Publicerad tisdag, 14 juni
Image

Jörgen Westholm blir tränare på Solvalla


En av landets mest framgångsrika travtränare byter bana.
Jörgen Westholm som under hela karriären varit förknippad med Rommetravet blir tränare på Solvalla efter att under en tid inte dragit jämt med sin hemmabana.

Efter 26 proffsår och ytterligare några år som lärling på hemmabanan lämnar Jörgen Westholm Rommetravet.
Fjolåret blev ett rekordår för stallet med 20,2 miljoner kronor inkört.
2022 har inletts i dur med över sju miljoner intjänat med stallets hästar.
Hädanefter blir det dock som Solvallatränare Westholm kommer att verka vilket både Solvalla och facktidningen Travronden kunde berätta om på måndagen.
Att det blir byte av licenstillhörighet meddelade Jörgen Westholm i ett mejl till Romme Travsällskaps medlemmar, vilket sajten Travcash var först med att rapportera om.
Bakom beslutet ligger enligt Westholm missnöje med travsällskapets ordförande Anders Jonsson.
För Travronden utvecklar Jörgen Westholm anledningen bakom bytet.
– Det är under en lång tid som detta växt fram. En av de stora anledningarna är att Rommetravet valt att subventionerna tre professionella tränare som har sin anläggning inne på området och fått träna helt utan kostnad. De har samtidigt sagt att de inte har råd att anställa ny personal och då har jag varit inne på att de får börja ta betalt av alla tränare för att få ekonomi, säger Westholm till Travrondens nätupplaga på måndagen.
Westholm fortsätter:
– Jag vet hur mycket pengar det kostar att driva en gård och har länge haft den frågan som en motion på årsstämman utan att någonting hänt. Jag har också tillhört valberedningen och vi har haft individuella möten med alla i styrelsen som fick svara på åtta specifika frågor och en enig valberedning kom fram till att det behövdes en ny ordförande men det blev inte så, säger Jörgen Westholm.

”Ser det här som ett naturligt steg”
Solvalla välkomnar Jörgen Westholm och låter den nye komma till tals i en artikel på solvalla.se.
– I fjol gjorde vi 266 starter på Solvalla och slutade fyra i tränarligan. Jag har lika långt till Solvalla som jag har till Romme, så geografiskt är det inga konstigheter. Många av mina hästägare bor i Mälardalen och jag ser det här som ett naturligt steg. Det känns extra bra att komma till en bana med framåtlutad inställning och fokus på hästägande, säger Jörgen Westholm till solvalla.se.

Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson, TR Bild