Publicerad lördag, 18 maj
V75
Image

Inför V75® (jackpot): Redén är sugen på en tredje elitloppshäst


Daniel Redén har redan Francesco Zet och Don Fanucci Zet klara för Elitloppet.

Nu kan han få med en tredje häst i Hail Mary som jagar en rosa biljett i Gävle.
– Innerspåret är bra och 1609 meter gynnar honom. Han kan öppna riktigt bra och vi är alla sugna på Elitloppet, säger Redén.
Prins Daniels lopp, tillika ”Vägen till Elitloppet” är lördagens sportsliga clou när Gävle är värd för V75®. Omgången är på nytt kryddad med en jackpot och det finns 47 miljoner kronor i potten för sju rätt. Daniel Redén är glödhet som vanligt och har redan två hästar inkvalade till Elitloppet. Nu kan det bli en tredje häst om Hail Mary vinner eller svarar för en vass prestation. Han körs av Björn Goop för första gången som även kommer att köra i ett eventuellt Elitlopp.

Men tränare Redén har flera heta chanser i V75 och vi går igenom hästarna i tur och ordning.
– 1 Poleposition (V75-1) hade två raka segrar innan det blev galopp senast men det var nog kusken som överforcerade honom lite. Banan var heller inte till fördel för våra hästar den dagen och galoppen glömmer vi. Nu har han i och för sig galopperat två gånger på slutet och det ska man inte blunda för, men normalt sett är han väldigt travsäker. Distansen 2600 meter gillar han och spåret är kanon. Det ser bra ut allting och jag har en bra feeling. Inga ändringar, säger Daniel Redén.

– 12 Mahala (V75-4) tror jag blev generad till galopp av ekipaget utvändigt senast i sista sväng som bröt ner och min häst fick helt enkelt inte plats och slog sig på ett knä. Hon hade säkert varit topp tre annars och har riktigt bra form. Nu vet jag inte motståndet här och att stå på tillägg är inte så kul. Men hon har en jäkla speed att tillgå om det klaffar. Normalt sett är hon stabil i starten och får hon ett lopp på vänan är hon jäkligt bra.

”Är riktigt bra i ordning nu – har kommit rätt på det”
– 1 Hail Mary (V75-6) blir bara bättre och bättre. Han hade tagit det jäkligt lugn när han kom hem från Frankrike och skulle få ett lopp i Bollnäs men banan var dålig så det blev bara ett halvlopp och inget tempo. Han gjorde det bra i Finland gången efter och föll med flaggan i topp. Hästen borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och 1609 meter gynnar honom. Han kan öppna riktigt bra och spår ett är bra. Han kommer att gå som senast förutom att jag plockar bort murphybländaren nu när han har innerspår. Det blir spännande.

– 7 Mister Hercules (V75-6) är riktigt bra i ordning nu och jag tycker att vi börjar komma rätt på honom i träningen. I tävling han alltid presterat bra men har kunnat fuska lite med travet och vi har jobbat hårt med det i träningen. Vi har försökt hjälpa honom med tekniken och det är svårt men balansändringarna som vi har gjort hemma har fungerat bra. Vi har snedbalanserat och donat, precis som man gjorde på 1800-talet och jag tror att vi har kommit rätt på det nu.
– Jag har två topphästar med och när de presterar på topp så är det med i den högsta eliten. Jag vill inte jämföra dem men läget tilltalar Hail Mary och Mister Hercules är lite bortlottad, säger Redén.

Skribent: Kanal 75
Foto: TR Bild