Publicerad måndag, 08 april
Image

Inför V75®: Kan det bli Jackpot igen?


Det är en stigande formkurva hos stall Oscar Berglund.
På lördag dyker han upp på V75® med två av stallets bästa hästar.
– Bägge möter bra motstånd, men är inte sämre än någon annan, säger Östersunds-tränaren.
Efter en lugn vinter och nytt träningsupplägg har det börjat rulla på för Oscar Berglund. Sista månaden har hästarna visat en stigande formkurva och segrarna börjar trilla in igen.
– Det känns bara bra och det nya upplägget fungerar och hästarna presterar som jag hoppats på. Alla i stallet är på en bra plats i verksamheten och det är kul att gå till jobbet, säger Oscar Berglund.
På lördag tar Berglund resan från Östersund till Bergsåker och V75® med två av stallets bästa hästar.
– Det ska bli spännande. Det är detta man jobbar för, men det är tuffa lopp på lördagarna och man måste vara ödmjuk och nöjd om hästarna gör bra lopp. Jag tycker inte att mina hästar är sämre än andra, samtidigt behöver man alltid lite tur också.

Inte förvånad om han fixar det
Först ut är 12 Jackpot (V75-1) som vann årsdebuten efter ett längre uppehåll.
– Han var lite seg, men han har en härlig inställning. Det var inte många som trodde han skulle vinna i sista sväng, men jag var mer hoppfull, han går alltid in i mål.
Hur mycket går han framåt med det loppet i kroppen?
– Förhoppningsvis en hel del. Han var inte så vässad innan och nu blir det tätare starter vilket är ett plus.
Ändrar du något?
– Nu hänger vi på en amerikansk vagn och lägger på ett open-eye huvudlag vilket han tävlat med tidigare med gott resultat, senast tävlade han med ett öppet, sedan kortar vi käken lite också.
Han lottades till sämsta läget, hur långt sträcker sig dina förhoppningar?
– Det är alltid tufft att vinna på V75 och har man sedan ett dåligt utgångsläge är det ännu svårare. Är det någon som ska kunna fixa det är det Jackpot. Han har två starka egenskaper och det är råstyrkan och inställningen. Jag är ödmjuk och tror han gör ett bra lopp och sedan får vi se hur långt det räcker, men jag blir inte förvånad om han fixar det.

Är inne i en bra fas
Även 5 No Limit Express (V75-3) har en formkurva som pekar uppåt.
– Han har gjort två lopp i år och jag har varit väldigt nöjd med honom. Senast hade han ett dåligt läge och avslutade starkt med full fart över mål. Han har inte varit trött i någon av loppen i år och hästen känns jättefin i träningen och är inne i en bra fas just nu.
Hur värderar du hans segerchans?
– Han är ute i ett mycket tufft lopp, samtidigt har han ett vettigt läge och kan öppna snabbt. Även No Limit Express måste ha en del tur på vägen, men är inte sämre än någon annan i loppet. Han kommer att tävla som på slutet, barfota och med en amerikansk vagn.
Vi avslutar med 1 Ice Pack som startar utanför V75, han verkar också formstark, eller?
– Ja, det måste jag säga. Han galopperade i ledningen 800 meter före mål i årsdebuten och då hade han gott om krafter kvar. Han följde upp med att vinna gången efter. Han fick bestämma i ledningen och gick undan på ett bra sätt och var inte tom i mål. Han har hittat stilen och jag hoppas att han kan vara med där framme någonstans.