipp men nu tror jag, det jag tjatar om hela tiden, att gräset börjar avta lite och då stabiliserar sig magar och kroppar och allting och då börjar hästarna prestera igen, sa Daniel Redén efter onsdagens storslam.

”Jäkligt bra form”
Under midsommarhelgen körs som brukligt V75® under söndagen i Kalmar. Lördagens huvudbana är i stället Rättvik, där GS75® med högklassiga lopp står på programmet. Daniel Redén har inga hästar i omgångens fyra Breeders’ Crown-lopp, men i övriga avdelningar selar han ut intressanta adepter. Inte minst Missle Hill (GS75-6), som startar från spår sex bakom startbilen i Midsommarloppet för högsta klassen.
– Han galopperade senast utan att jag vet varför. Han kanske blev för övrig. Han har inte kommit med i några lopp så han har inte startat på ett tag, men det känns som att han är i jäkligt bra form. Han springer nästan ur selen här hemma. Den här gången blir det amerikansk sulky för första gången på ett tag. Barfota runt om och norskt huvudlag igen, meddelar Daniel Redén via sin hemsida i samarbete med spelvärde.se.
I samma lopp gör hemmaidolen On Track Piraten troligen sista starten i en enastående tävlingskarriär, men från spår åtta tillhör han inte segerbuden.

Två segerbud till
Det gör däremot Daniel Redéns övriga hästar. I långloppet som inleder GS75 gör hans Versace Face
första starten efter Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen. Den gången slutade han oplacerad men nu är motståndet betydligt enklare.
– Det blev rörigt för honom i Harper Hanovers lopp då han blev dragen bakåt av en trött konkurrent. Annars har han gått bra i år och det känns som att han är under utveckling. Han gör nog ett bra lopp igen. Barfota bak, vanlig vagn och norskt huvudlag igen.
GS75-3 är ett klass I-försök i Svenska Travligan och där gör Chestnut
spännande debut för Daniel Redén från spår två bakom startbilen.
– Han känns som en bra häst. Han har tränat på normalt här, han orkar med sig själv på ett bra sätt. Jag inbillar mig att han kommer göra ett bra lopp direkt. Det blir PG-skor fram, barfota bak, vanlig vagn och troligen öppet huvudlag.

Ola Johansson, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild.