Publicerad söndag, 23 juni
Nyhet
Image

Inför V75® (dubbeljackpot): ”Denver Gio är ännu bättre än i Elitloppet”


Han tog ett hattrick på V86® i onsdags och gör fullständigt rent hus i Sverige.
Alessandro Gocciadoro är i toppen av den svenska tränarligan och har en segerprocent på hela 40 procent.Inför dubbeljackpoten i V75 i Kalmar har italienaren tre hästar till start – och samtliga är favoriter.
– Jag tror att Denver Gio är i ännu bättre kondition nu än han var i Elitloppet. Planen är givetvis att ta ledningen och behålla den positionen hela vägen, säger Alessandro Gocciadoro om elitloppstrean som är favorit i Kalmarsundspokalen.
Ingen lär ha missat Alessandro Gocciadoros häpnadsväckande resultat på de svenska travbanorna i år. Sedan hans hästar kom hit i april till Stig H Johanssons gård Stora Alby, där Gocciadoro har sin svenska filial med 45 hästar, har framångarna duggat tätt. Det har hittills blivit 13 792 749 kronor inkört på tre månader och segerprocenten är respektingivande 40 procent. Han ligger därmed tvåa i den svenska tränarligan strax bakom Daniel Wäjersten, som leder på 13 905 321 kronor.
När det gäller snittet gällande inkörda pengar per start så imponerar även de siffrorna. Gocciadoros hästar har gjort 123 starter vilket resulterar i hela 112 136 kronor inkört per start.
Så sent som i onsdags blev det ett hattrick på V86 på Solvalla, och precis när dessa rader skrivs under midsommarafton har det treåriga stoet Unika S.L.M. vunnit ett Breeders Crown-lopp på Hagmyren. Under lördagen i finska Härmä blev han på nytt hundraprocentig, när Zeudi AMG och Colibri Jet vann sina lopp.

”Denna uppgift ser bra ut”
Inför V75® på Kalmartravet på söndag, om omgång som är kryddad med en dubbeljackpot och har 60 miljoner kronor i sjurättspotten, har Gocciadoro det väl förspänt. Han har tre hästar till start och samtliga är favoriter. När det gäller elitloppstrean Denver Gio bjuder han på ett spektakulärt citat då han tycker att hästen känns ännu bättre nu efter Elitloppet än vad han gjorde innan, då Denver Gio hade en lång resa från Italien till Sverige efter att gången innan startat i Lotterian i Neapel, där han vann ett försök och blev fyra i finalen.
Men vi tar Gocciadors hästar i V75 i tur och ordning och han delger intressant information i följande intervjuer.
– 1 Eolo Wise L. (V75-3) var väldigt bra på Vermo, men något sämre gången efter på Solvalla. Samtidigt körde inte jag mitt bästa lopp utan han fick en tuff resa utvändigt ledaren i högt tempo. Hästen fick en kort vila efter det loppet då han hade lite problem med halsen, men han har tränat på bra igen och jag tycker denna uppgift ser bra ut. Hästen är snabb iväg och jag försöker leda hela vägen. Det blir öppet huvudlag, skor runt om och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

”Han var otroligt fin senast i Turin”
– 1 Denver Gio V75-6) väljer jag att starta här då loppet ligger rätt i tiden inför storloppet i Mikkeli i mitten av juli. Han älskar kort distans, hästen tog Elitloppet på rätt sätt och jag körde honom själv vid mitt senaste besök i Sverige. Jag tror att han är i ännu bättre kondition nu än han var i Elitloppet för man ska ha i åtanke att han hade en långresa ganska tätt inpå bakom sig inför det loppet och det tar ganska mycket på hästarna. Alla vet hur startsnabb min häst och planen är givetvis att ta ledningen och behålla den positionen hela vägen. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.
– 7 Dakovo Mail (V75-7) var otroligt fin senast i Turin! Vi tog ett omedelbart beslut efter det loppet att sända honom till Sverige där han har ett helt annat utbud av lopp än han har hemma i Italien. Hästen kom till Sverige i förra veckan, tog resan på ett bra sätt och har hunnit träna på fint. Jag tror att han får en fin säsong i Sverige, men självklart är inte utgångsläget det bästa här. Det blir åtminstone barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

Skribent: Kanal 75
Foto: Thomas Blomqvist / TR Bild.