Publicerad fredag, 02 september
Image

Inför V75® (jackpot) Jägersro: ”Jag hoppas det är dags nu”


Stjärnhästen Admiral As har inte vunnit lopp på ett tag.
På lördag när V75® avgörs på Jägersro tycker tränaren att det är dags.
– Jag brukar vara optimist med den här hästen och är det nu också, säger Reijo Liljendahl.

Det har varit en minst sagt händelserik vecka för Reijo Liljendahl. I måndags valde han att flytta till Östuna gård efter bara ett halvår på Stora Alby. Ett beslut som han tog på bara några timmar.
– Jag tyckte inte att hästarna presterade som jag hoppats, framförallt några av våra bättre treåringar. Min veterinär upptäckte att stallmiljön orsakade en bakteriell infektion och vi fick medicinera hästarna med vila som följd. Med inrådan av bland annat veterinären så valde jag att flytta. Tack och lov gick det att lösa fort och det är tacksamt att man har bra och förstående hästägare när man väljer att göra en flytt så väldigt snabbt. Jag tog ett beslut och det står jag för och nu känns det bra och ser vi framåt, jag ser sällan bakåt, säger Reijo Liljendahl.

Helt nöjd med honom
På lördag avgörs V75® på Jägersro och omgången är extra spännande med en jackpot i botten som kan ge en ensam vinnare 54 miljoner kronor. Stallets stjärna Admiral As inledde året med en imponerande seger, men sedan har sexåringen inte fått det att klaffa och något mer besök i vinnarcirkeln har det inte blivit.
– Det har varit lite stolpe ut i några lopp och det var surt att han galopperade bort en finalplats till Elitloppet. I dom två senaste loppen har han gått bra, men haft för långt fram och inte haft tur med positionerna, jag hoppas att det är hans tur att ha lite marginaler på sin sida framöver.
– Han skulle ha startat i Åby Stora Pris för några veckor sedan, men hade lite höga blodvärden och då valde jag att stryka honom. Han stod över ett jobb och han känns minst lika fin som innan och jag är helt nöjd med honom i jobben. Det ser bra ut inför lördag och spåret är bra och jag är optimist vilket jag brukar vara med den här hästen. Jag kommer att lätta honom lite i balansen.

Måste ha en hel del tur
Stallet har även med Black Magic Eyes (V75-4) som senast försökte kvala in till Derbystoet.
– Jag tycker att hon svarade för ett bra lopp utan att ha den rätta turen som man måste ha i den typen av lopp. Hon var bra även i starten innan och det är en gedigen häst som sällan eller aldrig gör ett dåligt lopp. Hon känns fin i träningen och jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp. Hon står med tillägg och det är många att runda och det krävs en hel del tur med positionerna och måste ha mycket tur.
Det tävlas i dagarna två på Jägersro och även på söndag har Reijo Liljendahl häst till start i Derbystoet.
– Losch Boko var bra i kvalet och känns fin, men att hon ska ha någon chans från det här läget mot detta motståndet är inte realistiskt att tro på. Kan hon få med sig en peng är jag mer än nöjd.

Joakim Brundin, Kanal 75
Foto: Maria Holmén TR Bild