Publicerad onsdag, 06 juli
Image

Inför V75® (torsdag): Jokern i Sprintermästaren


I Kungapokalen blev allt fel.
Senast visade han att formkurvan pekar uppåt igen.
Iznogoud Am är den stora jokern i Sprintermästaren.
– Det klart att vi måste tro på honom, säger tränaren Stefan P Pettersson.

Efter tre imponerande segrar i rad var Iznogoud Am (V75-3) förste utmanare till kullettan Francesco Zet i årets första storlopp för fyraåringar, Konung Gustaf V:s Pokal. Men efter en misslyckad start och ett tufft lopp som första häst i andraspår kammade han noll. Efter att ha slickat såren i en månad var han tillbaka på banan i början av juni och höll då mycket starkt till andraplatsen efter en våldsam öppning till ledningen.
– Det började väldigt bra i de tre första loppen under säsongen, då kände man sig lite trygg, men så plumpade vi i finalen (Konungens Pokal). Han var bättre men inte perfekt senast, men 1.10,3 som fyraåring och med den öppningen…
På torsdagen är det Sprintermästaren i Halmstad som väntar för Mantorphästen. Som vanligt avgörs loppet med försök och final samma kväll och Iznogoud Am startar från spår sex i det tredje försöket.
– Vi måste tro stenhård på vår häst i försöket och hoppas att det går bra, sedan får vi se vad vi kan göra åt Redén och de andra i finalen. Men jag tycker att min häst ska ha bra chans att gå till final om han är normal.
Daniel Redéns Francesco Zet (V75-1) startar i kvällens första försök och är storfavorit både där och till slutsegern.

Ola Johansson, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild.