Publicerad lördag, 11 maj
Image

Inför V75® (söndag): Hustle Rain från perfekt läge i Copenhagen Cup


Snygg årsdebut som tvåa bakom monstret Francesco Zet.
Sprintermästaren Hustle Rain startar upp säsongen på allvar i söndagens Copenhagen Cup.
Dansk travsports högtidsdag på söndag.

Hela Nordens travblickar riktas mot anrika Charlottenlund när årets upplaga av Copenhagen Cup ska avgöras – Danmarks ädlaste lopp för den internationella eliten.
Det blir också säsongens andra start för flyfotade femåringen 2 Hustle Rain (V75-6).
Årsdebuten skedde i Rättvik nyligen och efter närmare ett halvårs tävlingsfrånvaro slutade Hustle Rain tvåa – bakom fenomenet Francesco Zet som om drygt två veckor är en av huvudfavoriterna i Elitloppet.
Knappast en andraplats att skämmas över direkt.
– Ja, men det verkar bara bra efter det loppet. Hästen gick ju en riktigt bra avslutning också, med full fart över mål, så det blev en bra årsdebut, säger tränaren Mattias Djuse.

Är känslan att hästen gått framåt mycket med det loppet?
– Det borde han ju ha gjort, om man säger så. Särskilt med tanke på att han inte varit speciellt vässad inför den starten heller, hästen har tränat på bra under hela vintern och allt har gått enligt planerna.Flexibel femåring

Hustle Rain visade prov på sin stora kapacitet i fjol.
Raja Mirchi-sonen tog sin, hittills, största seger när han hemförde försök och final i Sprintermästaren över den engelska milen. Efter att ha misslyckats i derbyuttagningen återkom han längre fram på hösten och tog hem klassiska S:t Leger över mastiga 3140 meter – dubbla distansen kontra Sprintermästaren.

Med årsdebuten avklarad börjar nu femåringssäsongen på allvar med söndagens start i Copenhagen Cup. Hustle Rain drog ett perfekt andraspår bakom bilen.
– Det ser spännande ut. Hästen är ju snabb ut och fick också ett bra läge, så på det sättet ser det bra ut, sedan får vi se hur upplägget blir men han bör ju i alla fall få en fin resa härifrån. Det känns väl som att vi ska ha segerförhoppningar.

Hur ser fortsättningen av säsongen ut, har ni planerat något?
– Nej, vi har inte bestämt något i alla fall, utan det var de här två loppen, årsdebuten och så den här starten, som vi haft inplanerade så får vi se hur det känns och ta det därifrån. Men det är klart att det känns som en spännande säsong för hästen, särskilt efter den fina årsdebuten, så det ska bli roligt att följa honom i år, säger Mattias Djuse.

Skribent: Daniel U. Olsson, Kanal 75
Hustle Rain vid segern i Sprintermästaren. Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild