Publicerad fredag, 14 juni
Nyhet
Image

Inför V75® (jackpot): Hoppas bli kung på hemmaplan


Midnattstravet och V75® i Boden är en av årets höjdare.

Sandra Eriksson har längtat och laddar för det här i veckor.
– Jag tror på King Of Djazz och varnar för Priscilla Håleryd, säger hemmatränaren.
Publikfest, midnattssol, topphästar och V75® kryddat med en jackpot på 43 miljoner. Bodentravets tävlingar på lördag är en av årets absoluta höjdare.
– Det är vår största helg och alla aktiva och dom som jobbar med travet gör verkligen en toppenhelg av det här. Det är verkligen värt ett besök, hälsar en av banans profiler Sandra Eriksson.
Hemmatränaren har laddat extra just den här lördagen och har fyra egentränade hästar på V75.
– Man vill ha med så många hästar som möjligt den här dagen. Den fina ligan kommer och hälsar på och då vill man synas och detta har vi siktat på. Det kommer att bli bra tror jag. Många har en lång resa och det har inte vi.
I måndags finslipades de sista viktiga detaljerna och Sandra Eriksson är tillfreds med hur stallets hästar är förberedda.
– Alla som startar kändes väldigt fina och vi är nöjda, men vissa har bättre lägen än andra och möter lite tuffare hästar. 6 King Of Djazz (V75-1) är väl den som har visat mest. Han har tävlat mot tufft motstånd och klarat av det bra.

Har en bra känsla
I sin senaste start var King Of Djazz ute i en final under elitloppshelgen.
– Han kunde inte riktigt hänga med när det gick som snabbast, men på slutet av upploppet tog han lite på dom och det tog lite stopp framför och han hade lite kvar. Hästen gjorde en jättefin prestation. Jag hade satt på honom ett blinkers-huvudlag för första gången och han har aldrig öppnat så snabbt någon gång och fick väl lite mjölksyra av den öppningen. Det blir samma huvudlag igen.
Hur har han tagit loppet?
– Jag var nästan mer nöjd nu med honom i det här sista jobbet än innan finalerna senast. Jag tror att han har gått framåt med det loppet. Jag har en bra känsla för honom.
– 7 Gazoline Mearas (V75-1) har varit en sväng hos veterinären och tränar bra. Han ska smyga med här.
I V75-2 startar på hästar och Sandra kör själv 14 Grit Brodda
– Hon känns väldigt fin i träningen. Nu tycker jag att vi blev lite bortlottade med bakspår på tillägg och stängt läge. Det är en häst som klarar av att göra lite grovjobb och vi får se hur vi hamnar på det. Vi måste ha en hel del tur för att det ska lösa sig härifrån. Jag har stor respekt för Relevant Stride, men trav är trav och allt kan hända.
– 9 Priscilla Håleryd svarade för ett mycket bra lopp senast och håller fin form. Hon är effektivast med lopp på rulle och Örjan är som bekant en mästare på det och jag tycker att det är riktigt spännande.
Som lite extra krydda på en redan fulländad lördag kör Sandra Eriksson 1 Versace Face i miljonloppet Norrbottens Stora Pris.
– Det ska bli jätteroligt såklart, det vill man gärna köra och framför allt är det ett stort lopp att få vara med i. Det blir spännande, det har gått bra ibland när jag kört åt Daniel Redén.

Skribent: Kanal 75
Sandra Eriksson är laddad inför midnattstravet hemma i Boden på lördag. Foto: Mikael Wikner