Publicerad måndag, 08 juli
Nyhet
Image

Önas Prince lekte hem Ulf Thoresens Grand International


I elitloppsfinalen blev allt fel. I Ulf Thoresens Grand International blev allt rätt.
Önas Prince lekte hem det norska storloppet tillsammans med Per Nordström.
– Fantastiskt läckert. Nu var vi tillbaka och siktar vi på Hugo Åbergs Memorial, sa segerkusken.
I elitloppsfinalen fick Önas Prince trava utvändigt ledaren i ett stenhårt tempo. Det blev för tufft och han var tidigt slagen och var långt efter vinnande Horsy Dream.

På söndagen var Önas Prince tillbaka igen och det som en vinnare. I det norska storloppet Ulf Thoresens Grand International hade han lekstuga med sina konkurrenter för sin tränare och kusk Per Nordström. Önas Prince var utrustad med ett nytt huvudlag och öppnade som en blixt från start och tog ledningen på några steg.
– Vi hade inte något körspö att köra med och då ville jag stänga in honom lite mer. Jag behövde inte släppa av honom något utan han följde bilen, sa Per Nordström.
Önas Prince var laddad för dagen och höll ett bra tempo som han höll hela vägen och konkurrenterna kom aldrig i farlig närhet. Tvåa slutade Devilish Hill och trea Daniel Redén och Gamin Jaba.
– Det var fantastiskt läckert upploppet ner. Han fick ett blytungt lopp i Elitloppet och det blev bara för tufft. Nu var han tillbaka och hade Paralympiatravsformen igen, fortsatte Nordström.
Segertiden var 1.10,5/2100 meter autostart och segern var värd 800 000 norska kronor.Dubbelt Tom Erik Solberg

Anders Jahres Pokallopp (V75-6) blev en riktig fartfest. Y.Not Diamant tog ledningen in i första sväng och de första 500 meterna travades på vassa 1.06,5. Robin Bakker fick sedan dra ner lite på farten och varvet öppnades på 1.10,5. B.A.Superhero fick trava utvändigt om ledaren och kopplade greppet in på upploppet. Från tredjepar utvändigt kom Demon I.T. flygande tillsammans med Tom Erik Solberg och avgjorde kort före mål för en mycket tapper B.A.Superhero. Trea slutade favoriten Staro Mack Crowe.
– Det var jättekul att köra den här hästen. Det var bra tempo hela loppet och jag kunde sitta i kön och mysa. Det blev som det måste bli för att vi skulle kunna vinna och hästen spurtade fantastiskt, sa Tom Erik Solberg.

Den norske toppkusken lade även beslag på segern i Stoeliten,tillika V75-3, men det var inte utan dramatik.
Björn Goop ville till ledningen med Betting Pacer och var en god bit på väg när hon slog på en galopp. Favoriten Felicia Zet kunde då hålla spets utan större problem och efter en snabb inledning fick Örjan Kihlström dra ner på tempot. När det återstod 600 meter av loppet galopperade plötsligt Felicia Zet och det öppnade vägen för Frode Hamres Bunny som stack undan till en överlägsen seger tillsammans med Tom Erik Solberg.
– Hon har utvecklats hela tiden och är ett av Norges bästa ston, sade segerkusken.Favoriterna pallade för trycket

Geir Vegard Gundersens Bold Eagle Sun är alltjämt obesegrad efter fem starter. Magnus Teien Gundersen körde till ledningen efter 600 meter i den inledande avdelningen och hade sedan fullt upp med att hålla hästen fokuserad. Bold Eagle Sun såg slagen ut vid ett par tillfällen, men tog sig samman och vann säkert.
Magnus Teien Gundersen kunde räkna in ytterligare en seger. I V75-5 lät han Take The Way Ås dra på i ett högt tempo i ledningen samtidigt som han låg bakom med Orlando Young. I lugn och ro kunde han lyfta ut sin häst in på upploppet som avgjorde lätt med pigga ben över mål.
Favoritseger blev det även i V75-2. Zaire Heldia kördes offensivt av Patrick Larsen och hamnade utvändigt värsta konkurrenten Kjella efter 500 meter. I sista sväng var övriga fältet avhängda och på upploppet klev Zaire Heldia ifrån till tränaren Kim Pedersens stora glädje.
Petite Papillon stod för en femstjärnig prestation för Björn Steine i V75-4. Fyraåringen fick trava utvändigt om ledaren i högt tempo, första varvet travades på för klassen snabba 1.12,5. Ledaren var slagen in på upploppet och Petite Pallion stack undan till en lätt seger. Detta var hästens åttonde seger i nionde starten.
– Vad ska man säga. Han imponerar varje gång han startar och loppet han gör i dag är fantastiskt, sa ägaren och tränaren Veronica Sletsjö.
Sju rätt betalar 970 kronor, sex rätt 18 kronor och ingen utdelning på fem rätt och det blir jackpot på lördag då V75 avgörs på Årjäng.

Skribent: Joakim Brundin, Kanal 75
Önas Prince lade beslag på ytterligare en storseger på söndagen då han vann Ulf Thoresens Grand International tillsammans med Per Nordström. Foto: Malin Albinsson/TR Bild