Publicerad onsdag, 22 juni
Image

Inför V75® (jackpot): ”Haft det här loppet i tankarna ett tag”


Christoffer Eriksson tror att Rackham växer in i eliten.
På söndag när V75® avgörs i Kalmar gör hästen debut i Gulddivisionen.
– Jag tror att han duger och blir inte förvånad om han slåss om segern, säger Jägersrotränaren.

Rackham har tjusat publiken mer än en gång med sin tåga och vilja att vinna. Han har ofta fått gå den tunga vägen för att vinna. Sex år gammal är han på väg att ta ytterligare ett steg.
– Jag tror att han kommer att gå hela vägen upp i eliten. Han har alla verktyg för att göra det. Han är bara sex år och är stenhård och tar de tuffa loppen på rätt sätt. Efter varje tufft lopp efter ett sprinterlopp han startat i så är han ännu bättre gången efter och det är bara bra hästar som har den förmågan.
Tanken var att Rackham skulle åkt söderut till Frankrike i vintras, men det blev inte så det här året.
– Vi fick dåliga träningsförhållande och jag kunde inte förbereda honom som jag ville och då valde vi att stå över och träna på. Jag hoppas vi kan åka dit denna vinter och då siktar jag på de stora loppen.

Åker ut med en bra känsla
På söndag avgörs V75 i Kalmar och Rackham gör sin första start i Gulddivisionen, Kalmarsundspokalen.
– Det blir spännande. Jag har haft det här loppet i tankarna ett tag. Han har ofta fått ta på sig ”blåstället” och göra grovjobbet för att vinna. Nu hoppas jag att han slipper det och gynnas av att det körs lite tuffare i den här klassen. Nu är det kort distans och det är inte hans bästa. Han är effektivast över medeldistans än så länge även om han har gjort flera bra lopp över kort distans. Senast så körde jag medvetet lite avvaktande så han fick spurta och han avslutade sylvasst och kändes mycket bra.
Rackham har blivit rappare från start, men är knappast aktuell att ta hand om ledningen.
– Nej, jag hoppas vi kan hitta ner i banan så fort som möjligt. Det får gärna gå i högt tempo hela vägen för är det något som Rackham är väldigt bra på så är det att hålla ett högt tempo länge.
Om Rackham vinner är det inget som förvånar tränaren.
– Nej, absolut inte. Han möter bra hästar, men han är bra själv och det är väl lite tveksam form på några av de betrodda och några har fått lite tråkiga spår. Får Rackham ett lopp i högt tempo så kommer han att plocka ner många över upploppet, förhoppningsvis alla, jag blir inte överraskad i så fall. Jag åker ut med en bra känsla och kommer inte att göra några ändringar.

Joakim Brundin, Kanal 75
Foto: Mikael Rosenquist TR Bild.