Publicerad tisdag, 14 maj
Image

Inför V86® (dubbeljackpot): Crebas tror på tre med chans


Hans Crebas åker till Åby på onsdag med segerplaner.
-Jag tycker att alla tre hästar jag har med mig har chans, säger Axevalla-tränaren inför onsdagens dubbeljackpot på V86®.

Förra onsdagens omgång på V86® blev lättfunnen och det blev ingen utdelning på varken sju eller sex rätt och den här veckan ligger det cirka 22 miljoner kronor i potten för åtta rätt.

En tränare som har det väl förspänt är Hans Crebas. 42-åringen har en stabil stallform.
– Jag är mycket nöjd med inledningen på det här året. Hästarna tävlar stabilt hela tiden och det ser även bra ut inför framtiden. Vi har flera fina Palema-treåringar som är på väg till start. Det känns allmänt uppåt och det är kul att titta in i stallet på morgonen, säger Hans Crebas.
Ett spännande nyförvärv kommer snart att presentera sig. Kapabla Captiva, som vann två lopp på fem starter som tvååring och sprang in drygt 400 000 kronor, gör snart debut för Crebas.
– Det är en mycket spännande häst. Hon har stannat i ledningen några gånger och det måste jag försöka få henne att inte fortsätta med. Hästen känns jättefin och startar faktiskt på söndag på Åmål. Jag ser det som ett test i första starten, men det känns att det är ett mycket fartfyllt sto.

Alla ska ses med chans
Någon test är det inte för den trio Crebas åker med till Åby på onsdag.
– Nej, alla är i fin form och tränar bra och jag tycker faktiskt att alla ska ses med chans.

Först ut är 2 Ziva (V86-1) som bara vunnit ett lopp på 41 starter.
– Det är helt sjukt egentligen. Hon är inte oärlig på något sätt. Hon är stark och har ofta fått göra grovjobbet själv och flera gånger han hon förlorat med liten marginal. Ser man på raden så har hon också mött tufft motstånd i stort sett varje gång. Hon känns fin och jag tycker inte att hon är sämre än någon annan. Det är ett jämnt lopp och hon är en av flera. Jag är sugen på att hänga på den amerikanska vagnen den här gången.

6 Sara J.E. (V86-3) har startat året starkt med tre segrar på fyra starter.
– Det trodde jag inte när jag fick henne i träning och hon har överraskat mig. Hon visar inget extra i jobben, hon är som vilken häst som helst. När det är tävling så visar hon rätt inställning och växer i loppen. Hon är väldigt allround och har vunnit från flera olika positioner. Senast satt vi långt bak och hade långt fram, men hon växlade ner konkurrenterna utan större problem.
Hur känns hon efter det loppet?
– Trots att hon vann så tyckte jag inte att hon kändes perfekt och hon är behandlad inför den här starten. Nu känns hon jättefin. Jag är mycket nöjd med henne och det är min bästa chans av mina tre.
Kan hon öppna?
– Hon öppnade bra på Örebro näst senast och från det här spåret så kommer jag att ladda. Kommer vi till ledningen så kör jag där.
Ändrar du något?
– Jag är lite sugen på att testa en amerikansk vagn på henne, det blir första gången i så fall och sedan kanske jag plockar av framskorna, hon har tävlat med skor i de två senaste starterna.

Nioårige 5 Ikaros di Quattro (V76-7) visar inga ålderskrämpor och har en härlig form, eller?
– Jag tycker att han är bättre än någonsin. Han brukar springa in runt 150 000 kronor varje säsong, det har han snart gjort efter ett halvår och prestationerna han har svarat för har varit väldigt bra. Senast trodde jag på seger in på upploppet, men Poleposition kom farande längts ut i banan och han travade tydligen runt 1.05 sista 200 meterna och då är det inget att säga om att vi fick se oss slagna kort före mål.
Han är snabb från start, vill du till ledningen?
– Jag kör gärna i den positionen, han trivs väldigt bra i spets. Spåret är jag mycket nöjd med, han är explosiv med ett spår mitt på vingen och det blir full fart från början.

Skribent: Joakim Brundin, Kanal 75
TR Bild