Publicerad tisdag, 25 juni
V86
Image

Inför V86® (jackpot): Het info från Stenströmer – ;Är tillräckligt bra för att vinna


Det är jackpot på V86® som avgörs i Vaggeryd den här onsdagen.
Ulf Stenströmer har fem hästar till start på miljonspelet – och han bjuder på intressant formation om dem.
– Jag tycker inte att jag har någon toppchans, men däremot har nästan alla lite halvchanser. Med maxklaff kan någon av dem sitta där. Kipketer Mearas är tillräckligt bra för att vinna men läget drar ner chanserna, säger Stenströmer.
V86® fortsätter sin sommarturné ute i landet och den här veckan har turen kommit till Vaggeryd. Omgången är kryddad med en jackpot och det finns tolv miljoner kronor i potten för åtta rätt. Upploppet är 200 meter långt och Ulf Stenströmer är i hetluften när han reser dit med fem hästar som startar på V86. Axevalla-tränaren bjuder på sedvanlig utförlig information om sina hästar, och det kan mycket väl bli någon seger hem till skaraslätten. Vi går igenom hästarna i tur och ordning och börjar i den inledande avdelningen, ett stayerlopp över dryga tre varv där Stenströmer har två hästar till start.
– 1 Hollywood Trick (V86-1) har mycket bättre form än vad resultatraden antyder. Senast blev han hängande i tredjespår i första tusen och kom inte ner någonstans. Han fick backas sist och efter att ha tagit det lugnt i några hundra meter så gick han sedan med ute i tredje- och fjärdespår igen på slutvarvet. Hästen gjorde ett jättebra lopp och Victor Rosleff som körde sa att han vinner när som helst. Formen sitter där tveklöst och distansen tror jag att han klarar. Han har gått bra över 2600 meter tidigare och nu är det tusen meter längre. Men våra hästar brukar ha styrkan som sina bästa egenskaper och jag hoppas och tror att han har det också. Nu är det tuffa hästar emot på tilläggen men på den väl dolda formen och ett jättefint läge så kan han vara en platsskräll. Han har tidigare öppnat riktigt bra i voltstart och varit stabil, säger Ulf Stenströmer.
– 9 Luca Vialli Boko (V86-1) är bra i ordning men senast krånglade han till det i Tingsryd och bröt ut helt plötsligt och galopperade när Björn Goop la lasset och han var på väg mot ledningen. Det var inte på grund av aktionen som han bröt ner utan han har haft problem med ett öga och går med ett nät för ögat. Så jag vet inte om han uppfattade någon skugga eller vad det var men Björn gillade inte hans beteende vad han gjorde där och tyckte att det var väldigt konstigt. Han känns fräsch och fin annars i jobben och hoppas att han sköter sig nu. Hästen har styrkan som sitt främsta vapen och har tidigare vunnit Marathon på Axevalla över drygt fyra tusen meter vilket han gjorde i fjol. Så 3600 meter är inga problem.

”Ska han vinna så är det från ledningen – biter ifrån sig bra där”
Även i den tredje avdelningen har Ulf Stenströmer två hästar till start varav Ringo Adore är favorit i skrivande stund. Men invändigt om sig har han stallkamraten Immigrant Am och där är taktiken solklar för den startsnabbe hästen.
– 2 Immigrant Am (V86-3) är betydligt bättre i den främre träffen och det är ledningen som gäller. Om han ska vinna ett sånt här lopp så är det från ledningen och vi kommer att göra det vi kan för att komma dit. Han är riktigt startsnabb och har fin teknik och hans bästa gren är att springa fort genom svängen. Hästen brukar tåla en rätt så tuff öppning och det är bättre att köra 1.11 första varvet än 1.15. Thomas Uhrberg har kört honom förut och kan hästens egenskaper. Jag gissar att han gör allt han kan för att komma till ledningen. Hästen ser annars fräsch och fin ut och är pigg och glad. I de två senaste loppen har han haft bakspår och senast i Åmål smet han igenom bra och fick ett fint lopp men han agerar trögt emellanåt. Så vi får som sagt försöka komma till ledningen och där biter han ifrån sig väldigt bra. Då kan han mycket väl stanna där hela vägen, säger Stenströmer.
– 3 Ringo Adore (V86-3) har varit bra i alla starter hos oss förutom senast. Men det kom ett skyfall 20 minuter innan loppet och skulle ut i och banan blev stenhård. Jag hoppas och tror att det var en engångsföreteelse och att det berodde på banan. För hästen känns annars fräsch och fin i träningen och är pigg och glad så vi provar igen. Nu ser det bra ut vädermässigt på onsdag och det lär säkert bli en fin bana. Då tror jag att han gör ett bra lopp och normalt ska han räknas, men han behöver också räta ut det frågetecknet som han lämnade senast.

”Hästen är tillräckligt bra för att vinna”
I den sjunde avdelningen är Stenströmer-tränade Kipketer Mearas favorit i skrivande stund. Hästen har ingen tur i spårlottningen och har dragit ett dåligt läge för tredje gången i rad. Men formen sitter där i alla fall enligt Axevalla-tränaren.
– 10 Kipketer Mearas (V86-7) var jättebra när han var tvåa på Solvalla för tre starter sedan. Då var han helt otrolig men hästen trivs bäst när han får vara med där framme och han har haft tråkiga lägen i två lopp i rad nu och fick även bakspår den här gången. Det är svårt att ta något från kön den här årstiden och det är likadant i Vaggeryd. När jag anmälde hästen hit hade jag stora förhoppningar, men måste erkänna att jag tappade lite gnista när jag såg spåret. Vi får hoppas på ett tufft tempo och rätt ryggar för hästen känns i alla fall stark och fin och kommer att göra ett bra lopp. Jag har lite funderingar på att lätta honom fram i balansen men väntar nog med det. Hästen är tillräckligt bra för att vinna ett sådant här lopp och jag förstår att han blir hårt betrodd. Men läget drar som sagt ner chanserna men därmed vill jag ha sagt att han är absolut inte borta, säger Ulf Stenströmer.
Vilken eller vilka bästar har du mest feeling för i V86?
– Jag tycker inte att det är någon som har toppchans att vinna, utan det är lite halvchanser med allihopa. Okej, Hollywood Trick får kanske svårt att vinna även om han har form, men de andra hästarna kan alla sitta där om de har maxklaff under vägen.

Skribent: Michael Carlsson, Kanal 75
Foto: Malm Albinsson / TR Bild.