Publicerad tisdag, 07 juni
Image

Inför V86® (jackpot): Jensen gillar Tingsryd: ”Alla hästar får chansen”


På onsdag körs V86® på landets enda milebana.
En tränare som väljer Tingsrydstravet är Flemming Jensen.
– Jag gillar att köra där och jag tror en del på Tycoon Conway Hall, säger dansken.

En bana i landet mäter 1609 meter, en engelsk mil och det är banan i småländska Tingsryd. I juli 2003 stod allt klart och därmed den nyaste travanläggning som byggts helt annorlunda alla andra befintliga över 30 travbanor i Sverige. Banan är planerad och byggd efter en av världens mest kända travanläggningar, Meadowlands i USA.
– Jag har kört där ett par gånger tidigare och jag gillar det. Alla hästar får chansen och den är utslagsgivande och dessutom väldigt skonsam för hästarna då det inte är så mycket dosering i kurvorna, berättar Flemming Jensen som har med sig sex hästar till Smålandsbanan.
Fyra av hästarna startar på V86® och samtliga är på väg uppåt i form.
– Nu har jag inte så bra koll på konkurrenterna, men jag hoppas och tror att vi kan få med oss fina pengar och förhoppningsvis någon seger.
– Tolvårige Tycoon Conway Hall (V86-5) är väl den häst som har bästa formen för tillfället. Han gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp. Det är fantastiskt att han kan tävla på den här nivån trots att han är tolv år. Han hängde med bra bakom Click Bait senast och känns fortsatt formstark i träningen. Han är startsnabb och går från de flesta positioner, men jag vill inte hamna utvändigt ledaren. Det är mig veterligt första gången han startar på en milebana. Det borde han gilla och jag får se till att ge honom ett bra lopp. Jag tycker att han ska räknas.
I samma lopp har stall Jensen även Bandit Brick som körs av lärlingen Mads Henriksen. Bandit Brick var en snackhäst för några år sedan då han hade hela 20 raka segrar, då i träning hos Steen Juul. De senaste åren har hästen haft en del problem med skador, men nu verkar han på gång igen.
– Bandit Brick gjorde ett riktigt bra lopp senast, det klart bästa han gjort sedan han kom till oss. Han travade utvändigt ledaren och höll farten starkt som tvåa. Han är på gång, men att han ska vinna här känns svårt. Han får smyga med och kan han vara trea-fyra är det bra gjort.
Eros Zola (V86-8) har startat flera gånger på V75 med blandat resultat. Han startade på Örebro näst senast men svarade för en blek insats.
– Han var inte alls bra den dagen. Jag har väl ingen riktigt bra förklaring till varför. Gången efter var han bättre och jag tycker att han känns allmänt uppåt. Det är en kapabel häst som i sina ljusa stunder duger bra i klassen. Nu har han blandat och gett lite i sina prestationer och jag ser honom som en outsider.
– Även Guardian Angel (V86-4) är en outsider. Hon har inte startat på ett tag. Hon var igång i vintras och startade flitigt och har fått ta igen sig ett tag. Vi har lagt om träningen och hon känns fin. Hon är lite beroende av lopp och jag hoppas vi kommer vettigt till och jag kör på chans och till slut. Den här gången ska hon tävla i en amerikansk vagn och det är en liten fördel.

Joakim Brundin, Kanal 75
Foto: Mikael Rosenquist TR Bild.