Publicerad tisdag, 14 juni
Image

Inför V86®: Stenströmer taggad inför sommartravet


Ulf Stenströmer har laddat upp med en minisesemester på Mallorca och är taggad inför V86® på Åmål.
– Jag har kunnat träna mina hästar på önskvärt sätt i sanden de senaste sex-åtta veckorna och hästarna ser generellt sett fina för dagen. På onsdag har vi en del dåliga spår men Django Silver och Hattusa sticker ut chansmässigt.

På onsdag är det sommarupplägg som gäller igen för V86-spelet med en arrangerande bana. Nu är det Åmålstravets tur att ta hand om samtliga V86-lopp med tidigare start för det stora spelet.
Åmål mäter endast 800 meter i omkrets och upploppet är 105 meter kort.
Alla hästar har inte den kurvteknik som behövs på Åmål men Ulf Stenströmer tror att hans fem V86-hästar ska passa bra på banan.
Däremot är han inte nöjd med startpåren de lottats till.

– 3 Hattusa
(V86-8) är den enda av mina V86-hästar som fått ett bra spår. Formen är mycket god. Hon är mycket stark och rejäl för att vara ett sto och hon tål till och med att vandra utvändigt ledaren. Jag hade gjort en del småändringar på henne inför senast och var nöjd med det så det blir samma balans och utrustning nu. Jag måste tro på henne, säger Axevallatränaren.

En annan som Stenströmer tycker sticker ut chansmässigt är 5 Django Silver (V86-1).
– Django Silver har också ett svårt startspår men han har klarat sådana spår tidigare och kan då dessutom öppna snabbt. Vi får se hur han uppför sig då springspårhästarna kommer farande men jag tror han ska trampa iväg. Det handlar om en stor och fin travare som vuxit in i kroppen på ett utmärkt sätt och 800 meters-banan ska fungera bra. Vi kör honom barfota runt om och felfri är det god chans.
Dina övriga tre på kupongen?

– 4 Vasco
(V86-1) känns fin i jobben och gjorde även så i debuten hos oss senast. Han avslutade då bra och vi var nöjda. Nu har han ett snävt fjärdespår i starten och då han kan vara lite stressad så finns det en uppenbar galopprisk. Vi siktar på barfota runt om denna gång.

– 8 Flap Setting
(V86-2) är mycket fint i ordning och såg bra ut senast men det blev galopp från svårt spår. Nu har vi ett kallt utgångsläge och det behövs en del del tur. Om han hittar ner i vettigt läge så behöver han inte vara borta alls. Vi testade honom barfota runt om senast som en liten humörhöjare och vi kör så igen.

– 10 Stella Nova Race
(V86-8) är lite bortlottad känns det som. Hon är allra bäst i spets men fungerade positivt bakifrån senast. Hon spurtade nog bäst av samtliga då men serverades också en fin resa av Ulf Ohlsson. Blir det kört i tufft tempo här så kan hon duga fint. Det blir åter barfota runt om men jag har ännu inte bestämt vilken vagn det blir, säger Ulf Stenströmer,

Fotnot: Sommarupplägget innebär att första start för V86 är satt till klockan 19.20

Ulf Nilsson, Kanal 75
Foto: Malin Albinsson, TR Bild