Publicerad onsdag, 08 juni
V86
Image

Inför V86® (jackpot): ”Vi har siktat på detta lopp ett tag”


Det började med succé med Best Ofredream Trio.
Nu hoppas tränaren Admir Zukanovic att Beatrice Trio gör en liknande resa.
– Det är en riktigt bra häst som har passande förutsättningar och en bra chans, säger Åbytränaren inför onsdagens V86®.

I februari dök Best Ofdream Trio upp i Admir Zukanovics stall. Hästen kom med fina meriter från Italien och startade på V75® redan i första starten. Det slutade med succé. Trots galopp rundade Best Ofdream Trio alla och vann med betryggande marginal. Efter ytterligare en topprestation såldes hästen till Norge och Erik Killingmo där hästen fortsatt att utvecklas och bjöds in till Paralympiatravet där han tyvärr galopperade.
Efter framgångarna med italienska hästar har det kommit in fler från pastalandet.
– Just nu har vi tre ”Triohästar” och alla är bra och ska kunna tjäna fina pengar framöver och sedan hoppas vi att det fylls på med några till. Det är Bengt Holm som har kontakterna. Han har varit tränare i Italien i drygt 20 år och har pålitligt folk som vet vilka hästar som kan skickas hit. Han är mycket värdefull, dels att han har alla kontakter och sedan ett bra bollplank, berättar Admir Zukanovic.
På onsdag är det milebanan i Tingsryd som kör V86® och omgången kryddas med en jackpot. Stall Zukanovic startar två hästar och Beatrice Trio (V86-1) kommer få mycket spel på sig.
– Det är en jättefin häst som vunnit lätt två gånger i rad sedan hon kom hit. Ett elegant och snabbt sto som inte alls har tjänat de pengar som hon har kapacitet för. Vi har siktat på detta lopp ett tag och hästen kommer i toppform och spåret går inte att klaga på. Utan att ha hårdstuderat vad hon möter så bör hon ha en vettig chans, det är som sagt en väldigt bra häst för klassen.
Sämre förutsättningar har Benny Trio som fick ett bakspår i V86-2.
– Han har gjort en start för oss och jag tycker att han var bra även om han tröttnade till slut. Han fick ett ganska tufft lopp och hade inte startat på ett tag. Han kommer att vara bättre den här gången och jag tror och hoppas att han kommer att klara sig bra i klassen framöver. Från det här läget hoppas vi att det blir ett högt tempo och han har lite tur med positionerna så kanske han kan överraska.

Joakim Brundin, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson TR Bild.