Publicerad tisdag, 07 maj
V75
Image

Inför V75® (jackpot): ”Fructose är ingen vanlig häst”


Med åtta segrar på tretton starter är Fructose redo för V75®.

Jag vet inte botten i henne och tycker att det är en häst för lördagarna, säger tränaren Jesper R Nilsson.
Lördagens omgång på V75® bjuder inte bara på en jackpot med 44 miljoner till en ensam vinnare. Det bjuds även på mycket bra sport och flera topphästar dyker upp i startlistorna.
Om Jesper R Nilssons Fructose är en blivande stjärna får framtiden utvisa. Hittills har hon inlett karriären mycket lovande.

Fructose har startat tretton gånger och varit först i mål i åtta av dem.
– Ja, det är en härlig inställning på henne, hon har många fina kvalitéer, men hennes löphuvud är förstklassigt, säger tränaren Jesper R Nilsson.
Fructose hamnade hos stall Nilsson förra året i samband med V75-tävlingarna på Boden. Att det var en vinnarhäst var inget Fructose avslöjade i träningen.
– Nej, det kändes som en vanlig häst. Hon hängde mest bara med och avslöjade ingenting och det är lite så hon är till vardags, det är lätt att bli lurad när man kör henne.

Inledningen på tävlingskarriären bjöd inte heller på några överraskningar och det blev galopper i de tre första starterna.
– Hon agerade omoget och lite fjantigt och förstod inte riktigt vad hon skulle göra.
Första segern kom i början av november förra året och efter det har det gått som på räls för Fructose.
– Ja, polletten trillade ner och hon har blivit mer eller mindre stabil och gjort det mesta rätt även om det har blivit ett par galopper.

När märkte du att det var något extra?
– Det var väl när hon vann trots att hon fick ganska tuffa lopp och visade sin styrka och inställning, även kuskarna som kört henne berömmer hennes starka attityd i loppen.

Inte känt botten ännu
På lördag gör hon sin första start på V75 och Jesper R Nilsson är optimist.
– Jag har inte känt botten i henne ännu och tycker att det är en häst som ska tävla på lördagarna. Hon har de kvalitéer som krävs. Hon har tävlat en hel del på isbanor i vinter och visat tider som gör att jag är övertygad om att hon ska duga bra.
Hur känns hon efter senaste loppet?
– Bra, hon var behandlad innan det senaste loppet och var dessutom lite brunstig. Jag hade inte vässat henne speciellt för det loppet utan hade detta i sikte och Fructose ska gå framåt med det senaste loppet i kroppen. Jag körde henne i fredags och hon kändes fantastiskt fin.

Spår och distans, passar det?
– Lång distans passar henne. Hon är stark, tuff och oöm, jag hade inte valt spår fyra om jag hade fått den möjligheten, men jag tror hon klarar det utan problem, men det blir nog ingen snabbstart, det gäller att hitta en bra position.

Hon är fyra år, finns det tankar om årgångsloppen?
– Det får vi se, nu är det detta loppet som gäller, skulle det gå så pass bra som vi hoppas kan det bli finaler på Solvalla under elitloppshelgen, det vore en höjdare. Vårt stora mål är V75 på hemmaplan i mitten av juni och sedan kittlar det lite att testa henne i något försök till Breeders Crown.

Skribent: Joakim Brundin, Kanal 75
Jesper R Nilsson har förhoppningar på Fructose i V75-1 på lördag då V75 avgörs på Umåker. Foto: TR Bild.