Publicerad lördag, 11 maj
Nyhet
Image

Inför V75® (jackpot): Heta chanser för Redén


Hoppas han ska leverera direkt”
Daniel Redéns stall har kommit igång på allvar och segerprocenten är fina 25 procent.

Han tränar två favoriter och en outsider i jackpotomgången i V75 på Umåker.

Never Mind’Em gör årsdebut och känns bra så jag hoppas att han ska leverera direkt, säger Daniel Redén.
Lördagens V75 är kryddad med en jackpot och det finns 44 miljoner kronor i potten för sju rätt. Daniel Redéns stall har kommit igång och kanonerna börjar att mullra ur Solvalla-tränarens armé. Redén gör resan upp till Umeå med tre hästar i V75 där två av dem är favoriter, och en är en outsider. Han kommenterar hästarna i tur och ordning på sin hemsida.

3 Indy Rock (V75-3) la bort ganska mycket på att han låg på. Vi misstänker att han fick lite ont i fötterna och blev het av det. Banan kan ha varit för hård eller vad det var. Det var inget som syntes på sulorna men det märktes då vi spikade på skorna igen. Prestationsmässigt var det bra och han höll kanon. Med det loppet kommer han gå framåt rejält. Jag är spänd på vad han kommer göra den här gången. Jag tycker att han är bra för klassen. Distansen är perfekt och spåret passar. Barfota runt om och inga ändringar, Erik har ju även kommit fint överens med hästen tidigare, säger Redén på sin hemsida.

5 Jikken (V75-5) var bra i comebacken, 1640 är kanske ingen fördel men jag tycker att han har blivit snabb i benen och kan öppna bra. Han känns fin, han fick gå ett tuffare jobb i dag, måndag och såg bra ut. Vi kör åter barfota bak och det blir inga ändringar.

5 Never Mind’Em (V75-7) gör årsdebut men jag körde honom i slutet av förra veckan, han fick gå ett rejält och tufft jobb och jag var jättenöjd med honom så då beslöt jag mig för att starta honom här. Han går optimalt direkt och hoppas att han ska leverera direkt. Sista starten i fjol var tveksam men han hade haft många tuffa lopp innan. Vintern ha varit bra och han känns bra så jag räknar med en bra prestation direkt.

Skribent: Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson / TR Bild