Publicerad tisdag, 21 maj
Nyhet
Image

Inför V86® (jackpot): Wäjersten värmer upp med en het segerduo


Daniel Wäjersten ångar på och stallets hästar har hela 28 i segerprocent i år och man har snart passerat sju miljoner kronor inkört.

Han har många spännande hästar till start under elitloppshelgen – men värmer upp med en het duo i V86® hemma på Bergsåker.
– Global Badman har jättebra form och går över alla distanser. Jag tror han körs till ledningen efter en bit och då är det bra chans, säger Oskar Florhed, försteman i stall Wäjersten.

Daniel Wäjersten ligger tvåa i landets tränarliga efter Johan Untersteiner. Det har hittills blivit 64 segrar i år och nästan sju miljoner kronor inkört. De siffrorna lär späs på rejält under veckan och framförallt under elitloppshelgen där Wäjersten selar ut flera intressanta hästar under lördagen och i synnerhet under söndagen där Borups Victory är med i Elitloppet. Mer om dessa hästar i kommande artiklar under veckan för det här ska handla om V86 som blir en liten ”förvärmning” för Wäjersten onsdag kväll. Det är Bergsåker och Jägersro som delar på omgången som på nytt är kryddad med en jackpot. Den här gången finns det 17 miljoner kronor i potten för åtta rätt och även om Wäjersten ”bara” har två hästar med i V86® ser han ut att kunna spela huvudrollen i den femte avdelningen. Han selar där ut två formstarka hästar i Night Art och Global Badman. Stallets försteman Oskar Florhed har förstås full koll och även om han inte ”lovar seger” som han nästintill gjorde med Kingslayer Pellini för några veckor sedan, så tror han på en jättebra chans med framförallt en av hästarna.

– 3 Night Art (V86-5) har gjort jämna och bra lopp hos oss och senast var han riktigt bra när han sprang 1.10 sista varvet i ett taktiklopp. Han hamnade sist och alla sprang väldigt fort till slut i loppet som vanns av Joviality. Hästen var lika bra som gången innan vid segern och känns jättefin. Nu är det lång distans och i tidigare regi har han tappat lite moral på över lång distans men jag tror inte att han ska göra det för oss. Han har varit lite trög och oinspirerad tidigare men det är han inte längre. Däremot så kanske man ska fortsätta med att köra lite snällt med honom för han gillar inte alltför tuffa upplägg. Han tycker det är kul när han får lite snälla lopp i ryggar och nu blir det jänkarvagn den här gången. Det har kanske ingen jätteefekt när det är 2600 meter men jag tror inte att det kommer att bli sämre. Vi gillar hästen och det blir barfota fram igen, säger Oskar Florhed om Night Art som körs av Mats E Djuse.

”Är jättebra i ordning – vår bästa chans”
I samma lopp så blir stallkamraten Global Badman favorit från spår åtta med Daniel Wäjersten i sulkyn. Efter segern näst senast så gjorde han ett topplopp gången efter som tvåa på tiden 1.10,7/1640a bakom Daniel Redéns Gamin Jaba.

– 8 Global Badman (V86-5) är jättebra i ordning och har verkligen toppform. Han känns fortsatt fin i jobben och nu är det förvisso spår långt ut men det går nästan att köra lite hursomhelst med honom. Han är startsnabb om kusken vill ladda och går på alla distanser. Trots ett dåligt läge så tror jag att det löser sig över 2600 meter. Night Art kan inte öppna så fort men det kan däremot den här och jag tror att han kan köra sig till ledningen efter en bit. Då tror jag på en bra chans och det är den bättre chansen av våra två i loppet. Inga ändringar utan barfota runt om och vanlig vagn igen, säger Florhed.

Skribent: Michael Carlsson, Kanal 75
Foto: Malin Albinsson / TR Bild.