Publicerad måndag, 18 juli
Image

Inför V86®: ”Han är minst lika stark som Önas Prince”


Per Nordström siktar på det svenska derbyt med Kentucky River.
På onsdag vässar han formen i Eskilstunas Fyraåringstest över derbydistansen.
– Jag har en riktigt bra häst och tycker att han är en av de bättre i loppet, säger Jägersrotränaren.

Förra året slutade Per Nordström tvåa i Svenskt Travderby med Önas Prince. Calagary Games visade sig vara en för svår konkurrent den dagen. I år heter Jägersrotränarens derbyhopp Kentucky River. Fyraåringen har utvecklats mycket sedan han hamnade i Nordströms regi.
– Jag kände tidigt att det var en mycket bra häst och han har tränat med Önas Prince och Harran Boko hela tiden och har samma puls som dom efter jobben så lungor har han, säger Nordström.

Kentucky River har också visat det på banan och svarat för flera topplopp i rad. Segern under Elitloppshelgen är svår att glömma, Kentucky River var en av helgens vassaste vinnare.
– Han var väldigt bra den dagen och jag tycker att han var lika bra senast. Vi hade ett iskallt läge och hade jag vridit på i spåren hade vi blivit hängande i tredjespår. Nu avslutade han vasst och känns jättefin i jobben. Vi har siktat på derbyt och det är det stora målet för Kentucky River.

Lika stark som Önas Prince
På onsdag är det V86 i Eskilstuna som bjuder på bland annat Eskilstunas Fyraåringstest.
– Detta loppet passar bra för Kentucky River. Det är över derbydistansen och vi hinner vässa formen ytterligare innan derbykvalen.

Hur tänker du rent taktiskt?
– Vi fick ett hyggligt spår och han har lärt sig att öppna allt bättre från start. Jag kommer att ladda och kör gärna i ledningen om vi kommer dit.

Avser du att göra några ändringar?
– Nej, han kommer att tävla barfota och med en amerikansk vagn och vi gör allt för att vinna loppet.

Hur är Kentucky Rivers styrka i jämförelse med Önas Prince?
– Han är minst lika stark som Önas Prince.

Hur bedömer du segerchansen?
– Jag har en bra häst samtidigt är det flera konkurrenter som är bra vilket det ska vara när det är så pass fina pengar att köra om. Kentucky River är en av de bättre i loppet tycker jag och vi har en vettig segerchans om det klaffar.

Du har även med dig 11 Global Coldplay i V86-6, hans status för dagen?
– Han håller väldigt bra form, men är ju mer eller mindre bortlottad och behöver massor av tur. Skulle han sluta bland de tre har han gjort det jättebra.
Till sist, hur är det med Önas Prince?
– Det är jättebra. Han kändes superfin senast i Halmstad. Det blev fel i Kymi Grand Prix näst senast. Hästen var inte på hugget och åt och drack sämre än vanligt. Det var skönt att han var tillbaka igen senast och nu laddar vi för Hugo Åbergs Memorial den 26 juli. Spårlottningen blir väldigt spännande förstås och får vi ett av de bättre spåren så tror jag faktiskt att Önas Prince springer en tid under 1.09.

Joakim Brundin, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild.